Eske fyller 20 år!

STARTEN PÅ ESKE
2004-2009

I oktober 2004 åpnet en gjeng unge idealistiske interiørentusiaster dørene til Eske Interiør på Bislett i Oslo. Tanken bak butikken var å skape en unik destinasjon med fokus på internasjonal design. Drømmen var å lokke menigmann ut av komfortsonen av hvitt, grått og eik og inspirere til lek med farger, mønstre og teksturer. Med en butikk fylt av barokke speil, overdådige møbler, fargerike lamper og internasjonale designerfunn ble Eske et ganske så overfylt, men nøye kuratert lite univers. 

Utvalget i butikken de første 5-6 årene var preget av humor, farger og unike brands. Alt ble handlet inn basert på egen smak og preferanser. Det var mye gøy å finne på reiser og på internasjonale interiørmesser på 2000-tallet.

Lamper skulle vise seg å bli en av våre styrker. En av de første lampene vi kjøpte inn til butikken fant vi bortgjemt i en lite tiltalende stand på en messe i Tyskland. Flavia-lampen skulle vise seg å bli vår største bestselger, en lampe som fortsatt er en av våre favoritter! En av Karinas andre favoritter fra tiden i Nederland var med fra første øyeblikk i butikken; lampene til Nicolette Brunklaus ble revet ut av utstillingen allerede på åpningsdagen. Rett etter disse fulltrefferne kom en kjekk nordlending inn i butikken og presenterte ett nytt norsk brand kalt Northern Lighting som også laget lamper. Vi ble øyeblikkelig sjarmert og kjøpte inn flere fremtidige klassikere med det samme.


Butikken var en yndet lekeplass for stylister som daglig lånte varer til presse og prosjekter. Vi var også mye på trykk i pressen som kjørte mange forskjellige vinklinger på artiklene.

 

 

FUN FACT:
Vi gjorde alt selv og lagde til og med våre egne reklamekampanjer til trykk i pressen.
Vi har enda samme telefonnummer og logo som da vi åpnet! Alt annet er stort sett forandret ….

Ladies floor

I 2005 samarbeidet Eske med Grand Hotel om Norges første Ladies Floor – en egen avdeling for kvinnelige reisere. Vi fikk oppdraget å designe interiøret for to av Norges mest profilerte kvinner på det tidspunktet; Ane Dahl Torp og Kari Traa. Resultatet ble helt unike hotellrom for det norske markedet:

NORTHERN LIGHTS M/ CONRAD LEACH

Samme år samarbeidet vi igjen med Grand Hotel om en stor utstilling med den britiske kunstneren Conrad Leach kalt Northern Lights. Utstillingen var i forbindelse med 100 års jubileet for Norge som selvstendig nasjon og viste gigantiske portretter av profilerte nordmenn valgt av kunstneren selv. Åpningsfesten ble en braksuksess med 700 gjester i kø rundt hotellet for å komme inn.

Les mer om utstillingen her!

FUN FACT:
Ingen har før eller siden fått dekke over maleriene til Per Krogh på Grand Cafe. Vi jobbet hele natten for å henge opp bildene og responsen var enorm da gjestene kom ned til frokost dagen etter. Bildet av Henrik Ibsen ble kjøpt av Ibsen-museet og henger der enda den dag i dag. Wenche Foss endte til slutt opp hos Else Kåss Furuseth – det perfekte hjem i våre øyne.

GJENÅPNING AV ESKE
2010-2014


Karina tok en liten detour til København i 2007 for å starte interiørbutikken Rue Verte. Etter flere år på kontinentet var det tid for en remake av butikken da hun kom tilbake til Eske i 2010. Det ble selvsagt feiret med en stor fest hvor lokalet ble fylt opp med gamle og nye kunder, venner, familie og ikke minst mange av designerne vi jobbet sammen over lang tid.

Fylt av inspirasjon gikk vi alle i gang med å finne enda flere spennende designere og brands å fylle butikken med. I årene som fulgte introduserte vi mange av nåtidens største brands som førstemann i Norge. Butikken ble fylt til randen med de vakreste ting; designerfunn fra fjern og nær, unike vintageobjekter, vakre smykker, vesker og de fineste fliser, lamper og møbler.

