Reiseguide Oslo

 

Oslo har de siste årene hatt en enorm utvikling og byen byr på alt fra livlige bydeler, museer i verdensklasse, fordige parker, shopping, barer og deilige matopplevelser. Vi har satt sammen en guide med våre favorittsteder i byen for deg som skal ha Norgesferie, og besøke vår kjære hovedstad. Ta en titt og la deg inspirere til hvordan du kan nyte sommeren i byen. 

 

 

Oslo har de siste årene hatt en enorm utvikling og byen byr på alt fra livlige bydeler, museer i verdensklasse, fordige parker, shopping, barer og deilige matopplevelser. Vi har satt sammen en guide med våre favorittsteder i byen for deg som skal ha Norgesferie, og besøke vår kjære hovedstad. Ta en titt og la deg inspirere til hvordan du kan nyte sommeren i byen. 

 

Skur 33

Akershusstranda 11, 0150 Oslo

Rett nedenfor Akershus festning ligger Skur 33 i rustikke og hyggelig omgivelser. Her sitter du helt ute på bryggekanten og kan nyte utsikten over Oslofjorden. Deres spesialiteter er pasta, pizza, fisk og skalldyr. De har også en vinbar med et stort og renommert vinkart, og deres bartender lager signaturdrinker. Hit anbefaler vi å dra på en varm sommerdag.  

Skur 33

Akershusstranda 11, 0150 Oslo

www.skur33.no

Rett nedenfor Akershus festning ligger Skur 33 i rustikke og hyggelig omgivelser. Her sitter du helt ute på bryggekanten og kan nyte utsikten over Oslofjorden. Deres spesialiteter er pasta, pizza, fisk og skalldyr. De har også en vinbar med et stort og renommert vinkart, og deres bartender lager signaturdrinker. Hit anbefaler vi å dra på en varm sommerdag.  

Hrimnir Ramen 

Maridalsveien 9A, 0178 Oslo

Ved rundkjøringen nederst i Maridalsveien ligger Himnir Ramen. Som navnet tilsier, spesialiserer de seg på Ramen. Restauranten fokuserer på råvarer av topp kvalitet og de har et variert utvalg som endrer seg gjennom sesongens tider. Det serveres også et utvalg av spennende småretter som kan nytes før Ramen kommer på bordet.

Hrimnir Ramen

Maridalsveien 9A, 0178 Oslo

Ved rundkjøringen nederst i Maridalsveien ligger Himnir Ramen. Som navnet tilsier, spesialiserer de seg på Ramen. Restauranten fokuserer på råvarer av topp kvalitet og de har et variert utvalg som endrer seg gjennom sesongens tider. Det serveres også et utvalg av spennende småretter som kan nytes før Ramen kommer på bordet.

 

 

F5 Concept Store 

Rathkes Gate 9, 0558 Oslo

På Grünerløkka i Oslo ligger F5 Concept store, en liten, uavhengig familiebedrift med fokus på eksklusiv norsk design. Butikken har et kuratert utvalg av spennende og høykvalitets merkevarer. De har også flere kategorier av livsstilsprodukter, som kunst, møbler og interiør, naturlige hår- og hudpleieprodukter, bøker og magasiner.

 

F5 Concept Store

Rathkes Gate 9, 0558 Oslo

www.f5conceptstore.com

På Grünerløkka i Oslo ligger F5 Concept store, en liten, uavhengig familiebedrift med fokus på eksklusiv norsk design. Butikken har et kuratert utvalg av spennende og høykvalitets merkevarer. De har også flere kategorier av livsstilsprodukter, som kunst, møbler og interiør, naturlige hår- og hudpleieprodukter, bøker og magasiner.

Perla Bar

Helgesens Gate 66, 0558 Oslo

 

 

Perla Bar

Helgesens Gate 66, 0558 Oslo

Ved Sofienberg Parken på Günerløkka finner du en av våre favorittbarer i Oslo, nemlig Perla. På denne hyggelige nabolagsbaren er alt fra musikken, drinkene og lokalet inspirert av den latinamerikanske kulturen. Her servers det cocktails med sprit fra Latin-Amerika, et stort utvalg av amerikansk øl og et utvalg av både rødvin, hvitvin, rosè og musserende.

