VÅRENS VAKRESTE TRENDER 2023

Vi på Eske elsker å fordype oss i alt som skjer på interiørfronten. Så snart vi har sjansen kaster vi oss på fly til messer i fjerne land, besøker så mange hjem, hoteller, barer og restauranter som vi får mulighet til og bruker timesvis på å pløye oss gjennom bøker, magasiner og SOME. Hvert år er det like spennende å se hva som rører seg av trender og retninger innenfor husets fire vegger. I øyeblikket er verden preget av etterslepet fra Covid, økonomisk utrygghet og en nærliggende krig. Alt dette gir en følelse av uro som gjenspeiler seg i både livsstil og interiør, men det er ingen grunn til å fortvile – der hjemme finnes det både ro, varme og fleksibilitet i massevis. Vi har tatt en nærmere kikk på trender og prosjekter som inspirer oss i øyeblikket og håper det kan gi idéer til dere alle.

 

Vi på Eske elsker å fordype oss i alt som skjer på interiørfronten. Så snart vi har sjansen kaster vi oss på fly til messer i fjerne land, besøker så mange hjem, hoteller, barer og restauranter som vi får mulighet til og bruker timesvis på å pløye oss gjennom bøker, magasiner og SOME. Hvert år er det like spennende å se hva som rører seg av trender og retninger innenfor husets fire vegger. I øyeblikket er verden preget av etterslepet fra Covid, økonomisk utrygghet og en nærliggende krig.
Alt dette gir en følelse av uro som gjenspeiler seg i både livsstil og interiør, men det er ingen grunn til å fortvile – der hjemme finnes det både ro, varme og fleksibilitet i massevis. Vi har tatt en nærmere kikk på trender og prosjekter som inspirer oss i øyeblikket og håper det kan gi idéer til dere alle.

 

PERSONLIG INTERIØR

Det viktigste når man gjør om hjemme er å tenke på hva som passer best til en selv, hva man virkelig liker og hvordan man skaper et miljø man elsker over lang tid. Det er derfor viktig å fokusere på sin egen personlige miks, både når det gjelder møbler, farger og belysning. Tilsammen skaper det så en høyere enhet som gjengir hvem du er og hvordan du trives med å gå gjennom livet. Vi på Eske er selvfølgelig glade i mange farger, men vi elsker også en nedtonet stil med tydelig karakter og personlighet. Heldigvis kan man gå i hvilken som helst retning man ønsker, så lenge det passer til en selv!

Det viktigste når man gjør om hjemme er å tenke på hva som passer best til en selv, hva man virkelig liker og hvordan man skaper et miljø man elsker over lang tid. Det er derfor viktig å lage sin egen personlige miks, både når det gjelder møbler, farger og belysning. Tilsammen skaper det så en høyere enhet som gjengir hvem du er og hvordan du trives med å gå gjennom livet. Vi på Eske er selvfølgelig glade i mange farger, men vi elsker også en nedtonet stil med tydelig karakter og personlighet. Heldigvis kan man gå i hvilken som helst retning man ønsker, så lenge det passer til en selv!

FARGERIK

Foto: Tate Studio

Foto: Desire to Inspire 

Foto: Mad About the House 

STJEL STILEN

NØYTRAL

Foto: Pintrest

Foto: Ashley Kane

Foto: Pintrest

STJEL STILEN

HOMELANCE

Da verden stengte ned i mars 2020 ble vi alle kastet inn i det Jotun har kalt HOMELANCE – en kombinasjon av HOME og FREELANCE; plutselig satt vi alle hjemme og multitasket jobb med perfeksjonering av surdeigsbrød og ledelse av hjemmeskole. Dette fortsetter å sette sitt preg på hvordan vil lever i våre hjem i øyeblikket, men mange har etter hvert laget dedikerte soner til arbeid, matlaging eller hjemmetrening. Våre hjem er blitt små, multifunksjonelle universer, selv om kontoret er gjemt i et skap eller vi trener på den innebygde balkongen.

Da verden stengte ned i mars 2020 ble vi alle kastet inn i det Jotun har kalt HOMELANCE – en kombinasjon av HOME og FREELANCE; plutselig satt vi alle hjemme og multitasket jobb med perfeksjonering av surdeigsbrød og ledelse av hjemmeskole. Dette fortsetter å sette sitt preg på hvordan vil lever i våre hjem i øyeblikket, men mange har etter hvert laget dedikerte soner til arbeid, matlaging eller hjemmetrening. Våre hjem er blitt små, multifunksjonelle universer, selv om kontoret er gjemt i et skap eller vi trener på den innebygde balkongen.

