Interiørtrender 2024

Interiørtrender 2024

Nå som vi nærmer oss et nytt år, er det på tide å utforske de kommende interiørtrendene for 2024. Minimaluxe, naturlige elementer og en varm fargepalett vil prege det nye året. I denne artikkelen gir vi deg 6 interiørtrender for det kommende året.   

Gjør deg klar for trendene dette året

I 2024 vil det være fokus på å dekorere og innrede hjemmet vårt mer bevisst, personlig og estetisk appell. Dette året vil bli preget av en harmonisk blanding av stiler og funksjonalitet, hvor hvert element tjener en hensikt. Bli med oss når vi tar en nærmere titt på 6 interiørtrender i 2024, som vil forme våre hjem. 

1.VARME FARGER

Dette har allerede vært i trendbildet en stund, men varme farger fortsetter å stå sterkt i tiden fremover. I urolige tider som disse er det deilig å føle seg varm og omfavnet i hjemmet, og lune fargetoner hjelper på både følelsen i rommet og vår mentale velvære. Her kan man leke seg med alt fra varme rødtoner til duse rosa nyanser og spennende lillafarger. Velg en farge som føles avslappet eller forfriskende som hovedelement og bygg så resten av interiøret rundt denne. Når alle lag med møbler, tekstiler, belysning og dekor er på plass er det bare å lene seg tilbake og slappe av i et varmt og inspirerende hjem som gjør det beste for både kropp og sjel.

FASHIONABLE RED

Trender innen interiør er ofte påvirket av det som skjer i motebildet og interiørtrender i 2024  er intet unntak. I høst har moten vært full av sterke røde plagg i forskjellige toner og interiøret vil gjenspeile dette på flere måter. Velg deg en nedtonet jordtone som går mot brunt eller aprikos om du ønsker et rolig uttrykk, eller vær dristig og gå for en fyring knallrød farge om du ønsker mer drama og energi. Man trenger ikke bruke de sterkeste fargene på de største overflatene, men kanskje heller i detaljer som lamper, puter og dekor.

Foto: Thenordroom.com // Foto: Theinteriorsaddict.com

Tradition Pendel fra Northern // Gulvteppe Plum Punch fra Layered // Setago Bordlampe fra &Tradition // Zig Zag Krakk fra Pols Potten // Semi Pendel taklampe fra Gubi // Panton Chair fra Vitra // Gulvteppe Affinity Bloom fra Massimo 

POWDER PINK

Rosa har vært i trendbildet i mange år, men i 2024 dukker den opp i form av en støvete puddertone, som er like fin i vanlig veggmaling som i mineralmaling. Det føles både lunt og lekkert når fargen brukes lag på lag, på alt fra vegger og  tekstiler til gulvtepper og møbler. I kombinasjon med treverk, glass og dekorative elementer som store bilder og skulpturelle lamper blir uttrykket både grafisk og kunstnerisk på en moderne og frisk måte.

Foto: Dezeen.com // Foto: Houseofhoney.com

Gulvteppe Lilly fra Layered // Eames Lounge Chair m/ Ottoman fra Vitra // Shuffle Bord fra &Tradition // TS Sofabord fra Gubi // Panton Chair fra Vitra // Miira 1 Pendel fra Nuura // Tapet Papavera fra House of Hackney // New Wave vegglampe fra Design By Us // Pute Gaia Blush fra House of Hackney // Loafer stol fra &Tradition 

LOVELY LILAC

Dette er kanskje den mest spennende nyansen i denne serien; en fargetone fylt av håp og energi. Lilla, lavendel, syrin, fiolett; kjært barn har mange navn og alle er perfekte å bruke sammen i både klassiske og eklektiske variasjoner. Rom hvor disse fargene er brukt på rett måte stråler ofte av kraft. Fargene kommer enda mer til sin rett i kombinasjon med andre farger – her kan man like fint gå mot grønt som mot blå og røde toner. Og om man ikke vil male hele rommet er dette en perfekt farge på tilbehør som gulvtepper eller kunstverk.

