HJEMME HOS VIVI

Våren 2023 fikk vi i oppdrag å renovere en 2 roms leilighet på St.Hanshaugen med følgende ønsker; omgjøre planløsningen fra 2 roms til 3 roms og ferdigstille leiligheten fullstendig på kun 6 uker. Vi tok ivrig imot utfordringen og gjorde kjapt enkle endringer til både planløsning, overflater og innredning. Med duse nordiske toner fra JOTUN LADY i alle rom ble leiligheten et lite smykke av et hjem med, og her viser vi litt av prosessen og tankene bak løsningene.

Den originale planløsningen hadde kun ett soverom, en l-formet stue, samt både garderobeskap/bod med inngang fra gangen og spiskammers med inngang fra kjøkkenet. For å utnytte plassen bedre utvidet vi kjøkkenet ved å slå ned veggene til spiskammers og bod og skapte dermed et større allrom. I tillegg forlenget vi veggen fra stuen mot soverommet og byttet plass på døren inn til soverommet slik at vi fikk 2 soverom + en smart walk-through-closet mellom gangen og det minste soverommet.

Grunnet riving av vegger oppstod det en del åpne sår i de originale panelveggene og taket som måtte repareres, sparkles, pusses og til slutt males. En del av panelet måtte byttes ut og vi fikk strålende hjelp hos BILLINGSTAD TRELAST til å finne panel som matchet de originale plankene på best mulig måte. Deres hall er fylt med trepanel fra gulv til tak og er absolutt verdt et besøk.

Gulvet på kjøkkenet var skjult under en mindre pen laminat og under den igjen en blanding av tykk maling, lim og avretningsmasse. Med håp om å redde det originale gulvet brukte håndverkerne lang tid på å slå løs avretningsmassen og pusse ned plankene til det originale treverket kom frem i all sin prakt. De originale tregulvene i leiligheten ble så lakket med Trestjerners Gulvmatt Lakk i fargen NEVER. Her gikk vi for ett strøk med farget lakk toppet med to strøk med ufarget matt lakk på toppen.

Det manglet også dør til det som ble det store soverommet og her fant vi en som passet neste helt perfekt i stilen med resten hos GAMLE TREHUS på Sagene i Oslo.

Jotun Lady 7637 Exhale

Tapet Nuvolette

Jotun Lady Tender Green

 

 

 

Grunnet riving av vegger oppstod det en del åpne sår i de originale panelveggene og taket som måtte repareres, sparkles, pusses og til slutt males. En del av panelet måtte byttes ut og vi fikk strålende hjelp hos BILLINGSTAD TRELAST til å finne panel som matchet de originale plankene på best mulig måte. Deres hall er fylt med trepanel fra gulv til tak og er absolutt verdt et besøk.

 

Gulvet på kjøkkenet var skjult under en mindre pen laminat og under den igjen en blanding av tykk maling, lim og avretningsmasse. Med håp om å redde det originale gulvet brukte håndverkerne lang tid på å slå løs avretningsmassen og pusse ned plankene til det originale treverket kom frem i all sin prakt. De originale tregulvene i leiligheten ble så lakket med Trestjerners Gulvmatt Lakk i fargen NEVER. Her gikk vi for ett strøk med farget lakk toppet med to strøk med ufarget matt lakk på toppen.

Det manglet også dør til det som ble det store soverommet og her fant vi en som passet neste helt perfekt i stilen med resten hos GAMLE TREHUS på Sagene i Oslo.

 

Jotun Lady 7637 Exhale

Tapet Nuvolette – Black & White

Jotun Lady Tender Green

Leiligheten har nydelig lysinfall fra begge sider. Vi ble inspirert av de mange grønntonene og den blå himmelen man ser fra vinduene og valgte duse toner av dette i leiligheten da vi ønsket å holde den lys og nordisk i stilen.

På dette prosjektet inngikk vi et samarbeid med JOTUN rundt maling til alle vegger. Det ble en del testing av fargeprøver i de forskjellige rommene da lysinnfallet hadde stor innvirkning på det endelige uttrykket. Etter flere runder med prøvemaling endte vi på JOTUN LADY TENDER GREEN på kjøkken/stue, gang og det minste soverommet. Denne fargen passet perfekt til det klassiske trepanelet i kjøkkenet og ga en rolig og lun atmosfære til både gang og soverom. På det store soverommet valgte vi JOTUN LADY EXHALE da denne passet perfekt til den grønne kaminen i hjørnet av rommet.

