Stemningslys til soverommet

Foto: Lee Broom

STEMNINGSLYS TIL SOVEROMMET

Soverommet er det rommet i hjemmet hvor man virkelig trenger både praktisk og dekorativt lys. Ofte har rommet flere funksjoner; man skal kle av og på seg, man skal lese eller jobbe litt på sengen, man skal slappe av, sove og man skal kanskje pleie forholdet om man deler livet med noen. For å optimalisere atmosfæren i rommet anbefaler vi flere forskjellige lamper. De praktiske modellene må gjerne kunne dimmes, mens de dekorative helst må ha fine kupler eller skjermer som demper lyset. Tilsammen skal de gi mulighet for både praktiske gjøremål og fullstendig avslapning. Soverommet skal rett og slett være det stedet man ønsker å trekke seg tilbake og den rette belysningen vil hjelpe veldig med å skape akkurat ditt drømmerom.

PENDLER OVER NATTBORD

Et superfint grep om man har nattbord ved siden av sengen er å bruke pendler som svever over disse. Slike pendler har ofte vakre kupler hvor lyset kan dimmes opp og ned for å skape den ønskede atmosfæren i rommet. Det er en både dekorativ og praktisk løsning da man også får ekstra plass på nattbordet til andre ting. Det gir også en eksklusiv følelse til rommet når man henger lampene fra taket på denne måten.

 

Foto: Pinterest // Foto: Pinetrest // Foto: Pinterest // Foto: Pinterest 

VEGGLAMPER VED SENGEN

En av våre favoritter når det gjelder soveromsbelysning er vegglamper ved sengen. Disse er ofte svingbare og bevegelige og er perfekte som både leselamper og stemningsskapere. Velg en modell med en lang svingbar stang for litt ekstra drama, eller en direktefestet lampe med justerbar skjerm for et litt strammere uttrykk. Her kan man ofte tilpasse fargen på metall eller skjerm til resten av interiøret slik at de passer perfekt til helheten.

Foto: Pinterest // Foto: Filippa Tredal // Foto: Pinterest // Foto: Lampemesteren

NATTBORDSLAMPER

Har man et par fine nattbord er en bordlampe på disse flotte alternativer til belysning ved sengen. Her kan man leke seg blant alt fra stramme, industrielle lamper i metall til dekorative lampeføtter og skjermer i alle mulige stoffer og farger. Frynser på skjermen er et ekstra triks for å få inn enda et lag av dekor i rommet og gir en nydelig aksent til mange forskjellige innredningsstiler. Husk å bruke riktig pære i forhold til om man ønsker leselys eller kun dust atmosfærelys, og om mulig velg en lampe med dimmer.

Foto: Pinterest // Foto: Pinterest // Foto: Eske Interiør // Foto: Pinterest 

TAKLAMPER

For riktig mengde lys på soverommet bør man alltid inkludere en taklampe som kan dimmes i forhold til behov. Denne kan være stor eller liten, stram eller dekorativ, alt etter ønsker og stilretning. Er det høyt under taket kan en større og mer dramatisk lampe være perfekt, mens i lavere rom kan en flat lampe som ligger helt opp til taket være det rette valget. Lek deg med materialvalg, størrelse og form til du finner den perfekte lampen til resten av innredningen.

Foto: Et hjem // Foto: Pinterest // Foto: Pinterest // Foto: Eske Interiør 

DEKORATIVE VEGGLAMPER

Soverom er perfekte for litt ekstra dekorbelysning da en avslappet og nedtonet stemning er essensiell i akkurat disse rommene . Glasslamper i vakre farger, skulpturelle lamper i metall eller dekorative kupler – alle vil kunne gi et ekstra dekor-element til rommet samtidig som de gjør belysningen enda mer fleksibel og atmosfæreskapende. Vurder plasseringen på veggene; skal lampen henge over sengen, som en del av en billedvegg, eller skal den henge sammen med et sminkespeil eller helt for seg selv. Det viktigste er at den henger sammen med resten av innredningen i stil og uttrykk.

