Reiseguide København

 

Vi på Eske har nylig vært på 3 days of design i vakre København, og blitt inspirert av nyheter og fantastisk design fra flere av våre leverandører. København er blitt hele verdens arkitektur-hovedstad og byen byr på alt fra vakre bygninger, shopping, attraksjoner og deilige matopplevelser. I denne artikkelen har vi laget en København-guide hvor vi tipser om våre favorittrestauranter og shopping.

 

MAT & DRIKKE

 

 

 

Vi på Eske har nylig vært på 3 days of design i vakre København, og blitt inspirert av nyheter og fantastisk design fra flere av våre leverandører. København er blitt hele verdens arkitektur-hovedstad og byen byr på alt fra vakre bygninger, shopping, attraksjoner og deilige matopplevelser. I denne artikkelen har vi laget en København-guide hvor vi tipser om våre favorittrestauranter og shopping.

 

MAT & DRIKKE

 

Pastis Bistrobar

Gothersgade 52, 1123 Copenhagen

Intet København-besøk er komplett uten lunsj på Pastis. En klassisk Croque Madame, Steak Frites eller de himmelske Profiteroles er alle vinnere. Om man har sjansen bør man sitte ute og suge opp det yrende gatelivet i Gothersgade – det formelig syder av mennesker og sykler med en ordentlig «buzz» i luften.

Pastis Bistrobar

Gothersgade 52, 1123 Copenhagen

www.bistro-pastis.dk

Intet København-besøk er komplett uten lunsj på Pastis. En klassisk Croque Madame, Steak Frites eller de himmelske Profiteroles er alle vinnere. Om man har sjansen bør man sitte ute og suge opp det yrende gatelivet i Gothersgade – det formelig syder av mennesker og sykler med en ordentlig «buzz» i luften.

Restaurant Palægade

Palægade 8, 1261 Copenhagen

www.formelfamily.dk

Om man drømmer om et klassisk smørbrød er Restaurant Palægade stedet for det. Deres ambisjon siden starten i 2016 har hele tiden vært å lage Danmarks beste smørbrød. Basert på glødende kritikk er de på god vei til å nå målet. I tillegg serverer de en klassisk middagsmeny med dansk-fransk inspirasjon som også er verdt å oppleves.

Restaurant Palægade

Palægade 8, 1261 Copenhagen

Om man drømmer om et klassisk smørbrød er Restaurant Palægade stedet for det. Deres ambisjon siden starten i 2016 har hele tiden vært å lage Danmarks beste smørbrød. Basert på glødende kritikk er de på god vei til å nå målet. I tillegg serverer de en klassisk middagsmeny med dansk-fransk inspirasjon som også er verdt å oppleves.

 

Delphine

Vesterbrogade 40, 1620 Copenhagen

En Instagram-yndling med over 20.000 følgere med fokus på estetikk og de lekreste råvarer. Delphine kjører den perfekte miksen av Hellas og Sør-Italia og hvem vil vel ikke nyte en slik perfekt kulinarisk kombinasjon. Vi har enda ikke hatt gleden av å besøke stedet, men det står på listen til neste gang vi lander i Køben!

 

Delphine

Vesterbrogade 40, 1620 Copenhagen

www.cofoco.dk

En Instagram-yndling med over 20.000 følgere med fokus på estetikk og de lekreste råvarer. Delphine kjører den perfekte miksen av Hellas og Sør-Italia og hvem vil vel ikke nyte en slik perfekt kulinarisk kombinasjon. Vi har enda ikke hatt gleden av å besøke stedet, men det står på listen til neste gang vi lander i Køben!

Cafè Victor 

Ny Østergade 8, 1101 Copenhagen

Da Karina drev butikk i København lå den rett over gaten fra Café Victor. Stedet er legendarisk med en mengde stamgjester, karakterfylte servitører og en stemning som kun kan beskrives som kontinental. Her anbefales både lunsj, middag, en drink eller en date, og forvent like stort trykk både tidlig og sent.

www.cafevictor.dk

 

Cafè Victor 

Ny Østergade 8, 1101 Copenhagen

Da Karina drev butikk i København lå den rett over gaten fra Café Victor. Stedet er legendarisk med en mengde stamgjester, karakterfylte servitører og en stemning som kun kan beskrives som kontinental. Her anbefales både lunsj, middag, en drink eller en date, og forvent like stort trykk både tidlig og sent.

 

 

Lille Petra Kafè

Kronprinsessegade 4, 1306 Copenhagen

Inne i bakgården til hovedkvarteret til våre gode venner hos &tradition finner du deres superhyggelig lille kafé Lille Petra. Her kan man slappe av og nyte frokost og lunsj blant merkets ikoniske design blandet med lekre nyheter.