HJEMMEGYM

Foto: House & Beautiful

Foto: Pintrest

Foto: Pintrest

STJEL STILEN

HJEMMEKONTOR

Foto: Eske

Foto: Eske

Foto: Design Milk

STJEL STILEN

HJEMMEHYGGE

En av de tydeligste trendene i øyeblikket er HJEMMEHYGGE i form av personlige ting som bøker, vaser, potteplanter, bruksting og dekorgjenstander – det er rett og slett helt innenfor å ha det litt smårotet der hjemme for tiden. Det samme gjelder blanding av gammelt og nytt, og ikke minst blanding av forskjellig stiler. Vis derfor med god samvittighet frem potter, panner og kokebøker på kjøkkenet, stabler med magasiner eller bøker i stuen eller mengder med planter på badet. Det viktigste er at man føler seg hjemme!

En av de tydeligste trendene i øyeblikket er HJEMMEHYGGE i form av personlige ting som bøker, vaser, potteplanter, bruksting og dekorgjenstander – det er rett og slett helt innenfor å ha det litt smårotet der hjemme for tiden. Det samme gjelder blanding av gammelt og nytt, og ikke minst blanding av forskjellig stiler. Vis derfor med god samvittighet frem potter, panner og kokebøker på kjøkkenet, stabler med magasiner eller bøker i stuen eller mengder med planter på badet. Det viktigste er at man føler seg hjemme!

Foto: Brit.co

Foto: The Zoe Report

Foto: Refinery 29

STJEL STILEN

VARME FARGER

Det er viktig med en lun og trygg havn i en tid fylt av uro. En av de enkleste måtene å skape en varm atmosfære i hjemmet er å jobbe med varme farger og tekstiler. Farger påvirker humør og psyke og en mørk og lun rødfarge vil gjøre underverker for følelsen av trygghet og ro. Alt fra oransje- og bruntoner via mettede rødfarger til duse eller skarpere rosatoner er perfekte til dette, gjerne i kombinasjon med hverandre. Lek deg med kombinasjoner til du finner det som passer best for deg og len deg så tilbake og slapp av i din lune hule.

Det er viktig med en lun og trygg havn i en tid fylt av uro. En av de enkleste måtene å skape en varm atmosfære i hjemmet er å jobbe med varme farger og tekstiler. Farger påvirker humør og psyke og en mørk og lun rødfarge vil gjøre underverker for følelsen av trygghet og ro. Alt fra oransje- og bruntoner via mettede rødfarger til duse eller skarpere rosatoner er perfekte til dette, gjerne i kombinasjon med hverandre. Lek deg frem med kombinasjoner til du finner det som passer best for deg og len deg så tilbake og slapp av i din lune hule.

Foto: Aterlier ND

Foto: Aterlier ND

Foto: Elle.fr

STJEL STILEN

SØVNENS (BLÅ) TEMPEL

Ingen har vel unngått fokuset som legges på nødvendigheten av god søvn i øyeblikket. Et viktig element er selvfølgelig en god seng, men også et deilig rom med rett atmosfære å sovne inn i. Vi på Eske har en spesiell forkjærlighet for soverom med blå detaljer da dette er en farge som er perfekt egnet for ro og avslapping. Ta utgangspunkt i en fristende seng med myke puter, vakre tekstiler og en korrekt madrass og lek deg så med farger på tak og vegg, eller bruk fargene på detaljer som seng, nattbord, dekor eller annet. Prikken over i´en er et deilig gulvteppe å sette føttene på om morgenen og ikke minst rett belysning til både morgen og kveld.

Ingen har vel unngått fokuset som legges på nødvendigheten av god søvn i øyeblikket. Et viktig element er selvfølgelig en god seng, men også et deilig rom med rett atmosfære å sovne inn i. Vi på Eske har en spesiell forkjærlighet for soverom med blå detaljer da dette er en farge som er spesielt egnet for ro og avslapping. Ta utgangspunkt i en fristende seng med myke puter, vakre tekstiler og en korrekt madrass og lek deg så med farger på tak og vegg, eller bruk fargene på detaljer som seng, nattbord, dekor eller annet. Prikken over i´en er et deilig gulvteppe å sette føttene på om morgenen og ikke minst rett belysning til både morgen og kveld.

Foto: Jotun Lady Inspirasjonsblogg

Foto: Design Milk

Foto: Bjørn Wallander for Architectural Digest

STJEL STILEN

DRISTIGE KJØKKEN

Selv om mange er glade for atter en gang å kunne spise ute har kjøkkenet fått en oppblomstring både under og etter Covid-perioden. Mange har gitt nettopp kjøkkenet en sterk visuell profil da rommet er hjemmets hjerte hvor man gjerne tilbringer store deler av hjemmelivet. Her er det mange måter å vise frem kreativiteten, enten i form av spennende farger, materialmikser og dekor, eller gjennom et nøytralt, men superdetaljert og gjerne plassbygd miljø. Igjen er det tilpassingen til ens personlige smak og behov som er det viktigste.