 

 

FUN FACT:
Eske var den første i verden som tok inn smykkene til TOM WOOD. Vi satset stort og bestilte ringer for nesten 100.000 kroner innen merket ble lansert i 2012.

ELLE AWARDS 2013

Den gangen magasinene enda hadde sin storhetstid rakk ELLE DECORATION å kjøre kåring av årets butikker én eneste gang i det herrens år 2013. Og etter uker med sommerfugler i magen ble gleden utrolig stor da Eske ble kåret til ÅRETS BUTIKK på en strålende premieutdeling med påfølgende fest. Vi venter enda i spenning på neste gang noen kjører en lignende kåring.

 

 

FUN FACT:
Selgeren fra &tradition prøvde i flere år å få merket inn på Eske uten hell. Tilslutt lyktes han å overtale oss på en meget fuktig Dance-Off på Spy Bar i Stockholm under Stockholm Design Week i 2014. Kl. 03:30 om natten var avtalen i boks og &tradition er siden blitt en av våre absolutte favoritter!

THE THIEF

The Thief åpnet dørene til Norges første super-eksklusive designhotell i 2013 og Eske fikk i oppgave å restyle flere av deres fineste suiter. Vi samarbeidet med de britiske designerne Lee Broom og Terence Conran om oppdraget og åpnet The Broom Suite og The Brit Suite i 2014: Om du vil lese litt om da Lee Broom besøkte oss på Eske, ta en titt her: https://rikkesroom.blogg.no/page/33

Vi samarbeidet også med supergruppen APPARATJIK bestående av bassist Guy Berryman fra Coldplay, gitarist/keyboardist Magne Furuholmen fra A-ha, vokalist/gitarist Jonas Bjerre fra Mew og trommeslager/produsent Martin Terefe. De deltok alle på en egen fotoshoot av suiten da den sto klar, og tilførte ekte stjernefaktor til rommene.

FUN FACT: Karina har faktisk vært til sengs med de alle sammen:

KOLONIALEN

Høsten 2013 gjenfødtes kafeen i samme lokale som Eske som den perfekte nabolagsrestauranten. Etter en større renovering startet vi sammen med våre gamle venner Fernando & Paulo det som skulle bli et avslappet sted å ta et glass vin og litt deilig mat med chilensk vri. Det ble starten på en periode med de lekreste empanadas, ceviche og cocktails på armlengs avstand for personalet på Eske – rett og slett den beste kantinen i byen!

Les artikkelen her

ESKE MODNES
2015-2019

Denne perioden var fortsatt preget av vekst og utforsking av interiør og design. Butikken ble stadig mindre da vi i 2016 gjenåpnet vår lille nabolagsrestaurant Kolonialen under ledelse av dyktige Pontus Dahlström og ga opp noen kvadratmeter til restaurantbord. Kolleksjonen ble dermed enda mer kuratert og komprimert, og vi videreutviklet samarbeidet med designbrands som Vitra, &tradition, Gubi og Tom Dixon. Uttrykket vårt ble mer modent, men fortsatt fargerikt og lekent.

KOLONIALEN

Det var i våre øyne absolutt verdt å miste litt plass da Kolonialen ble et fantastisk møtested med det hyggeligste personalet og den aller beste maten & vinen med Pontus i front. Mange timer er blitt tilbrakt der siden; i møter med personal og samarbeidspartnere, alene med laptop eller i lystig lag med kollegaer og venner.

Les om Kolonialen her

 

 

FUN FACT:

I 2017 var Karina en av dommerne i en stor TV-satsning på TV2 kalt HUSET. Her skulle 4 par totalinnrede hvert sitt hus og kjempe om den endelige premien som var å vinne hele boligen! Det ble en lang og spennende innspillingsperiode sammen med med-dommer Sander Rolfsen og programleder Klaus Sonstad før premieren var et faktum. Karina trodde hun hadde et ordentlig pokerfjes under alle opptak, men deltagerne kunne i etterkant fortelle at hun kunne leses som en åpen bok!

Se promoen her!

the well

Vi fortsatte våre samarbeid med eksklusive locations og hjalp nyåpnede THE WELL med restyling av deres Members Club lounger, samt restauranter og kontorer. Etterhvert har vi også stått for styling av rom og suiter på deres nye hotell. Dette har nok vært vårt varmeste oppdrag noensinne med en gjennomsnittstemperatur på over 30 grader i snitt.