Foto: Bo-bedre.no // Design: Margrethe Gillboe

Flavia bordlampe fra Thawaru // Gulvteppe Fern Garden fra Layered // Bollo lenestol fra Fogia // Mass sidebord fra Northern // Pute fra Christina Lundsteen // Como bordlampe fra &Tradition // Eames Aluminium Chair fra Vitra // Gulvteppe Organic Scallop fra Layered // Utzon taklampe fra &Tradition 

2.NØYTRALT

Mange velger å gå mot et enkelt uttrykk når omverdenen er travel og komplisert. Vi ser at den klassiske kombinasjonen av nøytrale toner i interiøret kommer sterkt i interiørtrendene for 2024 . Hvitt og sort i kombinasjon med grått og beigetoner, skaper rolige og avslappede oaser hvor man kan gjenfinne roen og samle opp ny energi for en hektisk hverdag.

ENKELT & RENT

Den reneste formen for nøytralt interiør har få, men nøye utvalgte elementer. Her kan man fint gå i forskjellige retninger; enten en stram, minimalistisk og moderne stil, eller mot mer klassiske elementer med kjente designobjekter. Begge gir en ren og luftig helhet som gir plass til både lys, tanker og ro.

Foto: Thomas De Bruyne – Design: Leibal.com // Foto: Pintrest.com

Gulvteppe Cover fra Linie Design // Bollo spisestol fra Fogia // Blossi bordlampe fra Nuura // Loud skjenk fra Northern // Inland sofa fra &Tradition // Pavilion skrivebord fra &Tradition // Epic sofabord fra Gubi // Bond Hylle fra Fogia // Mantis gulvlampe fra DCW // Tabouret Solvay Krakk fra Vitra // Romspray fra Cereria Mollá 1899 // Bok fra New Mags 

PERSONLIG DEKOR

Om man ønsker å ta steget videre fra det helt nøytrale hjemmet, kan en gi rommene mer personlighet ved å bruke kunst på vegger eller i form av objekter. Kreative gallerivegger med bilder i samme toner eller et sammenhengende tema gir spenning på en nedtonet måte, og skulpturelle lamper, møbler eller objekter tilfører et innblikk i
beboerens smak og visuelle preferanser.

Foto: Theinteriorsaddict.com, Design: Simone Haag // Foto: Thenordroom.com

Poster fra The Dybdahl // Emma Chocolate pute fra Christina Lundsteen // Inland Sofa fra &Tradition // Bon Hylle fra Ferm living // Shard speil fra Ferm Living // Como bordlampe fra &Tradition // Gulvteppe Nami fra Layered // Noguchi Sofabord fra Vitra // Eames House Bird fra Vitra // Timeglass fra Pols Potten // Plywood Lounge Chair fra Vitra // Petalii gulvlampe fra Nuura 

3.MINIMALUXE

Den ultimate interiørtrenden i 2024 er Minimaluxe. I motsetning til Minimalisme handler det ikke om mangel på ting, men om å velge interiøret og det du  kan se med omhu. Her gjelder det å skape spennende miljøer selv med kun et enkelt møbel.  Lek med materialene i hjemmet; tenk naturlig treverk sammen med betong, matte teksturer ved siden av blanke og hard stein med myke hjørner. Stilen er en feiring av dine favoritt ting og handler om å skape et hjem som føles som om det passer deg perfekt. 

Foto: Livingetc.com // Foto: Houseofhoney.com

Moon spisebord fra Gubi // Drawn Spisestol fra &Tradition // Gulvteppe Gute fra Layered // Miira 8 oval lysekrone fra Nuura // Lato LN9 sidebord fra &Tradition //  Speil Falco fra Nordal // Arum vegglampe fra Ferm Living // Taza boks fra Nordal 

4.COTTAGE CORE

Denne stilen i 2024 gjenspeiler vårt behov og dragning mot det spartanske livet; det å leve mer avslappet og litt mer i pakt med naturen. Den er nostalgisk, rustikk og omfavner den tydelige trenden vi ser i samfunnet med fokus på gjenbruk, vintage og loppemarkedfunn. Interiøret består av mønstre, farger og ofte gamle tre- og kurvmøbler med et antikt preg. Blomstermønstre og tapeter er også viktige elementer av denne stilretningen, og bland gjerne mange forskjellige mønstre og farger sammen for det helt rette uttrykket. 

