Tapet til alle rom

 

TAPET TIL ALLE ROM

 

 

TAPET PÅ SOVEROMMET

Soverommet er et viktig rom – her starter og avslutter man dagen, og derfor skal rommet gi deg energi slik at du får hvilt og ladet opp batteriene. Tenk nøye gjennom hva slags stil og retning du vil satse på, enten om det er eksotiske, art deco, blomstrete eller duse enkle tapeter. Farger og tapet kan ha en påvirkning på søvnen, så det kan være lurt å ha i bakhodet når du velger tapet. Man trenger ikke å tapetsere alle veggene, man kan starte med en vegg og ha en farge på resterende vegger som passer godt sammen med tapeten. Et annet tips er å tapetsere taket eller garderobeskapene. 
Finn frem et par tapetprøver og sett de sammen med andre fargetoner som du har i rommet, det gjør det enklere å få en følelse om det stemmer eller ikke.

 

TAPET I GANGEN

Gangen er det første møtet med hjemmet, og det er viktig med et innbydende og hyggelig førsteinntrykk. Selv om dette ikke er et rom man oppholder seg så mye i, er gangen også en del av boligen og er med på å skape en helhet i hjemmet. Det er et rom som kan oppfattes som mindre og rotete fordi man oppbevarer alt fra yttertøy, sko, luer osv. Tapet kan være en fin måte å løfte rommet, bringe inn personlighet og skape en helhet til resten av boligen din.

Om man skal tapetsere gangen vil det være lurt å finne en tapet som gir deg og besøket en varm og god velkomst. Det finnes masse flott tapeter som passer i gangen, så tenk over hvilken følelse og hvilket inntrykk du vil ha når du går inn inngangsdøren din. Du trenger heller ikke å tapetsere alle veggene – velg deg ut en vegg, et skap, en kommode eller kanskje taket. Det finnes mange muligheter, så her er det bare å bruke kreativiteten og finne ut selv hva man får en god følelse av.

 

TAPET I SPISESTUEN

Dette er et rom vi gjerne tilbringer mye tid i enten vi spiser eller er sosiale, og det er derfor ekstra viktig med trivsel. Tapetser spisestuen for å skape sjel og gi ekstra liv til rommet. Her kan du velge all slags tapet, så lenge du går ut ifra dine egne ønsker og personlige stil. Dersom spisestuen grenser til et annet rom i hjemmet er det fint om du tenker på at interiøret skal ha en helhet. Prøv deg frem og lek deg med farger og tapetprøver til du finner det rette valget for deg. Et tips er å tapetsere både vegger og tak for å skape et helt unikt rom.

 

TAPET PÅ BARNEROMMET

Barnerommet skal være både rolig og lekent, men det kan være et vanskelig rom å tapetsere da barna vokser og endrer smak raskt. Derfor er det lurt å finne en tapet du ikke tenger å bytte ut så ofte hvis du ikke liker å gjøre endringer jevnlig. Det finnes masse fine tapeter til barnerommet i flotte farger og mønstre. Det kan være hyggelig å velge tapet sammen med barna basert på barnets personlighet og interesser. Tapetsere vegger, tak eller garderoben – her er det mange muligheter til at barnet kan få ett flott rom. Det som er ekstra gøy med barnerom er at du kan være mer vågal og kreativ, eksperimenter med morsomme mønstre og farger.

 

TAPET PÅ BADET 

Det er en vanlig misforståelse at tapet ikke hører hjemme på badet. Hos oss på Eske elsker vi å gjøre badet mer personlig gjennom å legge til litt farge og mønster. Ved å tapetsere badet går rommet enkelt fra å kun være funksjonelt til din egen private oase. Du behøver ikke være redd for å bruke tapet på badet eller kjøkkenet, alt du trenger for å gjøre dette er litt kunnskap rundt do’s and dont’s.

Når du skal tapetsere på badet er det viktig å unngå soner som er spesielt utsatt for vann, typisk rundt dusjssone og vask. Gjentatt sprut vil skade tapeten, så tenk nøye gjennom plassering før du setter i gang med prosjektet. Et annet tips er å holde badet godt ventilert, og dersom du har mulighet kan du la dører og vinduer stå åpne en liten stund etter dusjen for å virkelig beskytte tapeten ordentlig. Når du har lagt tapeten på badet og den har tørket skikkelig, påfører du en matt lakk for å skape en fuktsperre mellom tapeten og selve rommet. Lakken vil gi tapeten en slitesterk finish slik at du ikke trenger å bekymre deg for å litt sprut og søl. Velg en lakk med matt finish for å bevare utseende på tapeten best mulig.

 

Hvordan tapetsere taket på badet – steg for steg

 

 

TAPET PÅ KJØKKENET

Kjøkkenet er hjemmets hjerte, og derfor bør også dette rommet gjenspeilet stilen og sjelen til de som lever der. For å skape et kjøkken der du ønsker å tilbringe mange timer bør du tenke nøye gjennom innredningen. Tapet er en fin måte å gjøre kjøkkent personlig på og skape en god atmosfære. I likhet med badet er det ofte en misforståelse at man ikke kan bruke tapet her.På kjøkkenet kan du også påføre en matt lakk for å skape en fuktsperre mellom tapeten og selve rommet. Lakken vil gi tapeten en slitesterk finish slik at du ikke trenger å bekymre deg for å litt sprut og søl.

Et tips kan være å legge tapeten på uventede steder – tapetser bestikkskuffen eller åpne hyller for et enda mer personlig utrykk.

FLERE INSPIRASJONSARTIKLER

SHOP THE LOOK – BADEROM

Hos Eske har vi denne våren ekstra fokus på baderom og tilbehør. Vi har tatt utgangspunkt i vårens trender og satt sammen seks ulike stiler.

LES MER HER

VÅRENS VAKRESTE TRENDER 2023

Vi har tatt en nærmere kikk på trender og prosjekter som inspirerer oss i øyeblikket og håper det kan gi ideer til dere. 

LES MER HER

HVORDAN INNREDE SOVEROMMET

Vi gir deg råd og tips til hvordan du kan innrede soverommet med produkter fra vårt sortiment. Ta en titt og la deg inspirere. 

LES MER HER
SE FLERE ARTIKLER FRA VÅRT MAGASIN HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×