Selv om mange er glade for å kunne spise ute igjen har kjøkkenet fått en oppblomstring både under og etter Covid-perioden. Mange har gitt nettopp kjøkkenet en sterk visuell profil da rommet er hjemmets hjerte hvor man gjerne tilbringer store deler av hjemmelivet. Her er det mange måter å vise frem kreativiteten, enten i form av spennende farger, materialmikser og dekor, eller gjennom et nøytralt, men superdetaljert og gjerne plassbygd miljø. Igjen er det tilpassingen til ens personlige smak og behov som er det viktigste.

FARGERIK

Foto: Marianne Evennou

Foto: Casadevalentina.com

Foto: Pintrest

STJEL STILEN

NØYTRAL

Foto: Livingetc.com

Foto: Livingetc.com

Foto: Livingetc.com

STJEL STILEN

STATEMENT GLASS

I en tid som preges av store følelser er det naturlig at det også legges følelser i elementene som skinner mest i våre hjem, nemlig belysningen. Vi ser en tydelig trend med vakre lamper i farget glass som kun vokser seg sterkere fremover. Alt fra Art Deco-inspirerte kupler til 70-tallets farger og de klassiske Murano-lysekronene kan sees igjen i mye av de nye klassikerne på markedet. En slik lampe blir som et smykke i rommet og tilfører både det praktiske gjennom belysning og ikke minste glede gjennom sin vakre form, farge og materiale.

I en tid som preges av store følelser er det naturlig at det også legges følelser i elementene som skinner mest i våre hjem, nemlig belysningen. Vi ser en tydelig trend med vakre lamper i farget glass som kun vokser seg sterkere fremover. Alt fra Art Deco-inspirerte kupler til 70-tallets farger og de klassiske Murano-lysekronene kan sees igjen i mye av de nye klassikerne på markedet. En slik lampe blir som et smykke i rommet og tilfører både det praktiske gjennom belysning og ikke minste glede gjennom sin vakre form, farge og materiale.

Foto: House Of Holmedal

Foto: Oldandbrandnew.com

Foto: Finn.no

STJEL STILEN

KUNSTNERISKE BAD

Når det stormer i verden generelt er det deilig å ha et ekstra deilig bad å trekke seg tilbake på. Også her ser vi tendensen til å gjøre rommet personlig og spennenende ved å la kreativiteten strømme fritt. En enkel måte å skape et eget univers er å bruke farger og tapet på overflatene utenfor våtsonene, og da gjerne også taket. Særlig stormønstrede vegger med hele utsiktsmotiver er fantastiske, selv på et lite bad, men også mindre mønstre i vakre farger vil være nydelige til et rom hvor man skal gjenfinne energi og klargjøre seg for verden. TIP: Husk å bruke matt klarlakk på tapeter i våtrom.

Når det stormer i verden generelt er det deilig å ha et ekstra deilig bad å trekke seg tilbake på. Også her ser vi tendensen til å gjøre rommet personlig og spennenende ved å la kreativiteten strømme fritt. En enkel måte å skape et eget univers er å bruke farger og tapet på overflatene utenfor våtsonene, og da gjerne også taket. Særlig stormønstrede vegger med hele utsiktsmotiver er fantastiske, selv på et lite bad, men også mindre mønstre i vakre farger vil være nydelige til et rom hvor man skal gjenfinne energi og klargjøre seg for verden. TIP: Husk å bruke matt klarlakk på tapeter i våtrom.

Foto: Armelle Habib

Foto: Space Content Studio

Foto: House Lust

STJEL STILEN

FLERE INSPIRASJONSARTIKLER

BADET – EN OASE I LIVET

Vi har samlet litt inspirasjon innen forskjellige stilretninger som forhåpenligvis kan gi litt ideer på alt som er mulig på baderommet. 

LES MER HER

BELYSNINGSGUIDE

Belysning er viktig for funksjonalitet og stemning i rommet. Vi har samlet våre beste tips for å hjelpe deg i prossene med å velge belysning. 

LES MER HER

ESKE ELSKER TAPET

Etter flere tiår med hvite vegger har nordmenn endelig omfavnet farger og mønstre. Vi har tatt en nærmere titt på noen av våre tapet favoritter. 

LES MER HER
SE FLERE ARTIKLER FRA VÅRT MAGASIN HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×