Hvordan innrede soverommet?

AV KINE ONSTAD ØDEGÅRD 02.02.2022
Når du skal innrede soverommet anbefaler vi først og fremst å tenke ro og komfort. Hva er det som gjør deg rolig, og når er det du føler deg ekstra avslappet. Start gjerne med å finne ut hvilken farge du ønsker på rommet, plassér sengen og fortsett så steg for steg etter at dette er bestemt. 

Når du skal innrede soverommet anbefaler vi først og fremst å tenke ro og komfort.
Hva er det som gjør deg rolig, og når er det du føler deg ekstra avslappet.
Det aller første som kan være lurt å starte med er hvilken farge du ønsker på rommet,
deretter seng og fortsette steg for steg etter dette er bestemt. 

AV: KINE ONSTAD ØDEGÅRD 18.02.2022

MALING

Vi anbefaler en lun atmosfære på soverommet for en avslappende og god søvn. Velg gjerne duse farger som lysblå og rosa, eller dypere blå- og grønntoner. En dempet beigetone gir et elegant og eksklusivt uttrykk, samtidig som det gjør det lettere å leke seg med farger på tilbehøret. Velger du derimot en hvit eller beige vegg kan du kanskje utfordre deg selv ved å male taket i en annen farge? Eller kanskje tapetsere én vegg? Eller alle sammen? Eller hvorfor ikke tapetsere taket? Det vil i hvert fall gi rommet ditt karakter og et nydelige, personlig preg.

MALING

 

Vi anbefaler en lun og god atmosfære på soverommet, for en avslappende og god søvn. Velg gjerne duse farger som lysblå og rosa, eller dypere blå- eller grønntoner. En dempet beigetone
gir et elegant og eksklusivt uttrykk, samtidig som det gjør det lettere å leke seg med farger på tilbehøret. Velger du derimot en hvit eller beige vegg kan du kanskje utfordre deg selv ved å
male taket i en annen farge? Eller kanskje tapetsere én vegg? Eller alle sammen? Eller hvorfor ikke tapetsere taket? Det vil i hvert fall gi rommet ditt karakter og et nydelige, personlig preg. Finn den fargen du trives best med, og som kan gi deg ro og god søvn.

TEKSTILER

 

Et enkelt grep som kan gi deg et personlig preg på soverommet er å inkludere tekstiler og puter. Sengeteppe og sengetøy i god kvalitet skaper en lun og behagelig atmosfære, og når alle materialer
spiller på lag høyner det luksusfølelsen i rommet. Det kan også være en god idé å gå til innkjøp av et mykt og lekkert gulvteppe til å ha under sengen. Dette gir rommet en avslappende og enda
lunere følelse – i tillegg til at det kanskje gjør det lettere å sette føttene ned i gulvet på vinteren. 

TEKSTILER

Et enkelt grep som kan gi et personlig preg på soverommet er å inkludere tekstiler og puter. Sengeteppe og sengetøy i god kvalitet skaper en lun og behagelig atmosfære, og når alle materialer spiller på lag høyner det luksusfølelsen i rommet. Det kan også være en god idé å gå til innkjøp av et mykt og lekkert gulvteppe til å ha under sengen. Dette gir rommet en avslappende og enda lunere følelse – i tillegg til at det kanskje gjør det lettere å sette føttene ned i gulvet på vinteren. 

OPPBEVARING

 

Det kan være vanskelig å ikke bli helt revet med når man innreder soverommet. Husk at soverommet skal fungere som et sted hvor kroppen finner ro. Derfor er det viktig å unngå å
over-dekorere med møbler og kunst. Du skal enkelt kunne finne frem til alt i soverommet for å unngå frustrasjon og forstyrrelser. Hold overflater ryddige med nok oppbevaring!
Invester gjerne i skreddersydde løsninger som passer ditt rom for et helhetlig og fullført uttrykk. Garderobeskap kan som oftest være både praktisk og en god idé for å holde overflater ryddig, men
noen ganger det også være fint å jobbe på lag med rommets hjørner. Montér en stang mellom to vegger og invester i noen fine kleshengere. Dette setter et personlig preg på
soverommet. Eller vis frem skoene eller de fine fargene på klærne dine i et lekkert vitrineskap med glassdører.

