Anne & Morten- Et Eske prosjekt

I en grønn oase midt i Oslo finner vi den deilige leiligheten til Anne & Morten – en leilighet i de vakreste fargetoner fylt med personlige skatter, bruktfunn og kunst. Vi på Eske var så heldige å få være med på totalrenoveringen av leiligheten fra begynnelse til slutt og vil gjerne vise dere resultatet. Anne & Morten drømte lenge om å bo i området hvor leiligheten ligger og da det endelig kom en bolig til salgs var det slutt på 10 års ventetid. Selve leiligheten var urørt siden 1960-tallet og bar preg av både gammel planløsning og mye slitasje. Den var delt inn i mange små rom og var mørk og dyster. Ønsket var å skape et nytt hjem med en varm og vakker atmosfære, gode soner og plass til mange.

Anne ønsket at leiligheten skulle minne om sommerhuset deres i Frankrike og hadde på vårt første møte med seg et gulvteppe fra akkurat dette huset. Teppet har et nydelig mønster i duse pastelltoner og det ble utgangspunktet for hele fargetemaet med fokus på grønne og rosa toner. Men før det dekorative kom på plass måtte vi skape en ny planløsning med et stort allrom med plass til stue, kjøkken og spisestue, to soverom, to bad, garderobeløsninger og plass til kontor/gjester. Det tok en del runder før vi endelig landet på en endelig skisse hvor noen av veggene ble fjernet eller flyttet, et gammelt skap ble skapt om til en spa-dusj og kjøkkenet ble flyttet til den andre siden av leiligheten. 

Planløsning før

Planløsning etter

Da planløsningen var på plass gikk vi i gang med interiøret. Ved å velge en hovedfarge i allrommet, gangen og soverommet skapte vi sammenheng gjennom alle rom. Veggfargen i både allrommet og soverommet er Jotun Lady Exhale og denne ble også brukt på alle plassbygde garderobeskap i soverommet og deler av kjøkkeninnredningen. I gangen og bibliotekshallen tok vi opp fargen i en litt dusere versjon i tapeten Pure Honeysuckle & Tulip fra Morris & Co. 

Da planløsningen var på plass gikk vi i gang med interiøret. Ved å velge en hovedfarge i allrommet, gangen og soverommet skapte vi sammenheng gjennom alle rom. Veggfargen i både allrommet og soverommet er Jotun Lady Exhale og denne ble også brukt på alle plassbygde garderobeskap i soverommet og deler av kjøkkeninnredningen. I gangen og bibliotekshallen tok vi opp fargen i en litt dusere versjon i tapeten Pure Honeysuckle & Tulip fra Morris & Co. 

De andre hovedelementene i boligen var kjøkken- og baderomsinnredninger. Kjøkkenet ble flyttet inn i det som før var et gammelt soverom som ble åpnet opp ved å rive veggen inn mot stuen. Her ble det dermed plass til et stort og funksjonelt kjøkken med en egen øy med plass til barstoler i midten, nydelig utsikt til hagen og åpning ut til balkongen. I tillegg bygde vi en spisesofa i konsollvinduet rett ovenfor kjøkkeninnredningen med uttrekkbart spisebord med plass til 12 personer fra Brubakken Home. Selve kjøkkeninnredningen er modellen Muskat fra Huseby i fargene Jotun Lady Evening Green og Exhale. Som alltid var det viktig å planlegge både vakker og funksjonell belysning – tillegg til lyset inne i vitrineskapet og under veggskapene valgte vi en Long Lord 4 taklampe i messing fra RUBN over kjøkkenøyen og en klassisk Lampe Gras veggmodell over kjøkkenbenken 

STJEL STILEN

Bakerst i allrommet har vi skapt stuedelen med en deilig rosa sofa fra danske Forms og et par gode lenestoler, blant annet Lille Petra fra &Tradition. På veggen tvers over fra sofaen har vi stylet en gallerivegg med mange av parets flotte bilder. Skult blant malerier og trykk er en liten Frame TV som også viser et kunstbilde på dagtid før det evt skrus på om kvelden. Under bildene er en plassbygd tv-benk laget av benkeplater som vi har beiset i en tone lik gulvet – her er det plass til både et lite sittehjørne og utstyr til TV, samt magasiner, bøker og spill.

Bakerst i allrommet har vi skapt stuedelen med en deilig rosa sofa fra danske Forms og et par gode lenestoler, blant annet Lille Petra fra &Tradition. På veggen tvers over fra sofaen har vi stylet en gallerivegg med mange av parets flotte bilder. Skult blant malerier og trykk er en liten Frame TV som også viser et kunstbilde på dagtid før det evt skrus på om kvelden. Under bildene er en plassbygd tv-benk laget av benkeplater som vi har beiset i en tone lik gulvet – her er det plass til både et lite sittehjørne og utstyr til TV, samt magasiner, bøker og spill.