 

FUN FACT:

Vi fortsatte å bruke våre talentfulle kollegaer til det grafiske arbeidet og startet forsiktig vårt inntog på Sosiale Medier i denne perioden. Samtidig lagde vi noen av våre flotteste nyhetsbrev hvor vi tok inspirasjon fra magasinenes verden for å informere og inspirere våre kunder. Vår flinke kollega Filip som sto bak disse hadde et ekstra godt øye for vakre presentasjoner og er i dag Senior Art Director for &tradition i København.  

VI BLIR VOKSNE
2020-2024

Ingen hadde forutsett en verdensomspennende pandemi, og hva det ville bety for interiørbransjen her i landet. Etter den første skrekken tok markedet av i rekordfart og vi hang på så godt vi kunne. Mens Kolonialen var nedstengt ble restauranten brukt som lager og pakkerom for webshop og leveringer til kunder. Verden sto på hodet på mange måter, men vi fortsatte å handle inn vakre ting til kolleksjonen:

Covid og karantene skapte også store endringer i måten å nå ut til kundene våre på. Vi fikk endelig tid til å leke med mulighetene på sosiale medier og kastet oss inn i filming både i butikken og hjemme hos oss selv. Målet var å kommunisere og inspirere, og både personal og venner ble huket inn for å være med på eksperimentet. En av de første små snuttene som fikk mange visninger var Karinas gjennomgang av belysning i stuen hjemme hos henne…prøv å se hvor mange lamper hun har i kun et rom:

https://www.instagram.com/tv/B-XcDMyjlCN/?igsh=bnJ2b3h0cjJrdDJh

agentur

Forretningen ble stadig utvidet og i 2020 startet vi vårt eget Agentur. Vår første kunde var danske Nordal, og i løpet av de siste 4 årene har vi utvidet denne delen av businessen med enda flere fantastiske, familiedrevne brands som RUBN, FORMS, OX Denmarq, Christina Lundsteen og Reflections Copenhagen.

nye partnere

Eske startet med 4 eiere i 2004, men etter en del år var det kun 2 igjen. I 2022 takket så Gudrun og Marte ja til partnerskap etter flere år i forskjellige roller i firmaet. Begge to har vært svært viktige brikker i utviklingen av Eske og er helt essensielle for alt som kommer videre i vårt lille eventyr.

vi flyttet!

Grunnet plassmangel endte vi til slutt opp med 4 forskjellige lokasjoner for butikk, kontor, webshop, lager og agentur. Det ble dermed besluttet å finne nye lokaler som rommet hele forretningen, og i januar 2023 flyttet Eske fra 100kvm i Sofiesgate 16 til 1.100kvm i Pilestredet Park 31. Dette ga oss muligheten til å vise frem vår kuraterte kolleksjon på en helt annen måte, og gå oss følelsen av å ha blitt voksne.

BAD & KJØKKEN

Butikken har vært i stadig i utvikling og i 2023 fikk vi vår egen baderomsavdeling i samarbeid med Tapwell, Bricmate og Haven, samt utstillingskjøkken fra Huseby og Drømmekjøkkenet. Dette var det perfekte tilskudd til både butikk- og prosjektkunder og gjort det enda lettere å visualisere et helhetlig hjem for alle.

Boligrådet

 

For å utnytte våre fantastiske nye lokaler enda mer samarbeidet vi høsten 2023 med TV-programmet BOLIGRÅDET som filmet alle episodene i denne perioden i vårt flotte showroom. Karina var også med på flere av disse som ekspert og kommentator på innredning og trender. Johannes Brun var en glede å ha i hus og butikken ble fylt av spennende gjester hver eneste uke.

DE NESTE 20 ÅR

En av de viktigste elementene for suksessen de siste 20 årene er relasjonene vi har bygget med vårt personal, våre kunder, leverandører, håndverkere og andre samarbeidspartnere. Både vår daglige kontakt i butikken, besøk ute hos kunder og reiser til leverandører har vært med på å utvikle Eske og gitt inspirasjon og pågangsmot til stadig å fornye oss og skape uforglemmelige miljø og opplevelser for alle involverte. Nå gleder vi oss til å starte på de neste 20 årene av eventyret og ønsker velkommen inn på besøk.

