Marius & Emilie- Et Eske prosjekt

 

I en fornem del av Oslo finner vi den fantastiske, klassiske byleiligheten til Marius & Emilie – en juvel av et hjem med de vakreste farger og mønstre. Vi på Eske var så heldige å få være med på totalrenoveringen fra begynnelse til slutt og gleder oss til å vise dere resultatet.

 

Jotun Lady 5489 Free Spirit

Jotun Lady 7637 Exhale

Jotun Lady 2782 Deco Pink

Farrow & Ball Oval Room Blue

Jotun Lady 5489 Free Spirit

Jotun Lady 7637 Exhale

Jotun Lady 2782 Deco Pink

Farrow & Ball Oval Room Blue

 

Leiligheten hadde i utgangspunktet tre store stuer på rad, et kjedelig og upraktisk kjøkken, et meget utdatert 80-tallsbad og to soverom. Ønsket til Marius & Emilie var å gjøre om på planløsningen for å få plass til et stort kjøkken med spisesone, to stuer, to bad og tre soverom. Den første utfordringen var dermed å løse puslespillet med ny planløsning, men med en god del kreativ tenking og mye måling falt brikkene endelig på plass.
Marius & Emilie elsker Art Deco-stilen og ønsket seg et personlig og unikt hjem med et nikk mot denne perioden. Samtidig skulle leiligheten og de originale elementene som stukkatur og veggpaneler få skinne på best mulig måte. Det var også viktig at dette ble et sosialt hjem med en varm atmosfære, god plass til mange og ikke minst praktiske og vakre løsninger på kjøkkenet. Nettopp kjøkkenet ble dermed utganspunktet for designarbeidet.

 

Leiligheten hadde i utgangspunktet tre store stuer på rad, et kjedelig og upraktisk kjøkken, et meget utdatert 80-tallsbad og to soverom. Ønsket til Marius & Emilie var å gjøre om på planløsningen for å få plass til et stort kjøkken med spisesone, to stuer, to bad og tre soverom. Den første utfordringen var dermed å løse puslespillet med ny planløsning, men med en god del kreativ tenking og mye måling falt brikkene endelig på plass.
Marius & Emilie elsker Art Deco-stilen og ønsket seg et personlig og unikt hjem med et nikk mot denne perioden. Samtidig skulle leiligheten og de originale elementene som stukkatur og veggpaneler få skinne på best mulig måte. Det var også viktig at dette ble et sosialt hjem med en varm atmosfære, god plass til mange og ikke minst praktiske og vakre løsninger på kjøkkenet. Nettopp kjøkkenet ble dermed utganspunktet for designarbeidet.

 

 

Det nye kjøkkenet ble planlagt i en av de store stuene med flotte, buede vindu og originale veggpaneler rundt hele rommet. For å beholde mest mulig av det originale preget ble kjøkkeninnredningen tegnet uten overskap i hovedrommet, mens høyskapene med kombiskap og stekeovn ble bygd inn i nisjer mellom kjøkkenet og hovedsoverommet. Veggpanelene ble dermed beholdt og dannet utgangspunktet for resten av dekoren. Over panelene valgte vi en vakker tapet fra Farrow & Ball med et Art Deco / Art Nouveau-inspirert mønster i en lys grågrønn tone. Selve kjøkkeninnredningen fra Huseby Kjøkkenstudio Drammen ble valgt i en mørkere grønntone (Jotun Lady Dark Teal) for å forankre elementene mot det mørke tregulvet. På toppen kom en nesten hvit benkeplate fra Sigvartsen Steinindustri som igjen tok opp fargen på veggpaneler, listverk, vindu og dører.

Kronen på verket i kjøkkenet er de fantastiske lampene over både den sosiale kjøkkenøyen og det store, runde spisebordet. Over øyen valgte vi en stor Lord Diva taklampe i messing fra RUBN, og over det vakre spisebordet gjenbrukte vi Marius & Emilies tre Gubi Multi Lite lamper fra den gamle spisestuen. Selve spisebordet er Diamond bordet fra Brubakken Home som lett kan forlenges med flere ileggsplater. Softshell stolene fra Vitra gir den perfekte komforten når man nyter lange kvelder med god mat og dype samtaler rundt bordet.