 

Lille Petra Kafè

Kronprinsessegade 4, 1306 Copenhagen

www.andtradition.com

Inne i bakgården til hovedkvarteret til våre gode venner hos &tradition finner du deres superhyggelig lille kafé Lille Petra. Her kan man slappe av og nyte frokost og lunsj blant merkets ikoniske design blandet med lekre nyheter.

SHOPPING

INTERIØR

 

Rue Verte

Ny Østergade 11, 1101 Copenhagen

www.rueverte.dk

Vi er alltid innom Karinas gamle butikk i Ny Østergade for å hilse på hennes forretningspartner Michela når vi er i byen. Butikken er et estetisk høydepunkt med et minimalistisk og maskulint produktutvalg i nøytrale og mørke farger. Alle møbler og objekter er håndplukket og nøye kuratert og stylet i det fantastiske bygget som er over 250 år gammelt.

 

Rue Verte

Ny Østergade 11, 1101 Copenhagen

Vi er alltid innom Karinas gamle butikk i Ny Østergade for å hilse på hennes forretningspartner Michela når vi er i byen. Butikken er et estetisk høydepunkt med et minimalistisk og maskulint produktutvalg i nøytrale og mørke farger. Alle møbler og objekter er håndplukket og nøye kuratert og stylet i det fantastiske bygget som er over 250 år gammelt.

 

 

New Mags

Ny Østergade 28, 1101 Copenhagen

En annen gammel kjenning vi alltid må forbi er vår favoritt bokleverandør New Mags´ vakre Flagship Store litt lengre opp i gaten fra Rue Verte. Her kan man tilbringe flere timer med å kikke gjennom de lekreste bøker med de mest inspirerende bilder eller tekster. Interiøret er rolig og zen-aktig i duse toner og inviterer til å slappe av og nyte øyeblikket.

 

New Mags

Ny Østergade 28, 1101 Copenhagen

www.new-mags.com

En annen gammel kjenning vi alltid må forbi er vår favoritt bokleverandør New Mags´ vakre Flagship Store litt lengre opp i gaten fra Rue Verte. Her kan man tilbringe flere timer med å kikke gjennom de lekreste bøker med de mest inspirerende bilder eller tekster. Interiøret er rolig og zen-aktig i duse toner og inviterer til å slappe av og nyte øyeblikket.

Stilleben

Frederiksborggade 22, 1360 Copenhagen

www.stilleben.dk

 

Stilleben

Frederiksborggade 22, 1360 Copenhagen

Dette har vært en favoritt i hele 20 år. Stilleben har det fineste utvalget av håndlaget porselen og serviser, glass, tilbehør, småplakater og annet som gir den perfekte prikken over i´en til ethvert hjem. Helt perfekt for både gaver til deg selv og andre.

www.stilleben.dk

Dette har vært en favoritt i hele 20 år. Stilleben har det fineste utvalget av håndlaget porselen og serviser, glass, tilbehør, småplakater og annet som gir den perfekte prikken over i´en til ethvert hjem. Helt perfekt for både gaver til deg selv og andre.

 

Frama Studio Store 

Fredericiagade 57, 1310 Copenhagen

I det vakreste lokalet i byen finner du FRAMAs hovedkvarter og studio-butikk. Her i det gamle St.Pauls Apotek som ble etablert i 1878 viser brandet frem noen av sine ikoniske designs som Shelf Library i kombinasjon med unike objekter og deres utrolige Apothecary Self Care serie – en absolutt favoritt blant oss på Eske.

 

Frama Studio Store 

Fredericiagade 57, 1310 Copenhagen

www.framachp.com

I det vakreste lokalet i byen finner du FRAMAs hovedkvarter og studio-butikk. Her i det gamle St.Pauls Apotek som ble etablert i 1878 viser brandet frem noen av sine ikoniske designs som Shelf Library i kombinasjon med unike objekter og deres utrolige Apothecary Self Care serie – en absolutt favoritt blant oss på Eske.

Nordal

Raffinaderivej 10, bygning G, 2300 Copenhagen 

www.nordal.dk

Våre venner hos Nordal har åpnet sitt magiske showroom på Amager for publikum og man har nå en unik mulighet for å se hele deres lekre kolleksjon stylet på perfekt vis i det überkule og industrielle lokalet deres. Og man kan handle på stedet! Og rekker man ikke til Køben har vi det meste også utstilt hos oss på Eske.

www.nordal.dk

Nordal

Raffinaderivej 10, bygning G, 2300 Copenhagen 

Våre venner hos Nordal har åpnet sitt magiske showroom på Amager for publikum og man har nå en unik mulighet for å se hele deres lekre kolleksjon stylet på perfekt vis i det überkule og industrielle lokalet deres. Og man kan handle på stedet! Og rekker man ikke til Køben har vi det meste også utstilt hos oss på Eske.