På badene gikk vi for blåtoner som passer til grønntonene i resten av leiligheten. Badet som hører til hovedsoverommet fikk en klassisk vri med vakre mosaikkfliser i dusjen og sort gulvflis fra Fagflis. Innredningen er spesialbygd av Brubakken og skjuler et helt vasketårn i tillegg til servantmøbelet med skap under. Vegger og innredning har alle den samme lyse blåfargen Jotun Lady Nordic Breeze som passer perfekt til veggflisene.

Det lille spabadet som ble bygd i det gamle gjestetoalettet i gangen fikk samme flis som på gulvet i gangen og en mørkere blåfarge, Jotun Lasy Serene Blue, på veggene. I nisjen inn mot hovedsoverommet ble det plass til et plassbygd servantskap hvor veggene over ble kledd med speil helt til taket på alle tre vegger; det gir en fantastisk romfølelse i et så lite rom. Den lekre baderomspendelen fra IFÖ Electric gir den perfekte atmosfærebelysningen i tillegg til den innebygde belysningen i taket og i dusjen. Hyllen i glass over vasken gir en nesten usynlig ekstra oppbevaringsplass. Over det vegghengte toalettet er det i tillegg en hemmelig nisje med vannlås skjult bak et innrammet bilde satt på hengsler som fungerer som en liten skapdør.

På hovedsoverommet er veggfargen gjennomgående på alle overflater, inkludert de plassbygde garderobeskapene og tekstilene på sengegavl, sengeskjørt og gardiner. Resultatet er en avslappet og rolig atmosfære og rommet føles luftig selv om det er mye spesialbygde løsninger som tar opp plass. Sengegavlen er tegnet av Eske og har to Miller vegglamper fra RUBN montert på gavlen; disse lampene gir det perfekte leselyset, mens de små dekorative bordlampene på nattbordene gir mer atmosfære til rommet. Den flotte taklampen i tekstil og en lekker bordlampe på de lave garderobeskapene på veggen mot badet fullfører lysplanen og gir mange valgmuligheter i forhold til belysning.

På hovedsoverommet er veggfargen gjennomgående på alle overflater, inkludert de plassbygde garderobeskapene og tekstilene på sengegavl, sengeskjørt og gardiner. Resultatet er en avslappet og rolig atmosfære og rommet føles luftig selv om det er mye spesialbygde løsninger som tar opp plass. Sengegavlen er tegnet av Eske og har to Miller vegglamper fra RUBN montert på gavlen; disse lampene gir det perfekte leselyset, mens de små dekorative bordlampene på nattbordene gir mer atmosfære til rommet. Den flotte taklampen i tekstil og en lekker bordlampe på de lave garderobeskapene på veggen mot badet fullfører lysplanen og gir mange valgmuligheter i forhold til belysning.

STJEL STILEN

Smarte oppbevaringsløsninger er gjennomgående i hele leiligheten. Til høyre ved inngangen finner man et lite garderoberom med skyvedør hvor man lett får plass til alt av yttertøy, sko, bager og annet man trenger i hverdagen. I enden av gangen fører en av leilighetens originale dører med et farget blyglassvindu inn til en liten hall midt i boligen. Her ble den originale anretningen ofret til fordel for en ny plassbygd løsning fra Brubakken Home med skap som matcher kjøkkeninnredningen, en stilig bokhylle og en liten lesekrok med benkepute og leselampe.

Avslutningsvis stiller vi Anne noen kjappe spørsmål for å bli bedre kjent med både henne og leiligheten. 

Liker best med leiligheten: Beliggenhet, og den fine balansen mellom det orginale og et moderne uttrykk

Bomkjøp: ikke noe her i leiligheten, men vi har nylig kjøpt 6 spisestuestoler til hytta; italenske røde/hvite Arper Catifa stoler som dessverre ikke svarte til forventnigene. Vurderer å selge dem igjen.

Siste kjøp: Flowerpot VP9 bordlampe, sort.

Kupp: Lampen over spisebordet: “Carolin/T549”, AB Markaryd med orginal silkeskjerm (Hans Agne Jakobsson funnet på finn.no) og den rosa sofaen fra Forms/ Eske.

Fordel med å bruke interiørdesigner: Uvurderlig god hjelp til å guide oss til å velge utifra våre behov, ønsker og muligheter.  Proff og kyndig hjelp for å skape helhet, og at blandingen av det nye og det vi hadde fra før ble best mulig. 

SE FLERE HJEM

 

HJEMME HOS ALVILDE 

Avildes kreative funkis leilighet er full av vintageskatter og bruktfunn, og vi lar oss inspirere av det kunstneriske utrykket og den eklektiske stilen. 

LES MER HER

HJEMME HOS MARTE

Bli med på besøk i denne rosa drømme av en klassisk bygårdsleilighet. Martes hjem er både fargerikt og lekent og fullt av inspirerende dekor- ingen tvil om at denne dama kan kunsten å innrede. 

LES MER HER

HJEMME HOS GUDRUN 

Bli med hjem til Gudrun og hennes nyoppussede leilighet nederst på Grünerløkka. Her er vintage skatter og design lamper i skjønn forening med det åpne kjøkkenet som er leilighetens hjerte. 

LES MER HER