Leiligheten har nydelig lysinfall fra begge sider. Vi ble inspirert av de mange grønntonene og den blå himmelen man ser fra vinduene og valgte duse toner av dette i leiligheten da vi ønsket å holde den lys og nordisk i stilen.

På dette prosjektet inngikk vi et samarbeid med JOTUN rundt maling til alle vegger. Det ble en del testing av fargeprøver i de forskjellige rommene da lysinnfallet hadde stor innvirkning på det endelige uttrykket. Etter flere runder med prøvemaling endte vi på JOTUN LADY TENDER GREEN på kjøkken/stue, gang og det minste soverommet. Denne fargen passet perfekt til det klassiske trepanelet i kjøkkenet og ga en rolig og lun atmosfære til både gang og soverom. På det store soverommet valgte vi JOTUN LADY EXHALE da denne passet perfekt til den grønne kaminen i hjørnet av rommet.

Kjøkkenet ble oppgraderte med helt ny innredning fra IKEA. For å beholde en luftig atmosfære i allrommet gikk vi bort fra overskap og høyskap og valgte integrerte kjøleskuffer i stedet for høyt kjøleskap. De sorte frontene er både enkle og klassiske i uttrykket, samtidig som de gir personlighet til rommet. Den lyse benkeplaten fra SIGVARTSEN STEIN gir en stilren og funksjonell avslutning på det hele. Vakre og enkle knotter i rustfritt stål fra R.BERGERSEN, samt en sort ventilatorvifte og vegghyller fra IKEA fullfører innredningen. Men det største smykket er den lekre SMEG komfyren med gasstopp og elektrisk ovn som passer perfekt til helheten.

I dette rommet beholdt vi begge døråpninger for å utnytte gjennomlyset på best mulig måte. I andre enden av rommet ble det plass til en tv-stue med en lekker sofa fra FORMS, HIFIVE tv-benk fra NORTHERN, gulvteppe fra MASSIMO og sofabord MATER.

 

Kjøkkenet ble oppgraderte med helt ny innredning fra IKEA. For å beholde en luftig atmosfære i allrommet gikk vi bort fra overskap og høyskap og valgte integrerte kjøleskuffer i stedet for høyt kjøleskap. De sorte frontene er både enkle og klassiske i uttrykket, samtidig som de gir personlighet til rommet. Den lyse benkeplaten fra SIGVARTSEN STEIN gir en stilren og funksjonell avslutning på det hele. Vakre og enkle knotter i rustfritt stål fra R.BERGERSEN, samt en sort ventilatorvifte og vegghyller fra IKEA fullfører innredningen. Men det største smykket er den lekre SMEG komfyren med gasstopp og elektrisk ovn som passer perfekt til helheten.

I dette rommet beholdt vi begge døråpninger for å utnytte gjennomlyset på best mulig måte. I andre enden av rommet ble det plass til en tv-stue med en lekker sofa fra FORMS, HIFIVE tv-benk fra NORTHERN, gulvteppe fra MASSIMO og sofabord MATER.

Kjøkkendelen fikk et vintage spisebord funnet på FINN:NO kombinert med GENT spisestoler fra GUBI. For å gi best mulig lys i rommet uten å bruke spotter ble løsningen Liila takkupler fra NUURA i stuedelen i tillegg til den klassiske SEMIPENDANT lampen fra GUBI over spisebordet. En liten Mini Flavia lampe fikk plass på kjøkkenbenken og både tv-benken og sofaen fikk passende belysning fra henholdsvis &TRADITION og LAMPE GRAS. Den siste detaljen her var den oppladbare Flowerpot lampen fra &TRADITION som står på vegghyllen, men som lett kan flyttes rundt i rommet etter behov.

Kjøkkendelen fikk et vintage spisebord funnet på FINN:NO kombinert med GENT spisestoler fra GUBI. For å gi best mulig lys i rommet uten å bruke spotter ble løsningen Liila takkupler fra NUURA i stuedelen i tillegg til den klassiske SEMIPENDANT lampen fra GUBI over spisebordet. En liten Mini Flavia lampe fikk plass på kjøkkenbenken og både tv-benken og sofaen fikk passende belysning fra henholdsvis &TRADITION og LAMPE GRAS. Den siste detaljen her var den oppladbare Flowerpot lampen fra &TRADITION som står på vegghyllen, men som lett kan flyttes rundt i rommet etter behov.

STJEL STILEN

 

Leiligheten har en akkurat passe stor gang som forbinder alle rommene. Selv om det er mange døråpninger fikk vi plass til både et lekker skoskap fra IKEA kjøpt på finn.no og klassiske veggkroker til henging av klær. Over skoskapet plasserte vi et speil som var i leiligheten fra før av, og skapet fikk også samme type håndtak som kjøkkeninnredningen. Prikken over i-en ble den vakre HOLBORN lampen i taket fra svenske RUBN.

