Historien bak- Hadeland Glassverk

 

I naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden ligger Hadeland Glassverk. Dette er en av Norges eldste håndverksbedrifter med kontinuerlig drift. Hadeland Glassverk ble anlagt på grunn under gården Mo på Jevnaker i 1762 og produksjonen startet i 1765. I den første tiden bestod produksjonen i hovedsak av flasker, apotekerglass, medisinglass og glass til husholdningsbruk. I 1852 overtok Ole Chr. Berg som bestyrer ved Hadeland og under hans ledelse gjennomgikk verket en rivende utvikling. Produksjonen ble lagt om til småglass som omfatter alt fra vinglass til boller, fat, blomsterglass og vaser. På 1800-tallet brukte de modeller av glass fra andre land i Europa. I 1920-årene begynte de med egen utvikling av modeller.

 

Historie og kulturarv

Fra 1930 – til 1960-tallet var Hadeland Glassverk en av Norges største leverandører av belysning, med leveranser til mange offentlige- og private bygg i Norge og utlandet. Hadeland Glassverk forvalter en betydelig historie og kulturarv, samtidig som de kontinuerlig utvikler seg og skaper nye design for å møte fremtidens behov. Glassverket ivaretar solide tradisjoner med å fortsette å produsere belysning, og har de siste årene blant annet lyst opp Den Norske Opera & Ballett, H&M´s nye flagship store i Karl Johan, Amerikalinjen og en rekke kirker.

 

Paulus Kirken i Oslo
Foto: Hadeland Glassverk

Hennes & Mauritz Flag Ship Store
Foto: Hadeland Glassverk

Den Norske Oprea & Ballett
Foto: Hadeland Glassverk

 

Krystallkuler

Vi på Eske har forelsket oss i deres vakre krystallkuler designet av Maud Gj. Bugge i 2014. Krystallkuleserien kommer i åtte ulike mønstre, tre ulike størrelser og flere flotte farger. Alle krystallkulene munnblåses med gamle teknikker og fem av mønstrene diamantsliptes for hånd på glassverket. Krystallkulenes mange design og farger gir deg muligheten til å sette sammen din egen unike og spesialtilpassede lampe til ditt hjem. Flere av våre ansatte på Eske har satt sammen sine favorittkombinasjoner som selges i vår nettbutikk.

 

utvalgte produkter fra Hadeland Glassverk

se alle produkter fra Hadeland Glassverk
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×