 

Det nye kjøkkenet ble planlagt i en av de store stuene med flotte, buede vindu og originale veggpaneler rundt hele rommet. For å beholde mest mulig av det originale preget ble kjøkkeninnredningen tegnet uten overskap i hovedrommet, mens høyskapene med kombiskap og stekeovn ble bygd inn i nisjer mellom kjøkkenet og hovedsoverommet. Veggpanelene ble dermed beholdt og dannet utgangspunktet for resten av dekoren. Over panelene valgte vi en vakker tapet fra Farrow & Ball med et Art Deco / Art Nouveau-inspirert mønster i en lys grågrønn tone. Selve kjøkkeninnredningen fra Huseby Kjøkkenstudio Drammen ble valgt i en mørkere grønntone (Jotun Lady Dark Teal) for å forankre elementene mot det mørke tregulvet. På toppen kom en nesten hvit benkeplate fra Sigvartsen Steinindustri som igjen tok opp fargen på veggpaneler, listverk, vindu og dører.

Kronen på verket i kjøkkenet er de fantastiske lampene over både den sosiale kjøkkenøyen og det store, runde spisebordet. Over øyen valgte vi en stor Lord Diva taklampe i messing fra RUBN, og over det vakre spisebordet gjenbrukte vi Marius & Emilies tre Gubi Multi Lite lamper fra den gamle spisestuen. Selve spisebordet er Diamond bordet fra Brubakken Home som lett kan forlenges med flere ileggsplater. Softshell stolene fra Vitra gir den perfekte komforten når man nyter lange kvelder med god mat og dype samtaler rundt bordet.

 

STJEL STILEN

 

Fra kjøkkenet åpner man doble dører inn til hovedsoverommet. For å få kjøkkenet og soverommet til å henge sammen valgte vi en lys grønntone på både vegger og plassbygde møbler her inne. Garderobeskap, kommoder, sittebenk og nattbord er alle tegnet spesielt for rommet og produsert og montert av Brubakken Home. Dørene har et Art Deco-inspirert mønster med innfelte speil, og midt i den ene garderobeveggen finner man et vakkert lite sminkebord med speil på tre kanter. Sengegavlen er et ekte blikkfang med sin karakteristiske form, og alt av tekstiler som gardiner, sengeskjørt og gulvteppe er valgt for å harmonere med veggfargen. Taklampen fra nederlandske Eichholtz er som en vakker juvel i rommet og passer perfekt til de andre detaljene i messing, som håndtak og veggdekor.

 

Fra kjøkkenet åpner man doble dører inn til hovedsoverommet. For å få kjøkkenet og soverommet til å henge sammen valgte vi en lys grønntone på både vegger og plassbygde møbler her inne. Garderobeskap, kommoder, sittebenk og nattbord er alle tegnet spesielt for rommet og produsert og montert av Brubakken Home. Dørene har et Art Deco-inspirert mønster med innfelte speil, og midt i den ene garderobeveggen finner man et vakkert lite sminkebord med speil på tre kanter. Sengegavlen er et ekte blikkfang med sin karakteristiske form, og alt av tekstiler som gardiner, sengeskjørt og gulvteppe er valgt for å harmonere med veggfargen. Taklampen fra nederlandske Eichholtz er som en vakker juvel i rommet og passer perfekt til de andre detaljene i messing, som håndtak og veggdekor.

 

Soverommet har et eget en suite bad med mange smarte løsninger på liten plass. Her er det brukt to forskjellige type flis – en vakker mønstret flis med marmoraktig mønster i en varm rødtone og en stram hvit flis med stripet relieff-mønster som gir et nikk mot Art Deco-stilen. Her var det viktigste for Marius & Emilie at det ble plass til både badekar og en deilig, stor dusj. Badekaret har en stram og moderne form og passer perfekt i den spesialbygde nisjen, mens den store regndusjen er skjult bak inngangsdøren. Servantskapene og de vakre speilskapene er spesiallaget av Brubakken Home og alt av armaturer i bronse er fra Tapwell. Da rommet har en liten gulvflate, men meget høy takhøyde, valgte vi å male tak og veggene over flisene i en mørk rødfarge som matcher mønsteret i gulvflisene, noe som ga et lunt og eksklusivt uttrykk.