Leiligheten har en akkurat passe stor gang som forbinder alle rommene. Selv om det er mange døråpninger fikk vi plass til både et lekker skoskap fra IKEA kjøpt på finn.no og klassiske veggkroker til henging av klær. Over skoskapet plasserte vi et speil som var i leiligheten fra før av, og skapet fikk også samme type håndtak som kjøkkeninnredningen. Prikken over i-en ble den vakre HOLBORN lampen i taket fra svenske RUBN.

Begge soverommene har god plass til forskjellige løsninger, men vi valgte å innrede det største rommet som et «master bedroom». Her valgte vi lette Bowl Tables fra MATER som nattbord og våre favorittlamper, FLAVIA, som nattbordlamper på hver side av sengen. I tillegg pusset vi opp en vintage skjenk, la til et dekorativt vintage kilim gulvteppe og plasserte både et nydelig gulvspeil fra NORDAL og den deilige Lille Petra lenestolen fra &TRADITION som det perfekte møblementet til et ekte «hotell-soverom».

Begge soverommene har god plass til forskjellige løsninger, men vi valgte å innrede det største rommet som et «master bedroom». Her valgte vi lette Bowl Tables fra MATER som nattbord og våre favorittlamper, FLAVIA, som nattbordlamper på hver side av sengen. I tillegg pusset vi opp en vintage skjenk, la til et dekorativt vintage kilim gulvteppe og plasserte både et nydelig gulvspeil fra NORDAL og den deilige Lille Petra lenestolen fra &TRADITION som det perfekte møblementet til et ekte «hotell-soverom».

Det lille soverommet ble innredet som barnerom/kontor med ekstra oppbevaring. Det organisk formede skrivebordet Feve fra FERM LIVING passet perfekt i hjørnet bak døren og ble en deilig liten arbeidsplass å trekke seg tilbake til. Grønne planter, bøker og statement bilder på veggene skaper en lun og personlig atmosfære og de vakre lampene fungerer som det perfekte tilbehør. På skrivebordet valgte vi en klassisk arbeidslampe i rustfritt stål fra RUBN og ved sengen en Vintage lampe fra DESIGN BY US.

Det lille soverommet ble innredet som barnerom/kontor med ekstra oppbevaring. Det organisk formede skrivebordet Feve fra FERM LIVING passet perfekt i hjørnet bak døren og ble en deilig liten arbeidsplass å trekke seg tilbake til. Grønne planter, bøker og statement bilder på veggene skaper en lun og personlig atmosfære og de vakre lampene fungerer som det perfekte tilbehør. På skrivebordet valgte vi en klassisk arbeidslampe i rustfritt stål fra RUBN og ved sengen en Vintage lampe fra DESIGN BY US.

STJEL STILEN

Dette rommet fikk en «lett» oppgradering ved å bytte tak, legge nye gulvflis fra BRICMATE ovenpå eksisterende fliser og farge fugene på veggflisene hvite ved hjelp av fugepenner. Da basen var ferdig, ren og pen ble det montert ny dusj med foldedører og nytt servantmøbel fra HAVEN med armatur fra TAPWELL og speilskap fra IKEA.

Dette rommet fikk en «lett» oppgradering ved å bytte tak, legge nye gulvflis fra BRICMATE ovenpå eksisterende fliser og farge fugene på veggflisene hvite ved hjelp av fugepenner. Da basen var ferdig, ren og pen ble det montert ny dusj med foldedører og nytt servantmøbel fra HAVEN med armatur fra TAPWELL og speilskap fra IKEA.

STJEL STILEN

 

Tusen takk for at vi fikk komme på besøk! 

Tusen takk for at vi fikk komme på besøk! 

 

SE FLERE HJEM

 

MARIE OG TOBIAS

På toppen av en klassisk funkisgård fra 1930-tallet i en rolig del av Oslo befinner den flotte leiligheten til Marie og Tobias seg. La deg inspirere!

LES MER HER

HJEMME HOS SANDER

Vi har vært på besøk hos mannen bak instagramkontoen ungfetleilighet. Ta en titt på hans fargerike hjemm og bli inspireret av den eklektiske stilen. 

LES MER HER

HJEMME HOS BEATE

Leiligheten til Beate ligger på fineste Frogner og har høyt under taket og vakker stukkatur. Leiligheten er er fylt med mange skatter. 

LES MER HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×