 

Ved Sofienberg Parken på Günerløkka finner vi en av våre favorittbarer i Oslo, nemlig Perla. På denne hyggelige nabolagsbaren er alt fra musikken, drinkene og lokalet inspirert av den latinamerikanske kulturen. Her servers det cocktails med spirt fra Latin-Amerika, et stort utvalg av amerikansk øl og et utvalg av både rødvin, hvitvin, rosè og musserende.

 

Raade’s Hagekafe

Maridalsveien 112, 0461 Oslo

Raade’s hagekafe ligger skjult i en rolig sidegate på Sagene. Her kan du nyte ferske hjemmelagde sveler i en koselig liten hage med lun atmosfære. Hagekafeen er kun åpent på søndager, så dette er et fint sted å ende søndagsturen på.

 

Raade’s Hagekafe

Maridalsveien 112, 0461 Oslo

 

Raade’s hagekafe ligger skjult i en rolig sidegate på Sagene. Her kan du nyte ferske hjemmelagde sveler i en koselig liten hage med lun atmosfære. Hagekafeen er kun åpent på søndager, så dette er et fint sted å ende søndagsturen på.

Kolonialen

Sofies Gate 16, 0170 Oslo 

Vegg i vegg med Eskes gamle lokaler i Sofies Gate 16 på Bislett, ligger nabolagsrestauranten Kolonialen. Her kan du nyte en avslappet atmosfære, god vin og en meny inspirert av sesongens råvarer. Restauranten er ofte fullbooket, så husk å booke bord god tid i forveien.

Kolonialen

Sofies Gate 16, 0170 Oslo

Vegg i vegg med Eskes gamle lokaler i Sofies Gate 16 på Bislett, ligger nabolagsrestauranten Kolonialen. Her kan du nyte en avslappet atmosfære, god vin og en meny inspirert av sesongens råvarer. Restauranten er ofte fullbooket, så husk å booke bord god tid i forveien.

 

 

Felloni & Piersante

Gøteborggata 1, 0566 Oslo

Dette er en liten perle av en delikatesse forretning ved Sofienberg parken. Her har de et stort utvalg av egenproduserte og kortreiste matvarer. Du finner alt fra italienske småretter, fersk pasta, skinker og oljer fra hele Italia. Hensikten bak deres utvalg er å tilby alle ingredienser som er nødvendig for å lage autentisk italiensk mat hjemme.

 

Felloni & Piersante

Gøteborggata 1, 0556 Oslo

www.felloniogpiersante.no

Dette er en liten perle av en delikatesse forretning ved Sofienberg parken. Her har de et stort utvalg av egenproduserte og kortreiste matvarer. Du finner alt fra italienske småretter, fersk pasta, skinker og oljer fra hele Italia. Hensikten bak deres utvalg er å tilby alle ingredienser som er nødvendig for å lage autentisk italiensk mat hjemme.

Brocante

Stensberggata 19A, 0170 Oslo

 

Vi på Eske elsker å finne unike vintageskatter, og hos butikk Brocante kan du gjøre kupp på antikviteter fra slutten av 1800-tallet og frem til ca 1970. Brocante ligger i vårt nærområde og har et stort utvalg av lamper, møbler, servise og rariteter. Hit anbefaler vi å ta turen om du er like glad i vintageshopping som oss.

 

Butikk Brocante

Stensberggata 19A, 0170 Oslo

Vi på Eske elsker å finne unike vintageskatter, og hos butikk Brocante kan du gjøre kupp på antikviteter fra slutten av 1800-tallet og frem til ca 1970. Brocante ligger i vårt nærområde og har et stort utvalg av lamper, møbler, servise og rariteter. Hit anbefaler vi å ta turen om du er like glad i vintageshopping som oss.