 

STARTEN PÅ ESKE
2004-2009

I oktober 2004 åpnet en gjeng unge idealistiske interiørentusiaster dørene til Eske Interiør på Bislett i Oslo. Tanken bak butikken var å skape en unik destinasjon med fokus på internasjonal design. Drømmen var å lokke menigmann ut av komfortsonen av hvitt, grått og eik og inspirere til lek med farger, mønstre og teksturer. Med en butikk fylt av barokke speil, overdådige møbler, fargerike lamper og internasjonale designerfunn ble Eske et ganske så overfylt, men nøye kuratert lite univers. 

Utvalget i butikken de første 5-6 årene var preget av humor, farger og unike brands. Alt ble handlet inn basert på egen smak og preferanser. Det var mye gøy å finne på reiser og på internasjonale interiørmesser på 2000-tallet.

Lamper skulle vise seg å bli en av våre styrker. En av de første lampene vi kjøpte inn til butikken fant vi bortgjemt i en lite tiltalende stand på en messe i Tyskland. Flavia-lampen skulle vise seg å bli vår største bestselger, en lampe som fortsatt er en av våre favoritter! En av Karinas andre favoritter fra tiden i Nederland var med fra første øyeblikk i butikken; lampene til Nicolette Brunklaus ble revet ut av utstillingen allerede på åpningsdagen. Rett etter disse fulltrefferne kom en kjekk nordlending inn i butikken og presenterte ett nytt norsk brand kalt Northern Lighting som også laget lamper. Vi ble øyeblikkelig sjarmert og kjøpte inn flere fremtidige klassikere med det samme.


Butikken var en yndet lekeplass for stylister som daglig lånte varer til presse og prosjekter. Vi var også mye på trykk i pressen som kjørte mange forskjellige vinklinger på artiklene.

FUN FACT:
Vi gjorde alt selv og lagde til og med våre egne reklamekampanjer til trykk i pressen.
Vi har enda samme telefonnummer og logo som da vi åpnet! Alt annet er stort sett forandret ….

Ladies floor

I 2005 samarbeidet Eske med Grand Hotel om Norges første Ladies Floor – en egen avdeling for kvinnelige reisere. Vi fikk oppdraget å designe interiøret for to av Norges mest profilerte kvinner på det tidspunktet; Ane Dahl Torp og Kari Traa. Resultatet ble helt unike hotellrom for det norske markedet:

NORTHERN LIGHTS M/ CONRAD LEACH

Samme år samarbeidet vi igjen med Grand Hotel om en stor utstilling med den britiske kunstneren Conrad Leach. Utstillingen var i forbindelse med 100 års jubileet for Norge som selvstendig nasjon og viste gigantiske portretter av profilerte nordmenn valgt av kunstneren selv.  kalt Northern Lights. Åpningsfesten ble en braksuksess med 700 gjester i kø rundt hotellet for å komme inn.

Les mer om utstillingen her

FUN FACT:
Ingen har før eller siden fått dekke over maleriene til Per Krogh på Grand Cafe. Vi jobbet hele natten for å henge opp bildene og responsen var enorm da gjestene kom ned til frokost dagen etter. Bildet av Henrik Ibsen ble kjøpt av Ibsen-museet og henger der enda den dag i dag. Wenche Foss endte til slutt opp hos Else Kåss Furuseth – det perfekte hjem i våre øyne.

GJENÅPNING AV ESKE
2010-2014

Karina tok en liten detour til København i 2007 for å starte interiørbutikken Rue Verte. Etter flere år på kontinentet var det tid for en remake av butikken da hun kom tilbake til Eske i 2010. Det ble selvsagt feiret med en stor fest hvor lokalet ble fylt opp med gamle og nye kunder, venner, familie og ikke minst mange av designerne vi jobbet sammen over lang tid.

Fylt av inspirasjon gikk vi alle i gang med å finne enda flere spennende designere og brands å fylle butikken med. I årene som fulgte introduserte vi mange av nåtidens største brands som førstemann i Norge. Butikken ble fylt til randen med de vakreste ting; designerfunn fra fjern og nær, unike vintageobjekter, vakre smykker, vesker og de fineste fliser, lamper og møbler.

FUN FACT:
Eske var den første i verden som tok inn smykkene til TOM WOOD. Vi satset stort og bestilte ringer for nesten 100.000 kroner innen merket ble lansert i 2012.

