Annet, Forside, Hovedside, Journal

VITRA

Historien til familiefirmaet VITRA startet ved en tilfeldighet. Willi og Erika Fehlbaum startet sitt eget firma i 1950 med fokus på innredning av butikker. På en reise til USA i 1953 ble de oppmerksomme på møblene fra Charles og Ray Eames, og forelsket seg hodestups i uttrykket til de amerikanske designerne. Det sveitsiske ekteparet var meget fascinert av deres kreasjoner, og fikk tilslutt forhandlet seg til retten å produsere disse. I 1957 lanserte de dermed Eames møbler for første gang i Europa.

EAMES´ene

Charles & Ray Eames ble mann og kone i 1941 og jobbet sammen resten av livet med utvikling av produkt design, arkitektur, industriell design og produksjon, samt kunsten å fotografere. Deres møbler er ikoniske, og klassikere som Lounge Chair og Plastic Chair er noen av de mest uforglemmelige modellene fra forrige århundre.

 

Målet med utviklingen av Lounge Chair var å skape en moderne lenestol med generøse proposjoner som kombinerte den ypperste komfort med høyeste kvalitet av materialer og håndverk. Stolen som ble designet av Charles og Ray Eames i 1956 skapte en ny standard; den er ikke bare lettere, mer elegant og mer moderne enn den konvensjonelle klubbstolen – den er også mer komfortabel.


IKONISK HJEM

Deres eget hjem i California ble beskrevet at designhistorikeren Pat Kirkham som ”en Mondrian-aktig komposisjon i en eng i Los Angeles”. Det er ansett som et av de viktigste byggverkene i verden etter andre verdenskrig, og er fylt med deres egne klassiske design for blant annet VITRA.

Eames Elephant Plywood

kr 13.300,00 kr 11.305,00 inkl. mva.

Eames Plastic Rocking Chair RAR

kr 5.510,00 kr 4.683,50 inkl. mva.

Wire Chair DKR-2 F60

kr 5.645,00 kr 4.798,25 inkl. mva.

LEGENDER

I forhandlingsprosessen om lisensen fikk Willi og Erika Fehlbaum også kjøpt retten til å produsere produkter fra andre designere som er ansett som klassikere den dag i dag; Alexander Girard, Isamu Noguch, Jean Prouvé og George Nelson ble også berømte i Europa grunnet VITRA. Da de startet et samarbeid med Verner Panton på starten av 60-tallet fattet også andre europeiske designere interesse for det sveitsiske selskapet. Samarbeidet med Panton varte til hans død i 1998 og resulterte i produkter som den revolusjonerende Panton Chair; en legende i designverdenen.
NESTE GENERASJON

Etter Panton fulgte en rekke store navn fra design verdenen som Jasper Morrison, Maarten van Severen, Ronan & Erwan Bouroullec, Hella Jongerius, BarberOsgerby og Antonio Citterio. Det stadige fokuset på sammenhengen mellom design, kvalitet og funksjon har gjort VITRA til et av de ledende designhus i verden, hvor designere, ingeniører og arkitekter jobber sammen for å oppnå de høyeste krav til møbelproduksjon. Målet er som alltid at produktene skal være estetisk tiltalende, sofistikerte og vare gjennom et helt liv…om ikke flere.

Akari Gulvlampe 3A

kr 5.250,00 kr 4.462,50 inkl. mva.

Mariposa Love Seat F80

kr 35.600,00 kr 30.260,00 inkl. mva.

Standard Chair Dark Oak

kr 6.650,00 kr 5.652,50 inkl. mva.