Historien Bak- RUBN

 
RUBN er en svensk familiebedrift med base i Vittsjö i Skåne. Niclas Hoflin er hjertet og sjelen bak firmaet, og hovedansvarlig for estetikk og design av hele kolleksjonen. Etter lang fartstid innen designverdenen tok han i 2010 over en nedlagt lampefabrikk i Vittsjö som han egenhendig renoverte og startet opp på ny. Nå, ni år etter, leveres RUBN lamper til hoteller, kontorer, restauranter, designbutikker og andre spennende prosjekter over hele verden.

 

RUBN er en svensk familiebedrift med base i Vittsjö i Skåne. Niclas Hoflin er hjertet og sjelen bak firmaet, og hovedansvarlig for estetikk og design av hele kolleksjonen. Etter lang fartstid innen designverdenen tok han i 2010 over en nedlagt lampefabrikk i Vittsjö som han egenhendig renoverte og startet opp på ny. Nå, flere år etter, leveres RUBN lamper til hoteller, kontorer, restauranter, designbutikker og andre spennende prosjekter over hele verden.

DESIGNEREN 

Niclas var fascinert av lys allerede i tidlig alder. “Da jeg var syv år gammel” forteller designeren “begynte jeg ved en tilfeldighet min karriere i belysningsindustrien mens jeg vandret rundt i en mørk og skummel kjeller, kun bevæpnet med en vill fantasi og min mors lighter.”

Det store vendepunktet kom da han som 30-åring traff den danske designeren Ole Palsby. Deres vennskap spilte en enormt viktig rolle i den fantastiske filosofien Niclas Hoflin har i dag når det gjelder hva en lampe bør være. Med hans finslipede talent for å skape en balanse mellom funksjon, design og kreative idéer har han skapt flere fulltreffere som blant annet Long John, Lord, Vox og Volume for å nevne noen.

 

“Min lampe er egentlig bare en lampe. Men om den gir deg det lyset du trenger i øyeblikket og om designet gir deg en god følelse, da er lampen alt! Når det skjer har jeg lykkes som designer.”

Filosofien om å forandre menneskers liv til det bedre gjennom god design realiseres også gang på gang med hver eneste vakre lampemodell Niclas overrasker med.

Hans arbeid er ofte inspirert av tradisjonell svensk og dansk design, med former og funksjoner som er tilpasset vår tids daglige behov uten å miste sine røtter i fortidens skjønnhet. Niclas Hoflins lamper for RUBN lages alltid for hånd, på samme vis som de er blitt produsert i Vittsjö i snart 60 år. Det gir alle hans produkter en personlig omsorg som gjør de mer individuelle.

 

RUBN + ESKE

Vi på Eske har elsket RUBNs lamper og filosofi siden vi oppdaget de for over ti år siden, og er stolte over å være deres PREMIUM PARTNER i Norge.
 
I butikken har vi de fleste av deres fantastiske modeller utstilt, og vi hjelper gjerne med å velge rett modell til akkurat din stue eller hjem.

 

 

 

 

“Min lampe er egentlig bare en lampe. Men om den gir deg det lyset du trenger i øyeblikket og om designet gir deg en god følelse, da er lampen alt! Når det skjer har jeg lykkes som designer.”

Filosofien om å forandre menneskers liv til det bedre gjennom god design realiseres også gang på gang med hver eneste vakre lampemodell Niclas overrasker med.

Hans arbeid er ofte inspirert av tradisjonell svensk og dansk design, med former og funksjoner som er tilpasset vår tids daglige behov uten å miste sine røtter i fortidens skjønnhet. Niclas Hoflins lamper for RUBN lages alltid for hånd, på samme vis som de er blitt produsert i Vittsjö i snart 60 år. Det gir alle hans produkter en personlig omsorg som gjør de mer individuelle.

 

 

 

 

RUBN + ESKE

 
Vi på Eske har elsket RUBNs lamper og filosofi siden vi oppdaget de for over ti år siden, og er stolte over å være deres PREMIUM PARTNER i Norge.
 
I butikken har vi de fleste av deres fantastiske modeller utstilt, og vi hjelper gjerne med å velge rett modell til akkurat din stue eller hjem.
 
 

utvalgte lamper fra rubn

SE FLERE LAMPER FRA RUBN HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×