Mandig Interiør

Vi lever i spennende tider i øyeblikket; ikke minst når det kommer til interiørdesign. Etter tiår på tiår med hvite vegger, eikeparkett og grå sofaer har vi nordmenn endelig sluppet både farger og mønstre løs der hjemme.

Man tenker ofte at det er den kvinnelige halvdel av befolkningen som er sjef når det kommer til innredning og fargevalg, men det nye mørke og mystiske universet innenfor interiør har åpnet døren på vidt gap også for den mannlige befolkningen.

DEN MØRKE HULEN

Det er ikke bare de maskuline fargene og materialene som gjør interiør interessant fra en manns ståsted i øyeblikket. Også fokuset på aktiviteter og objekter som ligger mannens hjerte nært gjør forskjønnelsen av hjemmet til en potensiell hobby.

Nå har man sjansen til å innrede mørke peisestuer med de dypeste sofaene, de lekreste krystallglassene til kveldsdrinken og ikke minst en designbar som viser frem yndlingsflaskene som små stilleben. Her er utvalget bredt med mulighet for et helt personlige uttrykk, men alle har gjerne et element av metall eller glass i seg.

Skap et helt eget uttrykk med mørke veggfarger, metaller og ikke minst et maskulint ikon på veggen. Hvem vil vel ikke henge med Mr. Nicholson over en whiskey?

Bar: Vintage / Lampe: &tradition / foto: Getty Images / Veggfarge: Jotun Lady 75362 Fusion

Interiørdesign: @eskeinterior / Fotostyling: @tonekrok / Foto: @filippatredalphoto

loud northen barskap eske
northen loud speil barskap eske

Et mer minimalistisk uttrykk får man ved å velge LOUD baren fra Northern. Med tydelig inspirasjon fra både art deco perioden og 30-tallets “Streamline Moderne” gir modellen også varme til ethvert miljø med den flotte kombinasjonen av blankt metall og mørkt treverk.

Foto: Northern stock photo

@northern / www.northern.no

For å nyte drinken på best mulig måte anbefaler vi å synke ned i godstolen eller sofaen og la roen senke seg. Våre favoritter kommer uten tvil fra Danmark i øyeblikket; FORMS, &TRADITION og OX DENMARQ leverer alle møbler med den perfekte kombinasjon av estetikk og komfort. Kombiner det hele så til slutt med et lekkert gulvteppe, og rommet er komplett og klart til nytelse.

DET NYE HOBBYROMMET

Også kjøkkenet er nå blitt mannens domene. Flere lar seg rive med av kulinariske eventyr og investerer i avanserte apparater og mengder med verktøy for å utøve sin nye hobby. Kjøkkenet har rett og slett overtatt som hobbyrom, i stedet for garasjen for mange menn i øyeblikket. Naturlige materialer som sten og tre gir et maskulint uttrykk til innredningen på nettopp kjøkkenet, og serviser og detaljer i rustikk keramikk med et maskulint preg, er både dekorative og praktiske.

Kombiner et rundt spisebord med et vintage gulvteppe, stramme sorte stoler og sort belysning for et maskulint uttrykk med varme og personlighet.

Bord: BIG O-Table OX Denmarq / Stoler: Vitra / Lampe over bord: Menu / Lamper over kjøkkenbenk: VOX RUBN / Servise: Feinedinge

HJEMMEKONTORET

Det blir stadig mer vanlig å arbeide hjemmefra, og mange ønsker seg en integrert arbeidsplass i allrommet der hjemme. Slik kan man være involvert i aktiviteten til hele familien selv om man fordyper seg i arbeidet. Spesialbygde møbler og tilpassede Ikea-løsinger er ofte perfekte for å optimalisere bruken av plassen man har til rådighet. Praktiske områder som dette blir personlige ved hjelp av veggklokker, bordlamper og favorittbilder på veggen.

DEN SØTE SØVNEN

Særlig soverommene er preget av trenden med mørke farger både på overflater og sengetøy. Det å få nok søvn er blitt et nytt statussymbol, så skap en lun hule for avslapping og kontemplasjon med en kombinasjon av malte overflater og tapet, tekstiler og metaller. Skjulte oppbevaringsløsninger er smarte måter å lagre klær og tilbehør på, og et ryddig rom hjelper på både ro og nattesøvn. Bruk maskuline farger og mønstre, men ikke vær redd for å tilføre litt dramatikk i form av tapet, tilbehør og lamper med karakter.

 

BELYSNING XXL

Trenden med lamper i ekstra stort format er kommet for å bli, og da gjerne utført i metall og glass. Maskuline materialer som disse i overdimensjonert form er ofte imponerende og kan fungere som egne skulpturer i ett rom. Hold resten av innredningen nøytral og enkel for å gi lampene mulighet å skinne…bokstavelig talt!

Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×