 

 

Soverommet har en egen en suite bad med mange smarte løsninger på liten plass. Her er det brukt to forskjellige type flis – en vakker mønstret flis med marmoraktig mønster i en varm rødtone og en stram hvit flis med stripet relieff-mønster som gir et nikk mot Art Deco-stilen. Her var det viktigste for Marius & Emilie at det ble plass til både badekar og en deilig, stor dusj. Badekaret har en stram og moderne form og passer perfekt i den spesialbygde nisjen, mens den store regndusjen er skjult bak inngangsdøren. Servantskapene og de vakre speilskapene er spesiallaget av Brubakken Home og alt av armaturer i bronse er fra Tapwell. Da rommet har en liten gulvflate, men meget høy takhøyde, valgte vi å male tak og veggene over flisene i en mørk rødfarge som matcher mønsteret i gulvflisene, noe som ga et lunt og eksklusivt uttrykk.

 

Fra kjøkkenet kommer man også inn i den rosa stuen med en original kakkelovn. Fargevalget er inspirert av fargene på kakkelovnen og valgt for å bryte mellom det grønne kjøkkenet og det blågrønne biblioteket som er neste rom. På denne måten får man et spennende utsyn både fra kjøkkenet gjennom stuen til biblioteket og omvendt. Fargene både harmonerer og bryter på en inspirerende måte. Marius og Emilie hadde allerede den store blå fløyelsofaen og den ble også utgangspunktet for resten av møblene i rommet. Det store vintage kilimteppet er valgt ut fra veggfargen og fargen på sofaen, samt formen på den utrolige taklampen fra nederlandske Eichholtz. Palmeformen på lampen går nemlig igjen i mønsteret på teppet.

 

Fra kjøkkenet kommer man også inn i den rosa stuen med en original kakkelovn. Fargevalget er inspirert av fargene på kakkelovnen og valgt for å bryte mellom det grønne kjøkkenet og det blågrønne biblioteket som er neste rom. På denne måten får man et spennende utsyn både fra kjøkkenet gjennom stuen til biblioteket og omvendt. Fargene både harmonerer og bryter på en inspirerende måte. Marius og Emilie hadde allerede den store blå fløyelsofaen og den ble også utgangspunktet for resten av møblene i rommet. Det store vintage kilimteppet er valgt ut fra veggfargen og fargen på sofaen, samt formen på den utrolige taklampen fra nederlandske Eichholtz. Palmeformen på lampen går nemlig igjen i mønsteret på teppet.

 

STJEL STILEN

 

Biblioteket var allerede ganske komplett da vi startet prosjektet med ferdig plassbygd bokhylle og Chesterfield møbler. Alt var derimot hvitt og rommet manglet de siste lagene og detaljene for å få frem personligheten og varmen. Alt endret seg umiddelbart da rommet og bokhyllene ble malt i den klassiske Oval Room Blue-fargen fra Farrow & Ball. Gulvteppet fra Linie Design og putene i møblene ga den siste finishen som gjør at rommet nå føles innbydende og behagelig – et rom hvor man virkelig vil slappe av med en god bok eller diskutere verdensproblemer ut i de sene timer over et glass med noe godt i.

 

Biblioteket var allerede ganske komplett da vi startet prosjektet med ferdig plassbygd bokhylle og Chesterfield møbler. Alt var derimot hvitt og rommet manglet de siste lagene og detaljene for å få frem personligheten og varmen. Alt endret seg umiddelbart da rommet og bokhyllene ble malt i den klassiske Oval Room Blue-fargen fra Farrow & Ball. Gulvteppet fra Linie Design og putene i møblene ga den siste finishen som gjør at rommet nå føles innbydende og behagelig – et rom hvor man virkelig vil slappe av med en god bok eller diskutere verdensproblemer ut i de sene timer over et glass med noe godt i.

 

STJEL STILEN

 

Når man kommer inn i leiligheten overraskes man først av den vakre gangen som fører inn til biblioteket og den rosa stuen gjennom høye, doble dører. Ønsket her var å beholde den klassiske stilen på rommet med veggpaneler og innebygde garderobeløsninger. For å skape spenning og litt drama valgte vi en mørk blågrønn tone på alt av treverk og en vakker, dekorativ tapet med perlestruktur fra William Morris & Co. Her ser man også for første gang leilighetens nydelige og gjennomgående gulv i mørkt fiskebensmønster med ramme rundt fra Kahlbom & Co. Selve inngangpartiet har betongfliser fra Marokk.dk som matcher mønsteret på tregulvet. Hovedgrepet i gangen var vår versjon av en Ikea hack – innebygde Pax garderobeskap med spesialbygde dører med samme veggpanel og tapet som resten av rommet, noe som gjør de «usynlige» for det blotte øye.

