Forside, Journal

MAROKK

Marokkanske fliser har en lang og fascinerende historie. Trente flisemakere har laget disse flisene for hånd i flere århundrer, mange ved bruk av lokale tradisjoner som har gått videre fra generasjon til generasjon. Utrolig nok har de tradisjonelle metodene unngått innflytelsen fra modere teknologi, men nå tar stadig flere i bruk mer moderniserte produksjonsmetoder for å lage flisene.

København – Marrakech

Marokk er hjertebarnet til danske Peter Larsen. Firmaet har hovedkontor i København, men all produksjon og utvikling foregår i Marrakech. Peter har klart å kombinere den urgamle tradisjonen av håndlagde betongfliser med en nedtonet skandinavisk estetikk i farge og form. Resultatet er et fantastisk produkt som passer til alle rom i hjemmet. Flisene er laget av sement, fargepigmenter og marmorpulver. Ingen er like, og fargevariasjonen i hver enkelt flis gir de et unikt uttrykk.

Marokk fliser gir ethvert rom den perfekte vintage følelsen.

Flisene Stix fra Marokk i stylist Tone Krokens fantastiske rosa bad.

Bad

Betongflisene er både vakre og praktiske og kan fint brukes på bad og andre våtrom. Ved hjelp av impregnering og voks blir de 100% vanntette. Behandlingen bør gjentas én gang i året, men skjønnheten som oppstår i rommet er verdt det ekstra arbeidet.

ESKE PROSJEKT | Fra Åse Maries bad hvor Stix i fargen Kohl fra Marokk er lagt i lekkert fiskebens mønster. Se alle bildene fra prosjekter her.

Kjøkken

Marokk fliser er perfekte til rom som bad, kjøkken og gang. Den dekorative effekten man oppnår ved bruk av de forskjellige størrelsene, formene og fargene gir en unik effekt som skaper varme og personlighet i alle rom. Flisene kan like gjerne brukes på gulv som på vegg.

Lek med farger og mønster og skap ditt helt eget uttrykk. 

Gang & trapp

Gang og trapper er ofte rom som kommer nederst på listen når man innreder hjemmet. Ved bruk av Marokk fliser i en distinkt farge eller mønster skaper man umiddelbart en egen stemning og gir rommene et helt eget utrykk. I tillegg er fliser på gulvet i slike rom alltid praktisk.

Se hvordan flisene blir til