 

Studio Oliver Gustav

Kastelsvej 18, 2100 Copenhagen
 

Nok en gammel bekjent fra Karinas tid i København er Oliver Gustav som er både designer, interiørskaper og antikvitetshandler. Han har siden 2018 skapt sitt eget univers av nøye kuraterte objekter, møbler og tilbehør i den historiske Museumsbygningen på Kastelsvej. I tillegg til dette ekslusive showroomet selger han lekre og mer betalbare tekstiler, objekter og dufter i egen webshop.

 

Studio Oliver Gustav

Kastelsvej 18, 2100 Copenhagen
 

www.shop.olivergustav.com

Nok en gammel bekjent fra Karinas tid i København er Oliver Gustav som er både designer, interiørskaper og antikvitetshandler. Han har siden 2018 skapt sitt eget univers av nøye kuraterte objekter, møbler og tilbehør i den historiske Museumsbygningen på Kastelsvej. I tillegg til dette ekslusive showroomet selger han lekre og mer betalbare tekstiler, objekter og dufter i egen webshop.

SHOPPING

MOTE

 

Acne Archive

Elmegade 21, 2200 Copenhagen

www.acnestudios.com

For Acne-entusiaster som oss er dette det perfekte sted å finne unike modeller og favorittene som kanskje er gått ut av assortimentet. Og til en mye bedre pris!

 

Acne Archive

Elmegade 21, 2200 Copenhagen

For Acne-entusiaster som oss er dette det perfekte sted å finne unike modeller og favorittene som kanskje er gått ut av assortimentet. Og til en mye bedre pris!

 

 

Mangolia 2nd hand

Købmagergade 5, 1150 Copenhagen

Karinas absolutte favoritt når det gjelder vintage klær ligger i en kjeller rett rundt hjørnet fra Storkespringvannet foran Illums Bolighus. Her finner vi alltid de vakreste designerplagg til overkommelige priser (så snart valutaen har roet seg igjen), og en stor del av Karinas, Ingrids og Gudruns favoritter kommer nettopp herfra.

 

Mangolia 2nd hand

Købmagergade 5, 1150 Copenhagen

www.magnolias2ndhand.dk

Karinas absolutte favoritt når det gjelder vintage klær ligger i en kjeller rett rundt hjørnet fra Storkespringvannet foran Illums Bolighus. Her finner vi alltid de vakreste designerplagg til overkommelige priser (så snart valutaen har roet seg igjen), og en stor del av Karinas, Ingrids og Gudruns favoritter kommer nettopp herfra.

Stig P

Kronprinsensgade 14, 1114 Copenhagen

www.stig-p.com

Stig P

Kronprinsensgade 14, 1114 Copenhagen

Nok en gammel bekjent som har de kuleste merkene og de beste plaggene. Stig P har alltid ligget fremst i bresjen når det gjelder nye merker og up-and-coming designers og fikk i sin tid også pusset opp lokalene av våre gamle venner på FRAMA.

www.stig-p.com

Nok en gammel bekjent som har de kuleste merkene og de beste plaggene. Stig P har alltid ligget fremst i bresjen når det gjelder nye merker og up-and-coming designers og fikk i sin tid også pusset opp lokalene av våre gamle venner på FRAMA.

 

Ganni

Bremerholm 4, 1069 Copenhagen

Dette danske merket har bygget et enormt merke på SOME og har over 1,2 millioner følgere. Deres finurlige og sprudlende stil har skapt en arme av følgere som kaller seg #gannigirls. Interiørene i butikkene er også verdt å merke seg – særlig butikken på Bremerholm 4 som ble designet av Stamuli i 2020 er som et sukkertøy for øyet.

 

Ganni

Bremerholm 4, 1069 Copenhagen

www.ganni.com

Dette danske merket har bygget et enormt merke på SOME og har over 1,2 millioner følgere. Deres finurlige og sprudlende stil har skapt en arme av følgere som kaller seg #gannigirls. Interiørene i butikkene er også verdt å merke seg – særlig butikken på Bremerholm 4 som ble designet av Stamuli i 2020 er som et sukkertøy for øyet.

Lubarol

Gothersgade 28, 1123 Copenhagen

www.lubarol.dk

Dette er en av Karinas favorittbutikker som ligger rett rundt hjørnet fra hennes gamle butikk. Her finner man nøye utvalgte skatter i form av klær, sko, tilbehør og velvære. Personalet er alltid hyggelig og man virkelig finne noen spennende og unike ting her.

 

Lubarol

Gothersgade 28, 1123 Copenhagen

Dette er en av Karinas favorittbutikker som ligger rett rundt hjørnet fra hennes gamle butikk. Her finner man nøye utvalgte skatter i form av klær, sko, tilbehør og velvære. Personalet er alltid hyggelig og man virkelig finne noen spennende og unike ting her.

 

Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×