LILLE PETRA 

LIMITED EDITION 2022

Da &Tradition først utforsket muligheten for å introdusere Lille Petra-stolen til deres samling, hadde ikke det originale designet vært i bruk eller i produksjon på rundt 80 år. Da de avdekket de originale skissene fra dypt inne i Boesens arkiver, lå papirene tett sammenrullet og dekket av støv –uberørt og usett i flere tiår. Stolen ble raskt en favoritt hos mange da den ble produsert på nytt og har blitt et av designikonene fra &Tradition.

Nå har den populære stolen blitt produsert i en Limited Edition versjon. Denne versjonen har et vakkert og elegant utrykk med solide messingføtter, ben i valnøtt og polstring i mykt saueskinn. Det vil kun bli produsert 1400 stykker av stolen på verdensbasis og den vil kun være tilgjengelig for kjøp i perioden 01.09.22-31.12.22. Alle stolene vil være merket med et Limited Edition skilt i messing.

kjøp stolen her!

DESIGNET AV 

Viggo Boesen

Viggo Boesen er en relativt lite kjent arkitekt som bidro til Danmarks signaturdesignestetikk på 1930-tallet. Spesielt reflekterte arbeidet hans skandinavisk “Funkis”-stil, en nordisk variant av art deco. I motsetning til masseproduserte materialer og less is more-tilnærmingen fra Bauhaus-tankegangen, brakte Boesen et mykt, varmt og nesten naivt aspekt til design, og innledet nye former for polstrede møbler.

Bare noen få av designene hans ble noen gang produsert, men Boesens originale ideer, organiske former og uttrykksfulle designspråk var forløpere til Danmarks påfølgende holdning til modernisme i tiårene som fulgte.

Lille Petra er et av få design av arkitekt Viggo Boesen, som ble assosiert med Danmarks signaturdesignestetikk på 1930-tallet kalt funkis-stil. Utmerket av en mykere, mer rikelig, organisk estetikk som utfordret den minimalistiske tilnærmingen til Bauhaus.