Hjemme hos Christina og Geir

Vi har vært så heldige å få komme hjem til det fantastiske huset til Christina og Geir i Bærum utenfor Oslo. Da vi ble kjent var de nesten ferdige med et tidkrevende nybygg-prosjekt og ønsket råd om hvordan de kunne skape varme og atmosfære i en arkitekttegnet bolig preget av spennende vinkler og kjølige materialer. Det ble starten på et veldig hyggelig samarbeid hvor vi fikk være med på å møblere og dekorere flere av rommene i hjemmet.

 

Den største utfordringen var å skape lune soner i det store allrommet som inkluderer vinterhage, tv-stue og åpent kjøkken. Her startet vi med den midterste delen hvor vi skapte en varm og innbydende stue med utgangspunkt i en deilig, ekstra stor Aspen sofa fra danske Forms hvor hele familien får plass. Foran sofaen skinner det klassiske Noguchi sofabordet fra Vitra med sin stilfulle glassplate og understell i valnøtt og under det har vi plassert det lekre Rya gulvteppet i 100% ull fra Massimo. Loungen ble komplett da Lille Petra stolen i Karakorum fra &tradition og Hifive stereobenken fra Northern kom på plass. Mediebenken er i røkt eik som harmonerer veldig fint med valnøtten på sofabordet og Lille Petra stolen. Den klassiske Oslo lampen fra Northern fikk også plass ved siden av peisen og sofaen ble fylt av de lekreste puter fra Christina Lundsteen og House of Hackney for å gi både farge og personlighet til sonen.

 

STJEL STILEN

 

Vi stiller Christina et par kjappe spørsmål for å bli bedre kjent med både henne og huset deres.

Liker best med huset: 
Bomkjøp: 
Noe du liker ekstra godt?
Kupp: 
Siste kjøp

 

Vinterhagen er en drøm i seg selv med store vinduer på tre kanter ut mot skogen rundt huset. Midt i denne delen ar rommet troner den stilfulle Grand Repos stolen fra Vitra i blått skinn. Sammen med Lato sidebordene fra &tradition danner dette en avslappet og rolig sone hvor man kan nyte kaffen om morgenen eller en god bok på kvelden.

 

 

Vi stiller Christina et par kjappe spørsmål for å bli bedre kjent med både henne og huset deres.

Liker best med huset: Noe av det jeg liker best er bildet vi har i kjelleren. Her henger det et svært maleri av Sonja Henie laget av den britiske kunstneren Conrad Leach. Dette så jeg på Eske sin Instagram i forbindelse med et lagersalg, og ble umiddelbart inspirert. Først var det tenkt å ha en garderobe her nede, men det måtte vike for bildet og vi er så fornøyd med sjelen det gir til huset.

Minst fornøyd med: Taket i gangen er jeg minst fornøyd med. Det er veldig hvitt og sterilt. Karina overtalte meg til å male taket på soverommet blått, noe jeg er så fornøyd med. Men gangen var allerede malt, så derfor kunne jeg ikke endre på det. Men det er noe jeg ønsker å endre på. 

Kupp: Det er vintagelampen fra Design By Us som Karina har laget for meg. Den syns jeg passer utrolig fint i huset og er veldig vår stil. Den stortrives jeg med.

Bomkjøp: Vi er veldig fornøyd med alt i huset og det er lite bomkjøp her. Mye takket være hjelpen vi har fått, og for at Karina og Thea tok seg tid til å forstå hvem vi er. Det har gjort at huset har fått en helhet og blitt akkurat slik som vi ønsket. 

Siste kjøp: Mitt siste kjøp er en Balloon 3 vase i fargen Amber fra danske Louise Roe. Jeg er veldig fornøyd med den og føler at den er veldig meg. Denne vasen var faktisk noe av det første jeg så på Eske, men da ante jeg ikke hvor jeg skulle ha den fordi den er så stor og krever sin plass. Heldigvis fant vi plass til den når huset var ferdig innredet. 

 

 

Det moderne sorte kjøkkenet med stramme linjer ligger i andre ende av det store allrommet. Det er lekkert og funksjonelt med lyse benkeplater og masse oppbevaringsplass. Her tilførte vi de viktige detaljene i form av Pavilion barstoler med rygg i valnøtt, Cobra vegglampen fra Gubi og det perfekte tilbehøret i form av vaser og fruktfat.

 

STJEL STILEN

 

 

I et så stort rom kan det være vanskelig å skape soner som føles naturlige og behagelige i seg selv, men det vakre Moon spisebordet fra Gubi har en perfekt tyngde, form og størrelse for å forankre denne delen av rommet. I kombinasjon med de fullpolstrede Violin spisestolene fra Gubi blir spisestuen et naturlig bindeleddet mellom stuen og kjøkkensonen. Og over spisebordet henger den klassiske Konglen og skinner som det smykket den er.

Tips: Har du et langt spisebord hvor man ikke alltid er fulltallige til bords kan man fint lage et lite stilleben på den ene enden av bordet. Bruk et fint brett, en stor vase, noen favorittbøker eller andre små dekorelementer du liker – dette skaper både stemning og et unikt uttrykk. 