ELLE AWARDS 2013

Den gangen magasinene enda hadde sin storhetstid rakk ELLE DECORATION å kjøre kåring av årets butikker én eneste gang i det herrens år 2013. Og etter uker med sommerfugler i magen ble gleden utrolig stor da Eske ble kåret til ÅRETS BUTIKK på en strålende premieutdeling med påfølgende fest. Vi venter enda i spenning på neste gang noen kjører en lignende kåring.

FUN FACT:
Selgeren fra &tradition prøvde i flere år å få merket inn på Eske uten hell. Tilslutt lyktes han å overtale oss på en meget fuktig Dance-Off på Spy Bar i Stockholm under Stockholm Design Week i 2014. Kl. 03:30 om natten var avtalen i boks og &tradition er siden blitt en av våre absolutt favoritter!

THE THIEF

The Thief åpnet dørene til Norges første super-eksklusive designhotell i 2013 og Eske fikk i oppgave å restyle flere av deres fineste suiter. Vi samarbeidet med de britiske designerne Lee Broom og Terence Conran om oppdraget og åpnet The Broom Suite og The Brit Suite i 2014: Om du vil lese litt om da Lee Broom besøkte oss på Eske, ta en titt her: https://rikkesroom.blogg.no/page/33

 

Vi samarbeidet også med supergruppen APPARATJIK bestående av bassist Guy Berryman fra Coldplay, gitarist/keyboardist Magne Furuholmen fra A-ha, vokalist/gitarist Jonas Bjerre fra Mew og trommeslager/produsent Martin Terefe. De deltok alle på en egen fotoshoot av suiten da den sto klar, og tilførte ekte stjernefaktor til rommene.

FUN FACT: Karina har faktisk vært til sengs med de alle sammen:

KOLONIALEN

Høsten 2013 gjenfødtes kafeen i samme lokale som Eske som den perfekte nabolagsrestauranten. Etter en større renovering startet vi sammen med våre gamle venner Fernando & Paulo det som skulle bli et avslappet sted å ta et glass vin og litt deilig mat med chilensk vri. Det ble starten på en periode med de lekreste empanadas, ceviche og cocktails på armlengs avstand for personalet på Eske – rett og slett den beste kantinen i byen!

Les artikkelen her!

ESKE MODNES
2015-2019

Denne perioden var fortsatt preget av vekst og utforsking av interiør og design. Butikken ble stadig mindre da vi i 2016 gjenåpnet vår lille nabolagsrestaurant Kolonialen under ledelse av dyktige Pontus Dahlström og ga opp noen kvadratmeter til restaurantbord. Kolleksjonen ble dermed enda mer kuratert og komprimert, og vi videreutviklet samarbeidet med designbrands som Vitra, &tradition, Gubi og Tom Dixon. Uttrykket vårt ble mer modent, men fortsatt fargerikt og lekent.

KOLONIALEN

Det var i våre øyne absolutt verdt å miste litt plass da Kolonialen ble et fantastisk møtested med det hyggeligste personalet og den aller beste maten & vinen med Pontus i front. Mange timer er blitt tilbrakt der siden; i møter med personal og samarbeidspartnere, alene med laptop eller i lystig lag med kollegaer og venner.

Les mer om Kolonialen her!

FUN FACT:

I 2017 var Karina en av dommerne i en stor TV-satsning på TV2 kalt HUSET. Her skulle 4 par totalinnrede hvert sitt hus og kjempe om den endelige premien som var å vinne hele boligen! Det ble en lang og spennende innspillingsperiode sammen med med-dommer Sander Rolfsen og programleder Klaus Sonstad før premieren var et faktum. Karina trodde hun hadde et ordentlig pokerfjes under alle opptak, men deltagerne kunne i etterkant fortelle at hun kunne leses som en åpen bok!

Se promoen her!

the well

Vi fortsatte våre samarbeid med eksklusive locations og hjalp nyåpnede THE WELL med restyling av deres Members Club lounger, samt restauranter og kontorer. Etterhvert har vi også stått for styling av rom og suiter på deres nye hotell. Dette har nok vært vårt varmeste oppdrag noensinne med en gjennomsnittstemperatur på over 30 grader i snitt.

