Marie & Tobias

På toppen av en klassisk funkisgård fra 1930-tallet i en vakker og rolig del av Oslo befinner den flotte leiligheten til Marie og Tobias seg. Da paret overtok leiligheten i 2020 var innredningen fremdeles mer eller mindre original med gamle tapeter, utdatert belysning og en rotete og trang planløsning. De kom selv frem til en ny planløsning for boligen basert på deres behov som familie og gikk raskt i gang med oppussingen. Litt inn i prosjektet fikk vi på Eske i oppdrag å skape et helhetlig uttrykk gjennom alle rom, noe vi gikk i gang med med glede.

Utgangspunktet for innredningen ble den ene buede døren som fantes i leiligheten fra før av, et kunstverk Tobias gjerne vil ha på veggen i stuen og parets ønske om et soverom med integrert bad – deres egen lille hotellsuite, rett og slett. Tanken var å skape en funksjonell og vakker leilighet med alle moderne fasiliteter, men med et interiør som gjenspeilet 1930-talls stilen på en kul og tidsriktig måte.

Et av hovedgrepene var som nevnt å gjenskape den buede døren fra originalinnredningen og bygge like dører mellom hovedrommene; stuen, kjøkkenet og spisestuen. Det at buene er ekstra høye og veggene så tykke gir en fantastisk effekt og rammer inn innsynet fra rom til rom på en unik måte.De ekstra høye skyvedørene som kan trekkes ut i buene er både estetisk vakre og praktiske da de lett skaper egne soner i leiligheten. Et annet grep var å male alle tak i samme farge som rommet, noe som gir en ro og helhet når man kikker fra rom til rom. Et tips her er å spraylakkere eventuelle spotter i samme farge som taket.

Da planløsningen var på plass gikk vi i gang med interiøret. Ved å velge en hovedfarge i allrommet, gangen og soverommet skapte vi sammenheng gjennom alle rom. Veggfargen i både allrommet og soverommet er Jotun Lady Exhale og denne ble også brukt på alle plassbygde garderobeskap i soverommet og deler av kjøkkeninnredningen. I gangen og bibliotekshallen tok vi opp fargen i en litt dusere versjon i tapeten Pure Honeysuckle & Tulip fra Morris & Co. 

Fargene og innredningen i stuen tok utgangspunkt i det store bildet Tobias hadde fra før av. Det passet perfekt på endeveggen og ble en naturlig del av rommet når vi malte hele rommet i Jotun Lady Tender Green og plasserte en sort Hifive mediebenk fra Northern under bildet. Under vinduene kom grunne, plassbygde hyller som ikke tok særlig mye av plassen i rommet, men passet perfekt til platesamlingen. En deilig Aspen sofa i cordfløyel fra danske FORMS med Miller Swing vegglamper på hver side ble plassert mellom skyvedørene og ble det perfekte samlingsstedet foran peisen. De vakre vegglampene og Lord 3 taklampen fra RUBN i messing med kupler i gult glass var prikken over i´en og ga et perfekt nikk mot 30-tallstilen.

Det andre viktigste elementet i stuen var den store, åpne peisen. Tobias ønsket å beholde følelsen av den åpne flammen, og vi valgte derfor å gi hele peisen en enkel ansiktsløftning ved å fliselegge den med fliser som gikk ton-i-ton med vegg- og takfargen i rommet. Flisene har samme farge i 3 forskjellige matthetsgrader, noe som gir et perfekt spill i det endelige uttrykket. I tillegg bygde vi en liten forhøyning i selve brennkammeret slik at flammene kom nærmere pipen og kledde denne i messing.

STJEL STILEN

Marie hadde allerede bestilt kjøkkenet da vi startet samarbeidet, og innredningen var det perfekte valget for rommet. De klassiske frontene i en klassisk lys gråfarge som fortsatte på vegg og tak ble en nydelig ramme for de dramatiske benkeplatene hun ønsket seg. Ved utvelgelsen av steinen til benkeplaten endte hun på to forskjellige typer stein på kjøkkenøyen og benken mot veggen. Da resten av kjøkkenet har et nedtonet uttrykk kommer benkeplatene helt til sin rett – i tillegg går begge steintypene i rødtoner som matcher spisestuen ved siden av, noe som igjen skaper helhet og sammenheng i uttrykket.

Nok en gang er det lampene i rommet som skaper den siste magien. På veggen over kjøkkenbenken er det montert IC vegglamper fra FLOS og over øyen henger Shahin pendler fra danske DESIGN BY US. Den vakre New Wave vegglampen er fra samme danske leverandør, den gir et vakkert skulpturelt lys som skaper en utrolig lun atmosfære.

STJEL STILEN

Paret ønsket seg en spisestue/bibliotek i det som i utgangspunktet føltes som en gjennomgang til stue og kjøkken. Dette ble løst ved å montere en plassbygget og tilpasset Ikea-løsning på hele langveggen i rommet og plassere en spesialbygget buet spisesofa i det største hjørnet i rommet. Rommet har ingen vindu, så for å skape varme og atmosfære uten å gjøre det for mørkt valgte vi en stormønstret tapet som ble bestilt på mål til rommet. Tak, bokhylle og spisesofa ble valgt i en rødtone som matchet mønsteret i tapeten og ga en flott kontrast mot fargene i rommene man ser inn til fra spisestuen. Når man sitter i spisesofaen har man direkte kontakt med kjøkkenet, og om man ønsker å lese en bok i ro og mak er det også mulig i den deilige Lille Petra stolen fra &TRADITION som er plassert ved bokreolen. I et slikt rom er det viktig med god belysning og her valgte vi spraylakkerte spotter i taket, en stor lysekrone i glass fra NORDAL, vegglamper i messing fra ELLOS og oppladbare smålamper i bokhyllen.

