MELD DEG INN I VÅR KUNDEKLUBB
FÅ 10% PÅ FØRSTE KJØP
*Kupongen er gyldig i 14 dager etter innmelding og kan ikke brukes på allerede rabatterte varer eller gavekort.
meld deg inn herHOUSE OF HACKNEY ble startet i 2011 rundt et kjøkkenbord i et hus i Hackney, London, av Javvy M Royle og Frieda Gormley. Da ekteparet først flyttet inn i i huset i Hackney bestemte de seg for å male hele huset hvitt og innrede etter skandinavisk stil. De endret etter hvert mening, og ønsket mer print, farger og tekstur. Med en felles lidenskap for interiør og en bakgrunn i mote- og produktdesign bestemte de seg for å skape det de ikke kunne finne hos andre designere – mønster, farger og ulike teksturer.
I dag er huset fullt av inspirerende tapet, puter med mønster og fargerike lampeskjermer. De har nå skapt et brand med kjærlighet, og har blitt et av Englands mest flamboyante og innholdsrike designmerker.
William Morris er grunnleggeren bak tapet-merket Morris & Co. Han var en britisk dikter, sosialistisk tenker, oversetter, tekstildesigner, kunstner og boktrykker, ikke minst kjent som en viktig opphavsmann til Arts and Crafts-bevegelsen. Han er kanskje mest kjent som formgiver av tapet og mønstervevninger. Morris bidro sterkt til å vekke folks smak med hensyn til møbler og interiør, og han behersket alle kunstindustriens grener. Størst betydning fikk han for tekstilindustrien og bokkunsten, som han revolusjonerte. Han var opptatt av å bringe skjønnhet og kravet om ekthet til de underprivilegerte i samfunnet.
I 1955 ble The William Morris Society etablert i London i hensikt å dele kunnskap om livet og arbeidet til William Morris. I dag er det registrert som veldedighet, der de ønsker donasjoner for å bevare arven til Morris, samt å ta vare på hans unike samling.
DUSTY består av interiørfotograf Jorunn og interiørarkitekt. De tar på seg interiøroppdrag, og gir deg masse gode tips til hjemmet på deres nettside. De har lansert boken DUSTY der de inspirerer til å velge langsiktige og riktige fargevalg til hjemmet, og dra oss ut av gråsonen. De har reist landet rundt for å hente inspirasjon, og finne farger som man ikke vil gå lei av. Målet med boken deres er å vise sammenhengen mellom den norske naturen, tradisjonene og våre morderne hjem.
Da Maria og Jorunn reiste Norge rundt på leting etter tidløse farger som ikke vil gå av moten, oppdaget de Gimle-tapeten. Da de besøkte Gimle gård, falt de pladask for tapeten som henger i damesalongen på gården. Tapeten var ikke å få tak i, og derfor undersøkte de mulighetene i forhold til å kunne gjenskape tapetet. Dette fikk de til, og etter 400 timers arbeid ble Gimle-tapetet produsert.