Spisebord og lampe
Annet, Forside, Hovedside, Journal

ESKE LOVES RUBN

Lamper over spisebord

RUBN er en svensk familiebedrift med base i Vittsjö i Skåne. Niclas Hoflin er hjertet og sjelen bak firmaet, og hovedansvarlig for estetikk og design av hele kolleksjonen. Etter lang fartstid innen designverdenen tok han i 2010 over en nedlagt lampefabrikk i Vittsjö  som han egenhendig renoverte og startet opp på ny. Nå, ni år etter, leveres RUBN lamper til hoteller, kontorer, restauranter, designbutikker og andre spennende prosjekter over hele verden.

Niclas var fascinert av lys allerede i tidlig alder. “Da jeg var syv år gammel” forteller designeren “begynte jeg ved en tilfeldighet min karriere i belysningsindustrien mens jeg vandret rundt i en mørk og skummel kjeller, kun bevæpnet med en vill fantasi og min mors lighter.”

Det store vendepunktet kom da han som 30-åring traff den danske designeren Ole Palsby. Deres vennskap spilte en enormt viktig rolle i den fantastiske filosofien Niclas Hoflin har i dag når det gjelder hva en lampe bør være. Med hans finslipede talent for å skape en balanse mellom funsjon, design og kreative idéer har han skapt flere fulltreffere som blant annet Long John, Lord, Vox og Volume for å nevne noen.

Lampe på soverom

Lampen Lord med 3 kupler i smoked glass er helt nydelig hengende inne på Karinas soverom.

Garderobeløsning på forespørsel / Vegglampe: Miller Swing fra RUBN / foto: Filippa Tredal / veggfarge: Jotun Lady Kveldshimmel

interiørdesign: @eskeinterior / fotostyling: @tonekrok / foto: @filippatredalphoto

Bordlampe

Bordlampen Ottilia ble orginalt designet av RUBNs egne Niclas Hoflin til Hotel Ottilia i København.

Hotellet ligger i to av Københavns vakreste industribygninger, Maltmagasinet og den historiske og beskyttede Lagerkælder 3.

Bak de ikoniske gullplatene på fasaden får du både historisk arkitektur og moderne luksus, og RUBN har levert både skreddersydde lamper og lagervarer til prosjektet.

foto: @rubnlighting / www.rubn.com

Gulvlampe og et lykketroll

Når du har funnet frem favorittboken anbefaler vi å synke ned i godstolen eller sofaen, slå på leselyset Lektor gulvlampe fra Rubn og la deg forsvinne i bokens univers.

foto: @rubnlighting

 

Det store vendepunktet kom da han som 30-åring traff den danske designeren Ole Palsby. Deres vennskap spilte en enormt viktig rolle i den fantastiske filosofien Niclas Hoflin har i dag når det gjelder hva en lampe bør være. Med hans finslipede talent for å skape en balanse mellom funsjon, design og kreative idéer har han skapt flere fulltreffere som blant annet Long John, Lord, Vox og Volume for å nevne noen.

Hans arbeid er ofte inspirert av tradisjonell svensk og dansk design, med former og funksjoner som er tilpasset vår tids daglige behov uten å miste sine røtter i fortidens skjønnhet. Niclas Hoflins lamper for RUBN lages alltid for hånd, på samme vis som de er blitt produsert i Vittsjö i snart 60 år. Det gir alle hans produkter en personlig omsorg som gjør de mer individuelle.

Om hans eget arbeid sier Niclas: “Min lampe er egentlig bare en lampe. Men om den gir deg det lyset du trenger i øyeblikket og om designet gir deg en god følelse, da er lampen alt! Når det skjer har jeg lykkes som designer.”  Filosofien om å forandre menneskers liv til det bedre gjennom god design realiseres også gang på gang med hver eneste vakre lampemodell Niclas overrasker med.

Stue med lampe og spisebord

Kombiner et rundt spisebord med en tøff hengelampe som Holborn fra RUBN.

Lampe over bord: Holborn, RUBN / lamper i bakgrunn: Multi-lite, GUBI

foto: Tone Kroken

Vi på Eske har elsket RUBNs lamper og filosofi siden vi oppdaget de for snart syv år siden, og er stolte over å være deres PREMIUM PARTNER i Norge.
I butikken har vi de fleste av deres fantastiske modeller utstilt, og vi hjelper gjerne med å velge rett modell til akkurat din stue eller hjem.
Her er noen av våre favorittmodeller:

Spisebord og lampe

foto: Long John / stock photo RUBN

Long John fra RUBN kommer i mange forskjellige str og farger. Dette er en klassisk lampe som aldri slår feil!

@rubnlighting

Grå bordlampe

Har du lyst på en vakker bordlampe som i tillegg gir godt lys er Hunter et godt valg.

foto: Long John / stock photo RUBN