 

 

I et så stort rom kan det være vanskelig å skape soner som føles naturlige og behagelige i seg selv, men det vakre Moon spisebordet fra Gubi har en perfekt tyngde, form og størrelse for å forankre denne delen av rommet. I kombinasjon med de fullpolstrede Violin spisestolene fra Gubi blir spisestuen et naturlig bindeleddet mellom stuen og kjøkkensonen. Og over spisebordet henger den klassiske Konglen og skinner som det smykket den er.

Tips: Har du et langt spisebord hvor man ikke alltid er fulltallige til bords kan man fint lage et lite stilleben på den ene enden av bordet. Bruk et fint brett, en stor vase, noen favorittbøker eller andre små dekorelementer du liker – dette skaper både stemning og et unikt uttrykk. 

 

STJEL STILEN

 

 

På soverommet har de skapt den perfekte kombinasjonen av gammelt og nytt. Vegg og tak er malt i en vakker blåfarge som fremhever den arvede suiten med seng og nattbord i flammebjørk på best mulig måte. BL7 vegglampene fra Gubi matcher formspråket til sengen med et nikk mot art deco og art nouveau. Sengeskjørtet sydd i lik farge som veggen, puter fra Christina Lundsteen og pledd fra Society gjør sengen til en sann fristelse å krype opp i. Garderobeskapene er spesialbygd til rommet i eikefiner av en møbelsnekker – de gir en spennende og moderne kontrast til de arvede møblene og sammen skaper det et unikt og personlig uttrykk.

Tips: Har du du litt ekstra plass på enden av garderoben kan man fint lage små åpne hyller til de fineste skoene eller veskene. 

 

På soverommet har de skapt den perfekte kombinasjonen av gammelt og nytt. Vegg og tak er malt i en vakker blåfarge som fremhever den arvede suiten med seng og nattbord i flammebjørk på best mulig måte. BL7 vegglampene fra Gubi matcher formspråket til sengen med et nikk mot art deco og art nouveau. Sengeskjørtet sydd i lik farge som veggen, puter fra Christina Lundsteen og pledd fra Society gjør sengen til en sann fristelse å krype opp i. Garderobeskapene er spesialbygd til rommet i eikefiner av en møbelsnekker – de gir en spennende og moderne kontrast til de arvede møblene og sammen skaper det et unikt og personlig uttrykk.

Tips: Har du du litt ekstra plass på enden av garderoben kan man fint lage små åpne hyller til de fineste skoene eller veskene. 

 

 

Huset er fylt av spennende vinkler og materialer, blant annet ser man de ubehandlede rå betongveggene i både gang og trapper. Gangene i boligen har hjørner fylt med spennende kunst og møbler i en herlig kombinasjon av nytt og gammelt. Ved inngangspartiet finner man en plassbygd benk i eik med knagger fra Ferm Living og 50-årsgaven til Christina, et vakkert maleri av kunstneren Nina Nordal Rønne montert på veggene over. Ved siden av har de funnet plass til nok et arvestykke; en vakker vintage kommode med en mini-Flavia lampe på toppen. Og i kjelleren har et ekte stykke Eske-historie funnet et nytt hjem; her henger nemlig maleriet av Sonja Henie som den britiske kunstneren Conrad Leach malte til et felles prosjekt med Eske på Grand Hotel i forbindelse med 100-årsjubileumet for Unionsoppløsningen i 2005. Her stråler Norges Isdronning ved siden av en solstråle av en stol fra Ikea med de perfekte putene fra Christina Lundsteen – det er den ultimate miksen av high/low og et perfekt hjørne til å gjemme seg litt bort fra resten av familien om man ønsker det. 

 

Huset er fylt av spennende vinkler og materialer, blant annet ser man de ubehandlede rå betongveggene i både gang og trapper. Gangene i boligen har hjørner fylt med spennende kunst og møbler i en herlig kombinasjon av nytt og gammelt. Ved inngangspartiet finner man en plassbygd benk i eik med knagger fra Ferm Living og 50-årsgaven til Christina, et vakkert maleri av kunstneren Nina Nordal Rønne montert på veggene over. Ved siden av har de funnet plass til nok et arvestykke; en vakker vintage kommode med en mini-Flavia lampe på toppen. Og i kjelleren har et ekte stykke Eske-historie funnet et nytt hjem; her henger nemlig maleriet av Sonja Henie som den britiske kunstneren Conrad Leach malte til et felles prosjekt med Eske på Grand Hotel i forbindelse med 100-årsjubileumet for Unionsoppløsningen i 2005. Her stråler Norges Isdronning ved siden av en solstråle av en stol fra Ikea med de perfekte putene fra Christina Lundsteen – det er den ultimate miksen av high/low og et perfekt hjørne til å gjemme seg litt bort fra resten av familien om man ønsker det. 

SE FLERE HJEM

MARIE OG TOBIAS

På toppen av en klassisk funkisgård fra 1930-tallet i en rolig del av Oslo befinner den flotte leiligheten til Marie og Tobias seg. La deg inspirere!

LES MER HER

HJEMME HOS SANDER

Vi har vært på besøk hos mannen bak instagramkontoen ungfetleilighet. Ta en titt på hans fargerike hjemm og bli inspireret av den eklektiske stilen. 

LES MER HER

HJEMME HOS BEATE

Leiligheten til Beate ligger på fineste Frogner og har høyt under taket og vakker stukkatur. Leiligheten er er fylt med mange skatter. 

LES MER HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×