Forside, Hovedside, Journal

FORM(S)FULLT EVENTYR

En gang for lenge siden started Poul Erik Rysgaard sin karriere i møbelindustrien som salgskonsulent for interiørskum. Det ble starten på en lang karriere som salgsjef i bransjen – en vei som tilslutt endte med oppstart av eget merke i 1999 med produksjon og salg av egne møbler. Etter 15 suksessfulle år solgte Poul Erik sin del i firmaet, men en rolig hverdag falt ikke i smak. Med et brennede hjerte for design og kvalitet var han igjen raskt i gang med nye prosjekter.

Stort utvalg i stoffer og skinn

Det nye hjertebarnet FORMS ble startet i 2016 og har raskt etablert seg som en sofaprodusent med fokus på høy kvalitet, komfort og strømlinjet design. Møblene er langtidsholdbare og kan tilpasses etthvert miljø. En av FORMS mange styrker er deres store utvalg i stoffer og skinn. Her på Eske har vi forelsket oss i både lin, ull og velourkvaliteteter, og vi elsker fleksibiliteten det gir oss til å skape forskjellige uttrykk basert på våre kunders ønsker og behov.

Spesialtilpassede størrelser og former

FORMS gir oss i tillegg muligheten å spesialtilpasse størrelse og form på alle modellene deres slik at sofaene passer perfekt inn i kundens hjem eller miljø. Dette er et ganske unikt tilbud i møbelbransjen, og noe som gjør oss enda mer forelsket i merket.

Poul Eriks favorittmodeller er Aspen og Lennox. Lennox er også favorittmodellen til Karina her på Eske; den er tidløs med kule detaljer som de litt for korte armlenene og sorte stålbena. Men her kan man også leke med uttrykket med andre ben og stoffer – alt ettersom man selv ønsker.

Rammen på sofaene er laget i slitesterk kryssfinér. Flere av benmodellene fåes i to forskjellige høyder: 15,5cm og 17,5cm og man kan også montere bena på tre forskjellige steder under hver side av sofaen. Rygg- og seteputer kan fåes med en kombinasjon av kaldskum og dun, eller kun med kaldskum om man ønsker en fastere sittekomfort. Trekket på putene kan taes av og på, og trekket på selve sofaen kan også fåes avtagbart for et lite tillegg.

Lennox

Lennox er en er en stilren sofa med stramme og rette linjer. Det klassiske uttrykket får en kul tvist med de slanke bena i sort stål.

Aspen

Aspen er en er en stilren modulsofa med stramme og rette linjer. Her kan man virkelig leke seg med de forskjellige elementene for å skape sin helt egen modell.

Alpina

Alpina er en slankere utgave av sin fetter Aspen. Den er mindre dyp og perfekt for de som gjerne vil sitte godt og oppreist i sofaen.

Ola by Ribe

Atelier Ribe i Kristiansand har i samarbeid med FORMS designet modellen Ola by Ribe. Det klassiske uttrykket passer like godt til minimalistiske, stilrene hjem som til den nye fargerike maksimalismen.

5 tips ved kjøp av sofa

  1. Velg et stoff som passer til livsstilen din; har du barn og hund kan et kraftig melert stoff som kan vaskes være løsningen, mens bor du alene i en bachelorette leilighet kan velour kanskje være din ting.
  2. Ikke vær redd for å leke med proposjoner; en stor sofa kan bli perfekt i ett lite rom om man planlegger rett…og omvendt.
  3. Ta med bilder av rommet og snakk med personalet i butikken for hjelp til å finne rett modell. Husk at noen leverandører (som FORMS) kan tilpasses i størrelse og form på sofaen avhengig av kundens ønsker.
  4. Finn en sofa som har rett sittehøyde og dybde for din kropp og livsstil. Om hele familien ligger i sofaen, inkludert hund og tre tenåringer, trenger man en bred og dyp modell. Er barna flyttet ut og man foretrekker å sitte oppreist uten tusen puter i ryggen er det bedre med en mindre dyp og strammere modell.
  5. Husk at man skal ha sofaen i mange år, så gå for en farge du liker godt som du tror holder over tid. Men ikke vær redd for å utfordre deg selv – en sofa i den rette fargen vil sette prikken over i´en på interiøret og gjøre deg glad hver eneste dag!