Våre Danske favoritter

 

Helt siden vi åpnet Eske for 15 år siden har vi hatt et godt øye til design fra vår nabo på
kontinentet. Her kommer noen av dagens beste brands i våre øyne:

FORMS

 

Poul Erik Rysgaard er mannen bak sofa-suksessen FORMS. Han har lang fartstid i møbelbransjen, men i stedet for å hvile på laurbærene startet Poul Erik FORMS i 2016. Med et brennede hjerte for design og kvalitet har han skapt et sofabrand med fokus på høy kvalitet, komfort og strømlinjet design. Møblene er langtidsholdbare og kan tilpasses ethvert miljø.

En av FORMS mange styrker er deres store utvalg i stoffer og skinn. Her på Eske har vi forelsket oss i både lin, ull og velourkvaliteteter, og vi elsker fleksibiliteten det gir oss til å skape forskjellige uttrykk basert på våre kunders ønsker og behov. FORMS gir oss i tillegg muligheten å spesialtilpasse størrelse og form på alle modellene deres slik at sofaene passer perfekt inn i kundens hjem eller miljø. Dette er et unikt tilbud i møbelbransjen, og noe som gjør oss enda mer forelsket i merket.

Rammen på sofaene er laget i slitesterk kryssfinér. Flere av benmodellene fåes i to forskjellige høyder: 15,5cm og 17,5cm og man kan også montere bena på tre forskjellige steder under hver side av sofaen. Rygg- og seteputer kan fåes med en kombinasjon av kaldskum og dun, eller kun med kaldskum om man ønsker en fastere sittekomfort. Trekket på putene kan taes av og på, og trekket på selve sofaen kan også fåes avtagbart for et lite tillegg.

 

&TRADITION

 

Siden 2010 har &TRADITION fokusert på å kombinere tradisjon med innovasjon. Deres unike portfolio med møbler og belysning spenner mesteparten av det siste århundret med modeller helt fra 1930-tallet til nåtiden og inkluderer interiørobjekter fra kjente internasjonale designere. Blant de mest kjente i stallen er spanske Jamie Hayon, danske Space Group og våre egne Anderssen & Voll.

Noen av våre absolutte favoritteprodukter fra disse designerne er Fly Chair & Sofa designet av Space Group. Møblene er designet som optimale “lounge” møbler, og man blir inspirert til å sitte, ligge, henge og slappe av midt blant de deilige putene. Palette-serien fra Jaime Hayon er moderne klassikere vi alle ønsker oss hjemme; skrive- og sofabordene er både praktiske og vakre på en poetisk måte. Pavilion-stolene fra norske Anderssen & Voll er de ultimate spisestolene i våre øyne, enten helt enkle med seter i tre, eller polstrede i det mykeste skinn eller fløyel.

 

REFLECTIONS COPENHAGEN

 

Samarbeidet mellom designerne Julie Hugau og Andrea Larsson har skapt et ubeskrivelig vakkert univers av speil og krystall. Idéen bak REFLECTIONS COPENHAGEN ble skapt av et behov for noe annerledes, noe som kunne balansere en tradisjonell stil med et ønske om lysrefleksjoner når man dekorerer. Resultatet er en alltid voksende produktkatalog av de vakreste speil med moderne fasetter, skjønne farger og referanser til fortidens sofistikerte art-deco periode. Speilene ble skapt med tanke på hoteller, og vi elsker å leke med de forskjellige modellene både i butikken og hjemme hos våre prosjektkunder da de alltid tilfører det lille ekstra til ethvert miljø.

Både Julie og Andrea har en bakgrunn som interiørdesignere, og begge har en dyp forståelse for hvordan man skaper unike utrykk og atmosfære i forskjellige rom. I tillegg til speil har de derfor også skapt en serie lysestaker, skåler og vaser i den lekreste krystall – objekter så unike og spesielle at de står som små kunstobjekter når de ikke er i bruk. Vi anbefaler å samle på favorittene dine og gjerne vise de frem i små grupper, det gir en fantastisk refleksjon og forskjønner ethvert rom.

 

OX DENMARQ

 

Med hovedfokus på spennende møbeldesign i moderne materialer var OX DENMARQs første modeller for det meste laget i et høykvalitets lær i kombinasjon med rustfritt stål eller treverk. Siden den gang har deres portfolio vokst til å inkludere materialer som marmor, messing og kobber. OXen i navnet er derimot fortsatt en hyllest til deres unike lær og dyret som leverer det, mens DENMARQ refererer til med-gründer og designer Dennis Marquart og selvfølgelig hjemlandet Danmark.

Danske designtradisjoner, kvalitetsmaterialer og dyktige håndverkere fra både Spania og Danmark er basisen for deres unike produkter. Utrykket skapes så gjennom solide materialer og et lett uttrykk.

Vi på Eske elsker alt fra deres klassiske Trifolium stoler som har vært med helt fra starten, til O Table serien som kommer i lekker marmor i mange farger. Denne serien av bord i forskjellige størrelser kan skape en mengde forskjellige uttrykk, alt avhengig hvordan de brukes eller kombineres. Vår siste forelskelse er hylle-serien Railway som gir deg muligheten til å skape ditt helt egne reol-system i forskjellige farger metall og marmor – her er det kun fantasien som setter grenser.

 

MATER

 

MATER ble etablert i 2006 av Henrik Marstrand med en sterk visjon om a skape tidløs og vakker design basert på en etisk business strategi. Gjennom samarbeid med en ekstern base av etablerte og nye designtalenter, kombinerer MATER eksklusive møbler og belysning med arbeidsmetoder som støtter folk, lokale håndverkstradisjoner og miljøet.

Designet for både kommersiell og privat bruk; MATER streber etter å unngå og minimalisere negative innvirkninger på samfunnet ved å følge etiske og bærekraftige produksjonskriteria, og ved å skape produkter som vil tåle tidens tann og samtidig inspirere forbrukerne til å verne om dem og nyte dem. Deres kjernefilosofi er basert på tre nøkkelprinsipper: Design, Håndverk og Etikk – det understreker hele deres tilnærming til design-industrien.

 

FLERE INSPIRASJONSARTIKLER

SHOP THE LOOK – BADEROM

Hos Eske har vi denne våren ekstra fokus på baderom og tilbehør. Vi har tatt utgangspunkt i vårens trender og satt sammen seks ulike stiler.

LES MER HER

VÅRENS VAKRESTE TRENDER 2023

Vi har tatt en nærmere kikk på trender og prosjekter som inspirerer oss i øyeblikket og håper det kan gi ideer til dere. 

LES MER HER

ESKE ELSKER TAPET

Etter flere tiår med hvite vegger har nordmenn endelig omfavnet farger og mønstre. Vi har tatt en nærmere titt på noen av våre tapet favoritter. 

LES MER HER
SE FLERE ARTIKLER FRA VÅRT MAGASIN HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×