Foto: Thenordroom.com – Design: Mathilda Goad & CO // Foto: Nickeyhoe.com

Tapet Floralia fra House of Hackney // Viva vitrineskap fra Nordal // Lille Petra lenestol fra &Tradition // Puff fra Nordal // Pute fra House of Hackney // Rund pute fra Christina Lundsteen // Petalii 10 lysekrone fra Nuura // Ullpledd fra Layered // BL5 vegglampe fra Gubi // Dekorbrett Bianca fra IBride // Bowl sidebord fra Mater 

5.PERFEKTE PUDDERROM

En morsom interiørtrend i 2024 som vi ser fortsetter for fullt er dekorative gjestetoaletter, eller «pudderrom» som de sier på engelsk. Her kan man la kreativiteten få fritt spillerom med de mest overdådige mønstre,  sterke farger og de lekreste små detaljer. Legg på noen deilige velværeprodukter, og det kan ta tid før man ser gjestene igjen om de må en tur på toalettet.

Foto: Houseofhackney,com // Foto: Pintrest.com

Diamond speil fra Reflections // Liila vegg/taklampe fra Nuura // Kommode fra Haven // Servantbatteri fra Tapwell // Rosa krukke fra Reflections // Chicago vase med defuser fra Reflections // Håndkle Alee fra Ferm Living // Toalettpapriholder fra Tapwell // Liila Muuse taklampe fra Nuura // Brett fra Ferm Living // Håndsåpe fra &Tradition 

6.DEILIGE DØRGARDINER 

Med høye strømpriser og en mer tilbakeholden økonomi ser vi tendenser til å holde på varmen inne  ved bruk av klassiske dørgardiner. Disse er både praktiske, dekorative og kan tilpasses ethvert interiør ved valg av mønster og farger i stoffet, samt tilbehør som frynser. De kan fores om en  ønsker de ekstra tunge og eksklusive, gjerne med dobbelt eller trippelt for. De  kan også fint brukes som  forheng foran garderober og små boder. Dette er klassisk luksus på sitt beste.

Foto: Desire to Inspire // Foto: Pintrest.com

Lampeskjerm fra House of Hackney // Grace tak/vegglampe fra RUBN // Capture knagg fra &Tradition // Bathsheba stoff fra House of Hackney // Poster fra The Dybdahl co // Flavia mini Bordlampe fra Thawaru // Privat skjenk fra Gubi // Gulvteppe Chess fra Layered // Tung sidebord fra &Tradition 

OPPSUMMERING

Nå har du fått innblikk i hva som rører seg i trendene 2024. Vi håper du kan la deg inspirere og at dette hjelper deg på veien. Om du ønsker hjelp med innredningen til hjemmet eller et prosjekt for det nye året, så hjelper vi deg gjerne. Vi kan hjelpe deg å bringe frem det beste hjemmet har å by på og ser kreative løsninger. Les mer om våre interiørtjenester her  

Interiørtrender 2024

Nå som vi nærmer oss et nytt år, er det på tide å utforske de kommende interiørtrendene for 2024. Minimaluxe, naturlige elementer og en varm fargepalett vil prege det nye året. I denne artikkelen gir vi deg 6 interiørtrender for det kommende året.   

Gjør deg klar for trendene dette året

I 2024 vil det være fokus på å dekorere og innrede hjemmet vårt mer bevisst, personlig og estetisk appell. Dette året vil bli preget av en harmonisk blanding av stiler og funksjonalitet, hvor hvert element tjener en hensikt. Bli med oss når vi tar en nærmere titt på 6 interiørtrender i 2024, som vil forme våre hjem. 

1.VARME FARGER

Dette har allerede vært i trendbildet en stund, men varme farger fortsetter å stå sterkt i tiden fremover. I urolige tider som disse er det deilig å føle seg varm og omfavnet i hjemmet, og lune fargetoner hjelper på både følelsen i rommet og vår mentale velvære. Her kan man leke seg med alt fra varme rødtoner til duse rosa nyanser og spennende lillafarger. Velg en farge som føles avslappet eller forfriskende som hovedelement og bygg så resten av interiøret rundt denne. Når alle lag med møbler, tekstiler, belysning og dekor er på plass er det bare å lene seg tilbake og slappe av i et varmt og inspirerende hjem som gjør det beste for både kropp og sjel.

 

FASHIONABLE RED

Trender innen interiør er ofte påvirket av det som skjer i motebildet og interiørtrender i 2024  er intet unntak. I høst har moten vært full av sterke røde plagg i forskjellige toner og interiøret vil gjenspeile dette på flere måter. Velg deg en nedtonet jordtone som går mot brunt eller aprikos om du ønsker et rolig uttrykk, eller vær dristig og gå for en fyring knallrød farge om du ønsker mer drama og energi. Man trenger ikke bruke de sterkeste fargene på de største overflatene, men kanskje heller i detaljer som lamper, puter og dekor.