STJEL STILEN

Hovedsoverommet er en drøm i en dus blågrønn tone som ble valgt av Eske for å matche flisene vi valgte til dusjen. For å utnytte plassen maksimalt er badekaret plassert ved enden av sengen, dusjen bygd helt til taket foran ett av vinduene rommet og garderobeskapene plassbygd på stedet. Servantskapet er en standardmodell som er malt i samme farge som vegger og tak og hvor en av gulvflisene er brukt som benkeplate. Det lille toalettet er skjult bak en skyvedør og er et smykke av et rom med tapet fra HOUSE OF HACKNEY på både tak og vegger. Det sorte toalettet og den lille hjørnevasken skaper sammen med taklampen og veggspeilet en magisk stemning på minimum plass.

Selve sengen har en plassbygd sengegavl med tapet fra NOBILIS på veggen over. Gavlen har innebygde hyller med lys og ladere og er malt samme farge som garderobeskapene. Sengeskjørtet og gardinene er valgt ut for å matche fargene og skape en helhetlig palett som skaper ro i et rom hvor det skjer mye. På hver side av sengen henger Lord 1 pendler i sort/opal fra RUBN og ved speilet over servanten er det montert Ohm vegglamper og pendel fra IFÖ ELECTRIC. I tillegg er det innfelte lys i taket over sengen og foran garderobeskapene pluss diverse takspotter. Lysene kan styres separat avhengig av stemning og behov og resultatet er et utrolig lunt, vakkert og fleksibelt «hotellrom» hjemme i egen leilighet.

Bakerst i allrommet har vi skapt stuedelen med en deilig rosa sofa fra danske Forms og et par gode lenestoler, blant annet Lille Petra fra &Tradition. På veggen tvers over fra sofaen har vi stylet en gallerivegg med mange av parets flotte bilder. Skult blant malerier og trykk er en liten Frame TV som også viser et kunstbilde på dagtid før det evt skrus på om kvelden. Under bildene er en plassbygd tv-benk laget av benkeplater som vi har beiset i en tone lik gulvet – her er det plass til både et lite sittehjørne og utstyr til TV, samt magasiner, bøker og spill.

Det første man møter når man kommer inn i leiligheten er den vakre gangen. Da den var mørk og smal i utgangspunktet ønsket vi å gjøre den større ved å bruke speil og en plassbygd garderobe fra Ikea. Garderobedørene ble oppgradert med listverk og maling i samme farge som vegg og tak og de vakreste håndtak fra BUSTER & PUNCH. Speilveggen tok utgangspunkt i klassisk 1930-talls dekor og ble laget på mål av GLASSMESTER 1. Her ble også sikringsskapet skjult bak en av speilflisene. Sammen med lamper fra RUBN og NORTHERN er dette blitt den perfekte entréen som gir et glamorøst førsteinntrykk til en magisk leilighet.

Avslutningsvis stiller vi Marie & Tobias noen kjappe spørsmål for å bli bedre kjent med både de og leiligheten. 

Liker best med leiligheten: Muligheten til å dele opp leiligheten i soner etter behov. Med to aktive gutter er det perfekt å kunne gi de stue og spisestue, mens vi koser oss på kjøkken og hotellsoverom. En annen favoritt er balkongen som kjøkkenet åpner opp til – det å kunne gå rett ut på denne er noe vi har ønsket oss lenge.

Bomkjøp: Ikke akkurat et bomkjøp, men badekaret på soverommet blir kanskje ikke brukt så mye som vi hadde trodd. I stedet er det blitt den perfekte putekassen om natten.

Siste kjøp: Hifive reolen fra Northern. Den ble anbefalt av Eske fra starten av og da vi endelig kjøpte den falt stuen helt på plass – den er helt perfekt under det store veggbildet og binder alt i rommet sammen.

Kupp: Det ovale spisebordet i spisestuen! Dette sto i kjelleren hos moren til Tobias og passet perfekt i form og farge til spisesofaen og rommet. Den klassiske formen og det gamle treverket gir enda mer varme og karakter til rommet.

Fordel med å bruke interiørdesigner: Det var rett og slett den beste parterapien i en lang prosess med mange valg. Om vi var uenige om noe fikk Karina ta det siste valget – det tok bort mye stress og diskusjoner. Fokuset på både helhet og detaljer ble også tatt til et nytt nivå, og resultatet ble enda bedre enn vi hadde sett for oss.

SE FLERE HJEM

 

HJEMME HOS ALVILDE 

Avildes kreative funkis leilighet er full av vintageskatter og bruktfunn, og vi lar oss inspirere av det kunstneriske utrykket og den eklektiske stilen. 

LES MER HER

HJEMME HOS MARTE

Bli med på besøk i denne rosa drømme av en klassisk bygårdsleilighet. Martes hjem er både fargerikt og lekent og fullt av inspirerende dekor- ingen tvil om at denne dama kan kunsten å innrede. 

LES MER HER

HJEMME HOS GUDRUN 

Bli med hjem til Gudrun og hennes nyoppussede leilighet nederst på Grünerløkka. Her er vintage skatter og design lamper i skjønn forening med det åpne kjøkkenet som er leilighetens hjerte. 

LES MER HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×