Sommerlige oppskrifter

Frisk tomat og mozarellasalat

Dette trenger du:

  • Plommetomater 
  • Mozarella 
  • Basilikum 
  • Blasamico eller annen olje
  • salt og pepper 

Frisk tomat og mozarellasalat

Dette trenger du:

  • Plommetomater 
  • Mozarella 
  • Basilikum 
  • Blasamico eller annen olje
  • salt og pepper 

 

Slik gjør du: 

  1. Skjær opp tomatene diagonalt.
  2. Legge tomat, basilikum og mozarella vekselsvis på et fat. 
  3. Topp med balsamicoedikk, olje eller salt og pepper. 

Slik gjør du: 

  1. Skjær opp tomatene diagonalt.
  2. Legge tomat, basilikum og mozarella vekselsvis på et fat. 
  3. Topp med balsamicoedikk, olje eller salt og pepper. 

 

Matcha-vafler

Dette trenger du: 

  • 1 egg 
  • 2 ts matchapulver 
  • 1 ss kesam 
  • 40 g havremel 
  • 1 scoop av vanilje proteinpulver 
  • 1/2 moden banan 
  • 2 ss sukrin 
  • 1 ts kanel 
  • 1/2 bakepulver 
  • Valgfri topping til servering

Matcha-vafler

Dette trenger du: 

  • 1 egg 
  • 2 ts matchapulver 
  • 1 ss kesam 
  • 40 g havremel 
  • 1 scoop av vanilje proteinpulver 
  • 1/2 moden banan 
  • 2 ss sukrin 
  • 1 ts kanel 
  • 1/2 bakepulver 
  • Valgfri topping til servering

 

Slik gjør du: 

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. 
  2. Tilsett resten av ingrediensene og blant godt sammen. Bruk stavmikser om nødvendig. Dersom konsistensen blir for tykk, kan du tilsette litt vann til ønsket konsistens.
  3. Varm opp vaffeljernet, smør med smør eller olje og stek vaflene.
  4. La vaflene kjøles seg ned og topp med valgfri topping. Vi brukte sukrinmelis, jordbær, moreller og nektarin.

 

 

Slik gjør du: 

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. 
  2. Tilsett resten av ingrediensene og blant godt sammen. Bruk stavmikser om nødvendig. Dersom konsistensen blir for tykk, kan du tilsette litt vann til ønsket konsistens.
  3. Varm opp vaffeljernet, smør med smør eller olje og stek vaflene.
  4. La vaflene kjøles seg ned og topp med valgfri topping. Vi brukte sukrinmelis, jordbær, moreller og nektarin.

 

 

Hjemmelaget vaniljeis

Dette trenger du:

  • 3 dl kremfølte
  • 3 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 5 eggeplommer
  • 120 g sukker
  • Valgfri topping til servering

 

Hjemmelaget vaniljeis

Dette trenger du:

  • 3 dl kremfølte
  • 3 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 5 eggeplommer
  • 120 g sukker
  • Valgfri topping til servering

 

Slik gjør du: 

  1. Hell melk og kremfløte i en kjele.
  2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (Ha stangen og frøene i kjelen).
  3. Gi fløtemelken et oppkok.
  4. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  5. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
  6. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre).
  7. Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.
  8. Hell blandingen i en bolle eller form som kan settes i fryseren.
  9. For å unngå iskrystaller anbefaler vi å røre om i bollen 2-3 ganger under innfrysning.
  10. Server med valgfri topping og nyt!

 

Slik gjør du: 

  1. Hell melk og kremfløte i en kjele.
  2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (Ha stangen og frøene i kjelen).
  3. Gi fløtemelken et oppkok.
  4. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  5. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
  6. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre).
  7. Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.
  8. Hell blandingen i en bolle eller form som kan settes i fryseren.
  9. For å unngå iskrystaller anbefaler vi å røre om i bollen 2-3 ganger under innfrysning.
  10. Server med valgfri topping og nyt!
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×