Foto: Theinteriorsaddict.com // Foto: Thenordroom.com

Tradition Pendel fra Northern // Gulvteppe Plum Punch fra Layered // Setago Bordlampe fra &Tradition // Zig Zag Krakk fra Pols Potten // Semi Pendel taklampe fra Gubi // Panton Chair fra Vitra // Gulvteppe Affinity Bloom fra Massimo 

POWDER PINK

Rosa har vært i trendbildet i mange år, men i 2024 dukker den opp i form av en støvete puddertone, som er like fin i vanlig veggmaling som i mineralmaling. Det føles både lunt og lekkert når fargen brukes lag på lag, på alt fra vegger og  tekstiler til gulvtepper og møbler. I kombinasjon med treverk, glass og dekorative elementer som store bilder og skulpturelle lamper blir uttrykket både grafisk og kunstnerisk på en moderne og frisk måte.

Foto: Dezeen.com // Foto: Houseofhoney.com

Gulvteppe Lilly fra Layered // Eames Lounge Chair m/ Ottoman fra Vitra // Shuffle Bord fra &Tradition // TS Sofabord fra Gubi // Panton Chair fra Vitra // Miira 1 Pendel fra Nuura // Tapet Papavera fra House of Hackney // New Wave vegglampe fra Design By Us // Pute Gaia Blush fra House of Hackney // Loafer stol fra &Tradition 

LOVELY LILAC

Dette er kanskje den mest spennende nyansen i denne serien; en fargetone fylt av håp og energi. Lilla, lavendel, syrin, fiolett; kjært barn har mange navn og alle er perfekte å bruke sammen i både klassiske og eklektiske variasjoner. Rom hvor disse fargene er brukt på rett måte stråler ofte av kraft. Fargene kommer enda mer til sin rett i kombinasjon med andre farger – her kan man like fint gå mot grønt som mot blå og røde toner. Og om man ikke vil male hele rommet er dette en perfekt farge på tilbehør som gulvtepper eller kunstverk.

Foto: Bo-bedre.no // Design: Margrethe Gillboe

Flavia bordlampe fra Thawaru // Gulvteppe Fern Garden fra Layered // Bollo lenestol fra Fogia // Mass sidebord fra Northern // Pute fra Christina Lundsteen // Como bordlampe fra &Tradition // Eames Aluminium Chair fra Vitra // Gulvteppe Organic Scallop fra Layered // Utzon taklampe fra &Tradition 

2.NØYTRALT

Mange velger å gå mot et enkelt uttrykk når omverdenen er travel og komplisert. Vi ser at den klassiske kombinasjonen av nøytrale toner i interiøret kommer sterkt i interiørtrendene for 2024 . Hvitt og sort i kombinasjon med grått og beigetoner, skaper rolige og avslappede oaser hvor man kan gjenfinne roen og samle opp ny energi for en hektisk hverdag.

 

ENKELT & RENT

Den reneste formen for nøytralt interiør har få, men nøye utvalgte elementer. Her kan man fint gå i forskjellige retninger; enten en stram, minimalistisk og moderne stil, eller mot mer klassiske elementer med kjente designobjekter. Begge gir en ren og luftig helhet som gir plass til både lys, tanker og ro.

PERSONLIG DEKOR

Om man ønsker å ta steget videre fra det helt nøytrale hjemmet, kan en gi rommene mer personlighet ved å bruke kunst på vegger eller i form av objekter. Kreative gallerivegger med bilder i samme toner eller et sammenhengende tema gir spenning på en nedtonet måte, og skulpturelle lamper, møbler eller objekter tilfører et innblikk i beboerens smak og visuelle preferanser.

3.MINIMALUXE

Den ultimate interiørtrenden i 2024 er Minimaluxe. I motsetning til Minimalisme handler det ikke om mangel på ting, men om å velge interiøret og det du  kan se med omhu. Her gjelder det å skape spennende miljøer selv med kun et enkelt møbel.  Lek med materialene i hjemmet; tenk naturlig treverk sammen med betong, matte teksturer ved siden av blanke og hard stein med myke hjørner. Stilen er en feiring av dine favoritt ting og handler om å skape et hjem som føles som om det passer deg perfekt. 