 

OPPBEVARING

Det kan være vanskelig å ikke bli helt revet med når man innreder soverommet. Husk at soverommet skal fungere som et sted hvor kroppen finner ro. Derfor er det viktig å unngå å over-dekorere med møbler og kunst. Du skal enkelt kunne finne frem til alt i soverommet for å unngå frustrasjon og forstyrrelser. Hold overflater ryddige med nok oppbevaring! Invester gjerne i skreddersydde løsninger som passer ditt rom for et helhetlig og fullført uttrykk. Garderobeskap kan som oftest være både praktisk og en god idé for å holde overflater ryddig, men noen ganger kan det også være fint å jobbe på lag med rommets hjørner. Montér en stang mellom to vegger og invester i noen fine kleshengere. Eller vis frem skoene eller de fine fargene på klærne dine i et lekkert vitrineskap med glassdører. Dette setter et personlig preg på soverommet. 

BELYSNING

 

Når det kommer til belysning på soverommet bør du sørge for å få god generell belysning i hele rommet, ved hjelp av for eksempel en taklampe med ordentlig spredning på lyset.
Det er viktig med god belysning inn i garderobeskapet for å lett finne det du leter etter. Her kan du for eksempel bruke spotter som lyser inn i skapet eller lys inni garderoben.
Du bør også ha et leselys over eller ved siden av sengen. Her finnes det mange muligheter – enten du vil ha en bordlampe på nattbordet, pendellampe i taket eller en vegglampe for
å frigjøre gulvplass og kvitte deg helt med nattbordet. Det kan være en fordel å velge lamper her som kan dimmes for å kunne veksle mellom godt leselys og stemningsfull belysning. 

 

BELYSNING

Når det kommer til belysning på soverommet bør du sørge for god generell belysning i hele rommet ved hjelp av for eksempel en taklampe med ordentlig spredning på lyset. Det er viktig med god belysning inne i garderobeskapet for å lett finne det du leter etter. Her kan du for eksempel bruke spotter som lyser inn i skapet eller lys inni garderoben. Du bør også ha et leselys over eller ved siden av sengen. Her finnes det mange muligheter – enten du vil ha en bordlampe på nattbordet, pendellampe i taket eller vegglampe for å frigjøre gulvplass og kvitte deg helt med nattbordet. Det kan være en fordel å velge lamper her som kan dimmes for å kunne veksle mellom godt leselys og stemningsfull belysning. 

DEKOR

Har du et gjennomsnittlig eller lavt tak bør du unngå for høye og store møbler – dette får rommet til å virke mindre. Et godt tips til å få et rom til å virke større er å bruke speil.
Både veggspeil og dekorspeil er en god løsning. Det aller best trikset er å plassere et speil overfor vinduet ditt, for å få gjenspeilet lyset og skape en illusjon av et ekstra vindu. 

Et soverom bør ha personlighet, og ved hjelpe av dekor kan du skape ditt soverom til ditt eget. Både blomster og planter er med på å gi rommet liv, og fine vaser og interiørdetaljer
gjør rommet kreativt og interessant å oppholde seg i. Bøker og lysestaker er flotte å dekorere med, og bokser og hyller er perfekte oppbevaringsløsninger. Mulighetene er mange og
hos oss på Eske finner du mange interiørdetaljer som vil passe perfekt og skape din unike stil på soverommet.

 

DEKOR

Har du et gjennomsnittlig eller lavt tak bør du unngå for høye og store møbler – dette får rommet til å virke mindre. Et godt tips til å få et rom til å virke større er å bruke speil. Både veggspeil, bordspeil og dekorspeil er gode løsninger. Det aller beste trikset er å plassere et speil overfor vinduet ditt for å få gjenspeilet lyset og skape en illusjon av et ekstra vindu. 

Et soverom bør ha personlighet, og ved hjelp av dekor kan du gjøre soverommet til ditt eget. Både blomster og planter er med på å gi rommet liv, og fine vaser og interiørdetaljer gjør rommet kreativt og interessant å oppholde seg i. Både bøker og lysestaker er flotte å dekorere med, og bokser og hyller er perfekte oppbevaringsløsninger. Mulighetene er mange og hos oss på Eske finner du mange interiørdetaljer som vil passe perfekt og skape din unike stil på soverommet.

 

SE FLERE INSPIRASJONSARTIKLER HER SE FLERE INSPIRASJONSARTIKLER HER