FUN FACT:

Vi fortsatte å bruke våre talentfulle kollegaer til det grafiske arbeidet og startet forsiktig vårt inntog på Sosiale Medier i denne perioden. Samtidig lagde vi noen av våre flotteste nyhetsbrev hvor vi tok inspirasjon fra magasinenes verden for å informere og inspirere våre kunder. Vår flinke kollega Filip som sto bak disse hadde et ekstra godt øye for vakre presentasjoner og er i dag Senior Art Director for &tradition i København.  

VI BLIR VOKSNE
2020-2024

Ingen hadde forutsett en verdensomspennende pandemi, og hva det ville bety for interiørbransjen her i landet. Etter den første skrekken tok markedet av i rekordfart og vi hang på så godt vi kunne. Mens Kolonialen var nedstengt ble restauranten brukt som lager og pakkerom for webshop og leveringer til kunder. Verden sto på hodet på mange måter, men vi fortsatte å handle inn vakre ting til kolleksjonen:


Covid og karantene skapte også store endringer i måten å nå ut til kundene våre på. Vi fikk endelig tid til å leke med mulighetene på sosiale medier og kastet oss inn i filming både i butikken og hjemme hos oss selv. Målet var å kommunisere og inspirere, og både personal og venner ble huket inn for å være med på eksperimentet. En av de første små snuttene som fikk mange visninger var Karinas gjennomgang av belysning i stuen hjemme hos henne…prøv å se hvor mange lamper hun har i kun et rom:

https://www.instagram.com/tv/B-XcDMyjlCN/?igsh=bnJ2b3h0cjJrdDJh

agentur

Forretningen ble stadig utvidet og i 2020 startet vi vårt eget Agentur. Vår første kunde var danske Nordal, og i løpet av de siste 4 årene har vi utvidet denne delen av businessen med enda flere fantastiske, familiedrevne brands som RUBN, FORMS, OX Denmarq, Christina Lundsteen og Reflections Copenhagen.

nye PARTNERE

Eske startet med 4 eiere i 2004, men etter en del år var det kun 2 igjen. I 2022 takket så Gudrun og Marte ja til partnerskap etter flere år i forskjellige roller i firmaet. Begge to har vært svært viktige brikker i utviklingen av Eske og er helt essensielle for alt som kommer videre i vårt lille eventyr.

VI FLYTTET!

Grunnet plassmangel endte vi til slutt opp med 4 forskjellige lokasjoner for butikk, kontor, webshop, lager og agentur. Det ble dermed besluttet å finne nye lokaler som rommet hele forretningen, og i januar 2023 flyttet Eske fra 100kvm i Sofiesgate 16 til 1.100kvm i Pilestredet Park 31. Dette ga oss muligheten til å vise frem vår kuraterte kolleksjon på en helt annen måte, og gå oss følelsen av å ha blitt voksne. Nå gleder vi oss til å starte på de neste 20 årene av eventyret og ønsker velkommen inn på besøk.

bad & kjøkken

Butikken har vært i stadig i utvikling og i 2023 fikk vi vår egen baderomsavdeling i samarbeid med Tapwell, Bricmate og Haven, samt utstillingskjøkken fra Huseby og Drømmekjøkkenet. Dette var det perfekte tilskudd til både butikk- og prosjektkunder og gjort det enda lettere å visualisere et helhetlig hjem for alle.

boligrådet

For å utnytte våre fantastiske nye lokaler enda mer samarbeidet vi høsten 2023 med TV-programmet BOLIGRÅDET som filmet alle episodene i denne perioden i vårt flotte showroom. Karina var også med på flere av disse som ekspert og kommentator på innredning og trender. Johannes Brun var en glede å ha i hus og butikken ble fylt av spennende gjester hver eneste uke.


DE NESTE 20 ÅR

En av de viktigste elementene for suksessen de siste 20 årene er relasjonene vi har bygget med vårt personal, våre kunder, leverandører, håndverkere og andre samarbeidspartnere. Både vår daglige kontakt i butikken, besøk ute hos kunder og reiser til leverandører har vært med på å utvikle Eske og gitt inspirasjon og pågangsmot til stadig å fornye oss og skape uforglemmelige miljø og opplevelser for alle involverte. Nå gleder vi oss til å starte på de neste 20 årene av eventyret og ønsker velkommen inn på besøk.

Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×