Foto: Livingetc.com // Foto: Houseofhoney.com

Moon spisebord fra Gubi // Drawn Spisestol fra &Tradition // Gulvteppe Gute fra Layered // Miira 8 oval lysekrone fra Nuura // Lato LN9 sidebord fra &Tradition //  Speil Falco fra Nordal // Arum vegglampe fra Ferm Living // Taza boks fra Nordal 

4.COTTAGE CORE

Denne stilen i 2024 gjenspeiler vårt behov og dragning mot det spartanske livet; det å leve mer avslappet og litt mer i pakt med naturen. Den er nostalgisk, rustikk og omfavner den tydelige trenden vi ser i samfunnet med fokus på gjenbruk, vintage og loppemarkedfunn. Interiøret består av mønstre, farger og ofte gamle tre- og kurvmøbler med et antikt preg. Blomstermønstre og tapeter er også viktige elementer av denne stilretningen, og bland gjerne mange forskjellige mønstre og farger sammen for det helt rette uttrykket. 

Foto: Thenordroom.com – Design: Mathilda Goad & CO // Foto: Nickeyhoe.com

Tapet Floralia fra House of Hackney // Viva vitrineskap fra Nordal // Lille Petra lenestol fra &Tradition // Puff fra Nordal // Pute fra House of Hackney // Rund pute fra Christina Lundsteen // Petalii 10 lysekrone fra Nuura // Ullpledd fra Layered // BL5 vegglampe fra Gubi // Dekorbrett Bianca fra IBride // Bowl sidebord fra Mater 

5.PERFEKTE PUDDERROM

En morsom interiørtrend i 2024 som vi ser fortsetter for fullt er dekorative gjestetoaletter, eller «pudderrom» som de sier på engelsk. Her kan man la kreativiteten få fritt spillerom med de mest overdådige mønstre,  sterke farger og de lekreste små detaljer. Legg på noen deilige velværeprodukter, og det kan ta tid før man ser gjestene igjen om de må en tur på toalettet.

Foto: Houseofhackney,com // Foto: Pintrest.com

Diamond speil fra Reflections // Liila vegg/taklampe fra Nuura // Kommode fra Haven // Servantbatteri fra Tapwell // Rosa krukke fra Reflections // Chicago vase med defuser fra Reflections // Håndkle Alee fra Ferm Living // Toalettpapriholder fra Tapwell // Liila Muuse taklampe fra Nuura // Brett fra Ferm Living // Håndsåpe fra &Tradition 

6.DEILIGE DØRGARDINER 

Med høye strømpriser og en mer tilbakeholden økonomi ser vi tendenser til å holde på varmen inne  ved bruk av klassiske dørgardiner. Disse er både praktiske, dekorative og kan tilpasses ethvert interiør ved valg av mønster og farger i stoffet, samt tilbehør som frynser. De kan fores om en  ønsker de ekstra tunge og eksklusive, gjerne med dobbelt eller trippelt for. De  kan også fint brukes som  forheng foran garderober og små boder. Dette er klassisk luksus på sitt beste.

Foto: Desire to Inspire // Foto: Pintrest.com

Lampeskjerm fra House of Hackney // Grace tak/vegglampe fra RUBN // Capture knagg fra &Tradition // Bathsheba stoff fra House of Hackney // Poster fra The Dybdahl co // Flavia mini Bordlampe fra Thawaru // Privat skjenk fra Gubi // Gulvteppe Chess fra Layered // Tung sidebord fra &Tradition 

OPPSUMMERING

Nå har du fått innblikk i hva som rører seg i trendene 2024. Vi håper du kan la deg inspirere og at dette hjelper deg på veien. Om du ønsker hjelp med innredningen til hjemmet eller et prosjekt for det nye året, så hjelper vi deg gjerne. Vi kan hjelpe deg å bringe frem det beste hjemmet har å by på og ser kreative løsninger. Les mer om våre interiørtjenester her.   

 

FLERE INSPIRASJONSARTIKLER

BADET – EN OASE I LIVET

Vi har samlet litt inspirasjon innen forskjellige stilretninger som forhåpenligvis kan gi litt ideer på alt som er mulig på baderommet. 

LES MER HER

BELYSNINGSGUIDE

Belysning er viktig for funksjonalitet og stemning i rommet. Vi har samlet våre beste tips for å hjelpe deg i prossene med å velge belysning. 

LES MER HER

ESKE ELSKER TAPET

Etter flere tiår med hvite vegger har nordmenn endelig omfavnet farger og mønstre. Vi har tatt en nærmere titt på noen av våre tapet favoritter. 

LES MER HER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×