 

 

Frognerparken 

Et besøk til Frognerparken er obligatorisk når man er på ferie i Oslo. Parken ligger pent plassert mellom Majorstuen og Frogner, og er Oslos største park i det sentrale byområdet. I hjertet av parken ligger Vigelandsparken med 214 skulpturer av Gustav Vigeland utstilt. I Frognerparken ligger også Frognerbadet, Bymuseet og flere serveringssteder. Vi kan anbefale en tur innom Anne på landet. Dette er en liten koselig kafè som ligger i et klassisk hvitt hus fra 1918. Her serveres det hjemmebakst og lunsj- og middagsretter, i tillegg til øl, vin og god kaffe. Alt er hjemmelaget fra bunnen med økologiske ingredienser.  

 

Frognerparken

 

 

Et besøk til Frognerparken er obligatorisk når man er på ferie i Oslo. Parken ligger pent plassert mellom Majorstuen og Frogner, og er Oslos største park i det sentrale byområdet. I hjertet av parken ligger Vigelandsparken med 214 skulpturer av Gustav Vigeland utstilt. I Frognerparken ligger også Frognerbadet, Bymuseet og flere serveringssteder. Vi kan anbefale en tur innom Anne på landet. Dette er en liten koselig kafè som ligger i et klassisk hvitt hus fra 1918. Her serveres det hjemmebakst og lunsj- og middagsretter, i tillegg til øl, vin og god kaffe. Alt er hjemmelaget fra bunnen med økologiske ingredienser.  

Vannskrekk

Sørengkaia 136, 0194 Oslo

 

Vannskrekk er en nyåpnet bar helt ytterst på Søerngkaia. Stedet har en kul atmosfære og fargerikt tema. Her kan du bestille deg en god drink mens du nyter den fantastiske utsikten fra uteserveringen. Et perfekt sted å nyte solen på varme dager eller for en afterwork.   

 

Vannskrekk

Sørengkaia 136, 0194 Oslo

Vannskrekk er en nyåpnet bar helt ytterst på Søerngkaia. Stedet har en kul atmosfære og fargerikt tema. Her kan du bestille deg en god drink mens du nyter den fantastiske utsikten fra uteserveringen. Et perfekt sted å nyte solen på varme dager eller for en afterwork.   

 

 

Munchmuseet

Edvard Munchs Plass 1, 0194 Oslo

I 2021 åpent nye Munch i moderne lokaler på Bjørvika i Oslo. Museet har hele 13 etasjer og 11 gallerier, og gir deg ulike innganger til Munchs kunst. I tillegg til en fantastisk kunstutstilling har museet et innholdsrikt program som inkludere musikk, film og preformance. Det er også tre spisesteder i bygget, her trenger du ikke billett for å spise. Vi kan varmt anbefale en tur opp på rooftop-baren Kranen som ligger på toppen av museet med byens beste utsikt over Oslo.

 

Munchmuseet

Edvard Munchs Plass 1, 0194 Oslo

www.muchmuseet.no

I 2021 åpent nye Munch i moderne lokaler på Bjørvika i Oslo. Museet har hele 13 etasjer og 11 gallerier, og gir deg ulike innganger til Munchs kunst. I tillegg til en fantastisk kunstutstilling har museet et innholdsrikt program som inkludere musikk, film og preformance. Det er også tre spisesteder i bygget, her trenger du ikke billett for å spise. Vi kan varmt anbefale en tur opp på rooftop-baren Kranen som ligger på toppen av museet med byens beste utsikt over Oslo.

Gapet

Wessels Gate 2, 0165 Oslo (inngang fra Ullevålsveien)

www.rettigapet.no

I Eskes nabolag finner du baren Rett i Gapet. Baren driver egen vinimport og jobber med små franske vinprodusenter. Her servers det klassiske cocktails, vin og småmat av utvalgte råvarer fra havet. Et perfekt sted for afterwork.

Gapet

Wessels Gate 2, 0165 Oslo (inngan fra Ullevålsveien)

I Eskes nabolag finner du baren Rett i Gapet. Baren driver egen vinimport og jobber med små franske vinprodusenter. Her servers det klassiske cocktails, vin og småmat av utvalgte råvarer fra havet. Et perfekt sted for afterwork.

Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×