 

Når man kommer inn i leiligheten overraskes man først av den vakre gangen som fører inn til biblioteket og den rosa stuen gjennom høye, doble dører. Ønsket her var å beholde den klassiske stilen på rommet med veggpaneler og innebygde garderobeløsninger. For å skape spenning og litt drama valgte vi en mørk blågrønn tone på alt av treverk og en vakker, dekorativ tapet med perlestruktur fra William Morris & Co. Her ser man også for første gang leilighetens nydelige og gjennomgående gulv i mørkt fiskebensmønster med ramme rundt fra Kahlbom & Co. Selve inngangpartiet har betongfliser fra Marokk.dk som matcher mønsteret på tregulvet. Hovedgrepet i gangen var vår versjon av en Ikea hack – innebygde Pax garderobeskap med spesialbygde dører med samme veggpanel og tapet som resten av rommet, noe som gjør de «usynlige» for det blotte øye.

 

STJEL STILEN

 

Blåtoner var også valget for gjestetbadet som ligger i enden av den lange gangen. Her valgte vi å gå for samme type fliser som på hovedbadet, men denne gangen i en vakker blågrønn tone. Vi tok samme grep med plassbygde løsninger fra Brubakken Home – blant annet med et spesialbygget skap som rommer varmtvannstank, vasketårn, støvsuger og mye mer. Dusjen har fått en lekker skyvedør i glass fra Glassmester 1 og alt av armaturer er fra Tapwell, denne gangen i Black Chrome. Også er malte vi taket og øvre del av veggene i en blåtone som matcher mønsteret i flisene.

 

Blåtoner var også valget for gjestebadet som ligger i enden av den lange gangen. Her valgte vi å gå for samme type fliser som på hovedbadet, men denne gangen i en vakker blågrønn tone. Vi tok samme grep med plassbygde løsninger fra Brubakken Home – blant annet med et spesialbygget skap som rommer varmtvannstank, vasketårn, støvsuger og mye mer. Dusjen har fått en lekker skyvedør i glass fra Glassmester 1 og alt av armaturer er fra Tapwell, denne gangen i Black Chrome. Også her malte vi taket og øvre del av veggene i en blåtone som matcher mønsteret i flisene.

 

STJEL STILEN

 

Det gamle kjøkkenet i leiligheten er nå blitt et innbydende gjesterom i lune gråtoner med veggfargen Pebble Stone fra Pure & Original som utgangspunkt. Gardinene er sydd i et stoff som passer til veggfargen og den lekre taklampen fra Oi Soi Oi er nydelig mot gråtonene i bakgrunnen. Her er det meste tilbehøret som vegglamper, dekor, nattbord og gulvteppe kjøpt fra rimeligere nettbutikker etter råd fra oss på Eske. Garderobeskapene er nok en gang en Ikea hack hvor vi har brukt Pax garderobestammer med spesiallagde dører med et mønster som speiler garderobeskapene på hovedsoverommet.

 

Det gamle kjøkkenet i leiligheten er nå blitt et innbydende gjesterom i lune gråtoner med veggfargen Pebble Stone fra Pure & Original som utgangspunkt. Gardinene er sydd i et stoff som passer til veggfargen og den lekre taklampen fra Oi Soi Oi er nydelig mot gråtonene i bakgrunnen. Her er det meste tilbehøret som vegglamper, dekor, nattbord og gulvteppe kjøpt fra rimeligere nettbutikker etter råd fra oss på Eske. Garderobeskapene er nok en gang en Ikea hack hvor vi har brukt Pax garderobestammer med spesiallagde dører med et mønster som speiler garderobeskapene på hovedsoverommet.

 

SE FLERE HJEM

 

MARIE OG TOBIAS

På toppen av en klassisk funkisgård fra 1930-tallet i en rolig del av Oslo befinner den flotte leiligheten til Marie og Tobias seg. La deg inspirere!

LES MER HER

HJEMME HOS SANDER

Vi har vært på besøk hos mannen bak instagramkontoen ungfetleilighet. Ta en titt på hans fargerike hjemm og bli inspireret av den eklektiske stilen. 

LES MER HER

HJEMME HOS BEATE

Leiligheten til Beate ligger på fineste Frogner og har høyt under taket og vakker stukkatur. Leiligheten er er fylt med mange skatter. 

LES MER HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×