Foto: Pinterest // Foto: Pinterest // Foto: Eske Interiør // Foto: Pinterest

STEMNINGSLYS TIL SOVEROMMET

Soverommet er det rommet i hjemmet hvor man virkelig trenger både praktisk og dekorativt lys. Ofte har rommet flere funksjoner; man skal kle av og på seg, man skal lese eller jobbe litt på sengen, man skal slappe av, sove og man skal kanskje pleie forholdet om man deler livet med noen. For å optimalisere atmosfæren i rommet anbefaler vi flere forskjellige lamper. De praktiske modellene må gjerne kunne dimmes, mens de dekorative helst må ha fine kupler eller skjermer som demper lyset. Tilsammen skal de gi mulighet for både praktiske gjøremål og fullstendig avslapning. Soverommet skal rett og slett være det stedet man ønsker å trekke seg tilbake og den rette belysningen vil hjelpe veldig med å skape akkurat ditt drømmerom.

 

Foto: Lee Broom

PENDLER OVER NATTBORD

Et superfint grep om man har nattbord ved siden av sengen er å bruke pendler som svever over disse. Slike pendler har ofte vakre kupler hvor lyset kan dimmes opp og ned for å skape den ønskede atmosfæren i rommet. Det er en både dekorativ og praktisk løsning da man også får ekstra plass på nattbordet til andre ting. Det gir også en eksklusiv følelse til rommet når man henger lampene fra taket på denne måten.

Foto: Pinterest

Foto: Eske Interiør

Foto: Pinterest

VEGGLAMPER VED SENGEN

En av våre favoritter når det gjelder soveromsbelysning er vegglamper ved sengen. Disse er ofte svingbare og bevegelige og er perfekte som både leselamper og stemningsskapere. Velg en modell med en lang svingbar stang for litt ekstra drama, eller en direktefestet lampe med justerbar skjerm for et litt strammere uttrykk. Her kan man ofte tilpasse fargen på metall eller skjerm til resten av interiøret slik at de passer perfekt til helheten.

Foto: Lampemesteren 

Foto: Filippa Tredal

Foto: Pinterest

NATTBORDSLAMPER

Har man et par fine nattbord er en bordlampe på disse flotte alternativer til belysning ved sengen. Her kan man leke seg blant alt fra stramme, industrielle lamper i metall til dekorative lampeføtter og skjermer i alle mulige stoffer og farger. Frynser på skjermen er et ekstra triks for å få inn enda et lag av dekor i rommet og gir en nydelig aksent til mange forskjellige innredningsstiler. Husk å bruke riktig pære i forhold til om man ønsker leselys eller kun dust atmosfærelys, og om mulig velg en lampe med dimmer.

Foto: Pinterest

Foto: Eske Interiør

Foto: Walnutwallpaper.com

TAKLAMPER

For riktig mengde lys på soverommet bør man alltid inkludere en taklampe som kan dimmes i forhold til behov. Denne kan være stor eller liten, stram eller dekorativ, alt etter ønsker og stilretning. Er det høyt under taket kan en større og mer dramatisk lampe være perfekt, mens i lavere rom kan en flat lampe som ligger helt opp til taket være det rette valget. Lek deg med materialvalg, størrelse og form til du finner den perfekte lampen til resten av innredningen.

Foto: Pinterest 

Foto: Eske Interiør 

Foto: Pinterest 

DEKORATIVE VEGGLAMPER

Soverom er perfekte for litt ekstra dekorbelysning da en avslappet og nedtonet stemning er essensiell i akkurat disse rommene . Glasslamper i vakre farger, skulpturelle lamper i metall eller dekorative kupler – alle vil kunne gi et ekstra dekor-element til rommet samtidig som de gjør belysningen enda mer fleksibel og atmosfæreskapende. Vurder plasseringen på veggene; skal lampen henge over sengen, som en del av en billedvegg, eller skal den henge sammen med et sminkespeil eller helt for seg selv. Det viktigste er at den henger sammen med resten av innredningen i stil og uttrykk.

Foto: Pinterest

Foto: Eske Interiør 

Foto: Pinterest 

FLERE INSPIRASJONSARTIKLER

BADET – EN OASE I LIVET

Vi har samlet litt inspirasjon innen forskjellige stilretninger som forhåpenligvis kan gi litt ideer på alt som er mulig på baderommet. 

LES MER HER

BELYSNINGSGUIDE

Belysning er viktig for funksjonalitet og stemning i rommet. Vi har samlet våre beste tips for å hjelpe deg i prossene med å velge belysning. 

LES MER HER

ESKE ELSKER TAPET

Etter flere tiår med hvite vegger har nordmenn endelig omfavnet farger og mønstre. Vi har tatt en nærmere titt på noen av våre tapet favoritter. 

LES MER HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×