Høstens interiørtrender

Trender er ikke lengre noe som det kun finnes én av i øyeblikket. Nå kan man leke seg med flere stilretninger samtidig og kjenne og føle på akkurat hva man selv liker best. Det personlige hjemmet er i våre øyne den viktigste trenden, men inspirasjon fra det som skjer i både det store utland og her hjemme har innflytelse på hvilke produkter og farger som er tilgjengelige og hvilke valg vi tar. Høsten 2021 byr på en herlig blanding av både fargevalg og tidsepoker man kan la seg rive med av – fra enkle og nøytrale fargetoner til de ville og fargesterke 70- og 90-tallene.

BASISFARGER

Denne interiørtrenden heller mot naturlige og nøytrale farger, og materialer som gir ro i sjelen. Lyse grå- og beigetoner er tilbake, gjerne i kombinasjon med mørkere bruntoner eller sort. Lyst treverk er flott i kombinasjon med denne paletten, det samme gjelder tekstiler som ull, lin og cordfløyel. Chrome og stål er også klassiske metaller som gir et luksuriøst preg til trenden.

STERK / KONTRAST

En annen trend vi ser mer av er den som går mot sterke farger, gjerne mange forskjellige kontrastfarger opp mot hverandre. Her kan man leke seg med forskjellige styrker – alt fra mellomsterke pasteller i vakre kombinasjoner til intense lilla, rosa og blåtoner, gjerne kombinert med okergult er spennende valg. En sterk blåfarge i kombinasjon med hvit og stål er også noe som er tilbake for fullt i trendbildet. House of Hackney, Layered og Reflections er noen av våre favoritt leverandører som eksprimenterer med farger og mønstre på spennende måter. Du trenger ikke gjøre om hele hjemmet for å følge denne trenden, og det trenger heller ikke å koste så mye. Kjøp en vase med fargerike blomster, mal en vegg, bytt ut gulvteppet eller piff opp sofaen med fargeglade puter og pledd. 

70-TALLET 

Det er alltid retro tendenser å finne i fremtidens interiør og fremover ser vi sterke referanser til både 70- og 90-tallet. Det nostalgiske tilbakeblikket på 70-tallets sterke estetikk fokuserer på luksuriøse og overdådige designelementer i varme, vakre fargetoner og metaller. Tenk dype loungemøbler i brukket fløyel med shaggy gulvtepper, teksturtapet med metallisk effekt og store kunstverk hengt på veggen eller plassert på vakre skjenker. 

90-TALLET

90-tallets trender er virkelig tilbake i motebildet. Dette tiårets fokus på grafiske elementer som graffiti og street art kommer sterkt tilbake i tiden fremover. Sterke fargekombinasjoner blandet med grafikk og kunst i monokrome toner er en perfekt vri på dette temaet. Særlig dyp lilla er en farge å merke seg – hvem husker vel ikke stuen til gjengen i Friends? Asymetriske former, blomstermønster og sterke farger kjennetegner denne trenden, og det finnes flere måter du kan kopiere denne trenden til ditt eget hjem. Vi har valgt ut noen av våre interiørfavoritter som kjennetegner 90-talls stilen. 

MER INSPIRASJON

 

PURE & ORIGINAL

I mer enn 10 år har Pure & Orginals maling eksistret i Norge. Her deler vi tips og triks til hvordan du best kan påføre malingen. Ler mer om de ulike malingstypene her! 

SE MER

5 TIPS VED KJØP AV SOFA

En sofa er en av de større investeringene man gjør i hjemmet, og det er lurt å bruke god tid på å velge den rette for deg og din livsstil. Vi deler våre tips for å velge rett sofa!

SE MER

TIPS FOR Å VELGE GULVTEPPE

Et godt gulvteppe gir både varme og hygge til ethvert hjem. Å velge det rette teppet for ditt hjem kan derimot være en utfordring. Vi deler våre beste tips!

SE MER
Cookies settings
Eske AS cookies-innstillinger
×